piottr 16.09.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam, Mój wykonawca z własnej inicjatywy położył grunt bitumiczny Icopal Siplast Primer Szybki Grunt SBS na wylewkę z Optiroc 1000 (taras). Czy się mylę, obawiając się, żenic na bazie cementu nie będzie się tego dobrze trzymać?Wcześniej (nim uszczęśliwiono mnie tym gruntem) rozważałem wiele rozwiązań izolacji podpłytkowej (pod płytki klinkierowe) - Ultrament Izolacja Tarasów, Woder-E, mase Flex Deitermann-a. Teraz wydaje mi się, że jedyną opcją jest zastosowanieczegoś w rodzaju Sika Bond T8, bo przez ten bitum nic na cemencie porządnie nie zwiaże (???) Czy grunt Sika Bond Primer MB + Sika Bond-T8 bedzię dobrym rozwiązaniem?Ew. proszę o tańsze alternatywy. Aha, wylewanie kolejnej warstwy wylewki nie wchodzi w grę.Rzecz dotyczy zewnętrznego nieosłoniętego tarasu "wiszącego" - podpartego po bokach na ściankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts