meg60 31.05.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 (edytowane) czyli nie bić?? Arctica ten mój wyglądał ja ten twój i też spotkałam go na białych kfiotkach, bo one ponoć lubieją Edytowane 31 Maja 2013 przez meg60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.05.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 czyli nie bić?? Arctica ten mój wyglądał ja ten twój i też spotkałam go na białych kfiotkach, bo one ponoć lubieją to już wedle uznania:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.05.2013 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Wszyscy się kalinami chwalą... mam i ja:wiggle: jeszcze niewielka, sadzona w zeszłym roku:) Mam też taką z płaskimi kwiatostanami ale deszcz mnie pogonił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.05.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 to jest niewielka kalina niewielka to jest u mnie, zdecydowanie nie podoba się mojej miejsce w którym rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.05.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 w temacie zwierzątek - upolowałam taką zakochaną parę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 31.05.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Wszyscy się kalinami chwalą... mam i ja:wiggle: jeszcze niewielka, sadzona w zeszłym roku:) Mam też taką z płaskimi kwiatostanami ale deszcz mnie pogonił to jest mała kalinka??? kwiaty ma ogromiaste, no chyba, ze to magia artystki fotografii Kalina jest cudna, muszę chyba sobie zakupić takową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.05.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 kalina jest piekna ale ona taka mszycolubna jest, ze co roku mam ochote ja wywalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.05.2013 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Pewnie, że niewielka... docelowo tak 3x3 ma mieć to niewielka:) Kwiatki w tym roku faktycznie spore, mokro i ciepło jej służy... Meg dzienks:oops:... Gosiek u mnie nie ma winniczków... tylko nie jestem do końca przekonana czy powinnam się smucić z tego powodu;) Tarciu w tym roku też mszyce ją jedzą??? U mnie jakoś w ogóle niewiele niewiele... na kalinie czyściutko, troszkę róż pryskałam i jaśmina muszę popryskać ale mi siuwaksu zabrakło, a się nie chciał sam rozrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.05.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 jedza jedza niestety a prysnąć nie mogę, bo wokół truskawki siedza. w ogole w tym roku mam mnóstwo mszycy, mrowek i przedziorkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.05.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Karton jakiś podstaw i pryskaj! do nas odpukać jeszcze nie doleciały:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.05.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Jeszcze trochę ogroda przytachałam:lol: Zapowiadana już wcześniej kalina... hmmmm... kalina nie roseum:p bratki rozlazły się niemiłosiernie:)... są już wszędzie, ostatnio przerastają bruk:lol2: mój ulubiony lilak węgierski Ulubiony nie ze względu na zapach (pachnie mw. w połowie tak intensywnie jak normalne bzy) ale ze względu na krzak. Cudny, gęsty, kulkowy z ciemnymi, ślicznymi i zdrowymi liśćmi, o tu go widać. Sadzony maleńki dwa lata temu:) w tym roku całkiem zauroczyła mnie irga płożąca... jest taka... niewinna??? powojniki też już kwitną... jak się całkiem rozjeży to nieomieszkam pokazać jeszcze krzewuszki kwitną... upylonego trzmiela znów złapałam:cool: moja ulubiona wariegata łubiny w pełnym rozkwicie... lubię je... i takie tam inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.05.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 oooooooo:jawdrop: kaliny nie pryskam, skoncza się truskawki to wtedy machne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.05.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 no i może mszyc trochę mam ale za to gnoje majowe jakos nas omijają, widziałam ledwie jednego lub dwa, ubilam gady:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 31.05.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 no pięknie........................:cry::cry: kiedy u mnie tak będzie?????? buuuuuuuuuu!! Moje krzaczorki jeszcze maleństwa, troszke kwitną, ale gdzie mi tam do twojego ogrodu :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.05.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 megi cierpliwości nawet się nie obejrzysz jak krzaczki stana się krzaczorami powinnysmy chyba zrobić taki kolaz było-jest dla porównania z lat poprzednich. jak patrze na fotki mojego ogrodka zakładanego w 2011 r. to nie chce mi się wierzyc, ze tak to wszystko już porosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.05.2013 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Gosieńko za tydzień mija cztery lata jak kupiliśmy tą ziemię. Wszędzie, ale to kompletnie WSZĘDZIE gdzie teraz coś pokazuję były pokrzywy po pas, nie!!! wyższe! Walczyć z nimi zaczęliśmy dopiero po roku bo jak wiesz sami budowaliśmy dom. Tak, że za trzy lata u Ciebie może być tak samo:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.05.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 ja mam taki spray-aerozol na mszyce i pryskałam koło truskawek. No, może dużo nie poleciało ale nie wiem. bardzo źle? Krzewuszki też mam, ale jeszcze za bardzo nie kwitną. Jakoś później u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.05.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 pewnie nie, u mnie problem taki ze truskawki rosna na rabatach pomiędzy iglakami i innymi- nie starczylo miejsca na warzywniak i grządki. ale za to ladnie wygladaja i zadarniaja:wiggle: i truskawy czyste będą bo wszędzie na rabatach kora. Ewa tak przy okazji te pseudo trzcinniki co ci proponowałam to okazaly się mozgami:oops: już sama nie wiem co posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.05.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 ja mam taki spray-aerozol na mszyce i pryskałam koło truskawek. No, może dużo nie poleciało ale nie wiem. bardzo źle? Krzewuszki też mam, ale jeszcze za bardzo nie kwitną. Jakoś później u nas? zanim truskawki dojrzeją to już karencja minie:yes: na każdym opakowaniu jest podane ile się powinno odczekać. w tym roku nie, ale w zeszłym musiałam opryskać koper bo by mi zeżarły... opryskałam i żyję a te truskawy od chłopa z pola to myślicie, że nie pryskane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.05.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 no, pryskane, ale ja nie kupuję bo moje dziecko jak papierek lakmusowy. Po chemii na truskawkach różowieje... z ogródka je bez zmian koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts