akrotarum 19.10.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ja znalazłam pochłaniacz zapachu Certech Super Benek o leśnym zapachu za 2,90 za poł kilo na krakvet.pl. Dopiero zamówiłam, więc jeszcze nie wiem, jak się spisuje, ale dam znać. Czytałam na forach, że jest skuteczny. A 3 złote, to nei majątek, więc spróbować warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 19.10.2009 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 A ja musiałam zrezygnowac z gumowej wycieraczki przed kuweta bo Tygrysia zaczęła na nią sikać nie mam pojęcia dlaczego, ale zrobiła tak trzykrotnie już, więcej nie ryzukuje, bo raz, że smród, a dwa, ze kuweta stoi na podłodze z desek, pomiędzy deskami są szpary i jak to wniknęło w te szpary, to doczyścić nie mogłam Dlaczego ona siusia na cokolwiek, co jest przed kuwetą? Wczesniej była wycieraczka dla kotów materiałowa - załatwiła ją pierwszej nocy i wycieraczka do wyrzucenia. Teraz ta gumowa. Przeszkadza jej to? Wkurza? A moze mysli, ze to takie przedłużenie toalety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 25.10.2009 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 morfeusz1, nie wiem czy widziałaś jak ona to robiła, ale moje czasami źle przysiądą do siusiania i wystaje im dupka za kuwetę, może właśnie coś takiego Tygrysi się zdarzyło?na brzydki zapach po podobnym wypadku polecamhttp://urineoff.pl/ten preparat jest rewelacyjny, wystarczy psiknąć i nie ma śladu po zapachu moczu, usuwa też plamy, ale tego potwierdzić nie mogę ponieważ nie zrobiły na nic na czym mogłyby zostać plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinka 17.11.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 No proszę ile wielbicieli futrzaków:) ciekawa ta kuweta z "grabkami" ja miałam taka zwykla,ale odkąd mam dwie kotki postanowiłam,zainwestowac w taka z filtrem,drzwiczkami,ale nie spełniła moich oczekiwań niestety,dwu letnia kotka po prostu nie umiała na poczatku z niej korzystać i bała sie troche tych drzwiczek,a młodsza(starszej potomstwo:D) nie miała problemu.Muszę też skoczyć na Rybitwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.11.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 morfeusz1, nie wiem czy widziałaś jak ona to robiła, ale moje czasami źle przysiądą do siusiania i wystaje im dupka za kuwetę, może właśnie coś takiego Tygrysi się zdarzyło? na brzydki zapach po podobnym wypadku polecam http://urineoff.pl/ ten preparat jest rewelacyjny, wystarczy psiknąć i nie ma śladu po zapachu moczu, usuwa też plamy, ale tego potwierdzić nie mogę ponieważ nie zrobiły na nic na czym mogłyby zostać plamy. agip moja do tej pory a ma lat 12 sika na kazdy dywan chodnik co lezy na podłodze...- nie mam juz zadnych. Kot nasika za kuwete jesli uzna ze w kuwecie jest brudno Polecam Benka zapachowego drobnego - nasyp mniej wiecej połowe kuwety, wtedy mocz nie przylepia sie do dna,a tworzy sie grudka. W miejsce posikane - popryskaj sokiem z cytryny i wytrzyj,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 20.11.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Teska, ale u mnie jest zupełnie inna sytuacja - moje albo lały na stojąco i wówczas wszystko leciało za kuwetę, albo za mocno wystawiały dupkę, która wychodziła za kuwetę i efekt jak wyżej - tak było gdy miały zwykłą kuwetę. Teraz mamy krytą i też leją za gdy się nie obkręcą czyli gdy głowa + część kota jest w kuwecie, a dupka przy otworze. Żwirek mam cat's best eco plus, który sam w sobie zamyka siusiu w pączku gotowym do usunięcia. a robiłaś swojej kocie kiedyś badanie moczu, bo to sikanie po dywanach może być hobbym, ale może świadczyć o chorobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 02.12.2009 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 morfeusz1, nie wiem czy widziałaś jak ona to robiła, ale moje czasami źle przysiądą do siusiania i wystaje im dupka za kuwetę, może właśnie coś takiego Tygrysi się zdarzyło? na brzydki zapach po podobnym wypadku polecam http://urineoff.pl/ ten preparat jest rewelacyjny, wystarczy psiknąć i nie ma śladu po zapachu moczu, usuwa też plamy, ale tego potwierdzić nie mogę ponieważ nie zrobiły na nic na czym mogłyby zostać plamy. myslę, że to akurat nie w tym przypadku. Morfiemu owszem zdarzyło się parę razy wystawić dupkę i posiusiac poza kuwetę - widziałam to. A Tygrysia to raczej z premedytacją, bo jak nic nie lezy przed kuwetą, to się to nie zdarza. Popatrzę sobie za raz na ten urineoff U nas w domu też kotem nie pachnie, może faktycznie dzięki cast best. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.12.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 ja się dość szybko wyleczyłam z pelletowych wypełniaczy kuwety...diabelstwo sie tak wdeptuje w dywany, że szczotą ryżową musiałam czyścić W moim zoologiku pan polecił taki żwirek http://www.coralbio.pl/index.php?p4876,mru-mru-zwirek-silikonowy-3-8l-1-8kg-dla-kota Rewelacja, już go nie zmienię na inny. Zero nieprzyjemnego zapachu.Zero pylenia i włażenia w dywan. Zalecenie na opakowaniu jest takie by cały worek wsypać do kuwety i mozna sprzątanie darować sobie na miesiąc. Ja wsypuję tak 3/4 worka i wymianka całej zawartości jest po 2 tygodniach. Przez ten czas pozbywam się tylko twardej zawartości kuwety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.12.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Próbowałam tego silikonowego, 1 worek - pełen zachwyt, 2 worek - parę razy wdepłam po nocy bosą stopą , 3 worek - zmieniłam tydzień za późno (rzadko, ale mi się zdarza) i musiałam zmienić kuwetę, bo plastik prześmierdł i niczym się nie dało wymyć tego smrodu, 4 worka nie było Jednak wolę drewniane, zbrylające - wywalam wszystko do kibelka, a jakbym nie była zmuszona przy okazji odkurzyć, tego co rozniesione, to pewnie w ogóle bym nie odkurzała A tak mam w miarę przyzwoicie Zresztą... ja bym nie chciała 2 tygodnie sikać do tej samej wody, więc kota też nie będę zmuszać W końcu one mają o wiele czulszy węch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.12.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 OK, fakt, nadepnięcie na żwirek, średnia przyjemność, ale co do zapachu, to dla mnie ten z drewnianej podsypki jest uciązliwy, moze kwestia przyzwyczajenia, ale nam z silikonem jest dobrze, choć może warto spróbować inne. Kiedyś kupiłam jeszcze coś podobnego do drobnych cementowych grudek - zbrylający, był rewelacyjny, niestety nie pamiętam jak sie toto nazywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.12.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Bentonitowy Też mi nie leży - wywalać trzeba od razu do śmieci na zewnątrz, bo jak inaczej? Właśnie ja zauważyłam, że ten silikonowy ma to do siebie, że nie śmierdzi... do czasu, zaczyna jechać z dnia na dzień i jest to od razu smród koszmarny Drewnianych nie czuję w ogóle, zmieniam co 3-4 tygodnie i mam spokój. Owszem, przesypuję czasem neutralizatorem, tym najtańszym - nic się wtedy nie klei do kuwety Faktem jest, że nie mam dywanów - ale miałam I chociaż się nosi, to w dywany mi się nie wbijał na tyle, żeby nie można go było odkurzaczem normalnie ściągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.12.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Bentonitowy serio, tak to sie nazywa fakt, tego do kibela wyrzucać nie można Ale wiesz, mnie po 2 tygodniach nie czadzi z kuwety,moze jakby tak jak w instrukcji piszą , miesiąc trzymać, to strefa skażona by powstała a na czarnym dywanie, po tych drewienkach zostały jasne plamy malutkie, ale jednak, może po praniu zejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.12.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 No właśnie ja wtedy przetrzymałam miesiąc Dywan miałam ciemnozielony i ślady nie zostawały żadne I serio, serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.12.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Jua wiem jak jest mam dupiaty odkurzacz,który nie potrafi solidnie zassać i belejaki dywan, który sie odbarwia, a podsypka napewno jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.12.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Niekoniecznie, żwirek różne firmy produkują Ja od czasu do czasu sprawdzam jakiś inny tego samego rodzaju (czyli drewniany, zbrylający) i zawsze skruszona wracam do tego samego Ostatni jaki testowałam świetny był, prawie się nie nosił, pachniał drewienkiem i w ogóle cudo Tylko ta cena I znów wróciłam do tego, co się nosi, ale też pachnie drewnem i poza tym najekonomiczniej mi wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.12.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 a który był dobry, choć małodobra cena ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 11.12.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Zgaduję że Cat's Best. Faktycznie dobry ale cena 30 klika zł za 10 l trochę zaporowa, zwłaszcza przy kilku kotach. Za tę cenę to mam 50 kg peletu. Dywanów nie mam, odkurzacz w miarę dobry, a silikon też rozrzucają, nie wiem czy nie gorzej niż drewniany i strasznie trzeszczy pod nogami.Są gusta i guściki, każdemu co innego pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.12.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Morfeusz, a gdzie zalatwilas te wycieraczke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 11.12.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 W sprawie "placków" , co to przywierają do kuwety i w momencie odskrobania rozpadają się - na dno kuwety wkłądam czarno-białą gazetę. Dwie kartki, nie więcej.I żwirek normalnie.Co 2 dni odsypuję żwirek wstępnie oczyszczony łopatką i zwijam gazetę z przyklejonymi do niej plackami. Żeby pozbyć się zapachu samej kuwety - kiedy płuczę - wlewam ciepłej wody i wsypuję sody, na oko..łyżkę, dwie..ile się sypnie ( albo parę kropel citroseptu) . Zostawiam na 5 minut . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 11.12.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Morfeusz, a gdzie zalatwilas te wycieraczke? wycieraczki są tutaj, na samym dole stronki http://www.krakvet.pl/akcesoria-kuwety-lopatki-c-26_45_385.html?page=2&sort=1a Zgaduję że Cat's Best. Faktycznie dobry ale cena 30 klika zł za 10 l trochę zaporowa, zwłaszcza przy kilku kotach. 10l. worek cat's best przy 3 kotach starcza mi na miesiąc, bo nie usuwa się go całego tylko zbrylone sioo więc jest ekonomiczny i w sklepie net, z którego ja korzystam kosztuje trochę ponad 24 zł., a teraz jest promocja 2l gratis http://www.krakvet.pl/cats-best-plus-zwirek-drewniany-zbrylajacy-10l45kg-p-2728.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts