Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

no ja takich tez nie kupuje bo od razu wysypka, do tej pory dostawałam od mamy a ona nie pryska. teraz będę mieć własne. czereśni, pietruszki tez nie pryskam.

o tak na marginesie dojrzaly mi już czeresienki wczesne, opedzlowalismy z mezem prosto z drzewka, dużo tego nie było bo to pierwszy rok po posadzeniu ale za to jakie smaczne, bo własne :)

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczynki, na mszyce COCA COLA, prosto z flaszki wlana i robić oprysk!

Sprawdziłam na BARDZO LICZNEJ kolonii mszyc na czereśni naszej - opadły wszystkie, no co do jednej, po n ieco więcej niż 24 h ewidentnie wszystkie były martwe! :cool: :D

o, można użyć light :)

Sprawdziłam karencję - 14 dni dla pyretroidu. Na opakowaniu nic nie mam, bo to środek na mszyce na różach i napisali, ze nie dotyczy. No, róż się nie je ale głupio napisali, bo obok może być truskawka... W każdym razie nie wygląda bardzo groźnie. Na drugi raz coca colę wykorzystam, to napój stale obecny w moim domu...

Light nie - nie pozabija!

A mrówy nie ciągną, chyba te martwe mszyce je zniesmaczają, ktoś im wybija stado, więc już nie idą.

Rewelacja absolutna, ale normalna coca cola, nie light! :yes:

Nie nadążam za Wami :( TAR masz mszyce bo sucho u ciebie w tym roku mam w ogrodzie rozlewisko - zero mszyc i mrówki chyba się potopiły... za to rano jak wyszłam to myślałam, że w buszu jestem, ptaki cudnie drą się jak oszalałe, ale KOMARÓW takie zatrzęsienie, że wieczorem w końcu oprysk zrobimy :mad:

DPS cola jest dobra na wszystko :lol2:

Arctica to jest kalina koralowa

P1000760.JPG

a lilaka węgierskiego wpisuję sobie na listę chciejstw :yes: inne bzy bardzo słabo u mnie rosną, jeden usechł, palibina chyba będę musiała przenieść w inne miejsce, bo stanie w wodzie chyba mu nie służy, natomiast ten węgierski ma to w nosie i może się moczyć :D

przypomniałaś mi o irdze, uwielbiam ją i mam ją na liście do posadzenia od kilkunastu lat :oops:.... mama kupiła jeden krzaczek ale jakiejś wzniesionej odmiany

Taras nam się opłytkował... wczoraj się wzięliśmy za fugowanie, całe półtora schodka zaklajstrowaliśmy i... no zgadnijcie co?:rolleyes:

Lunęło jak chorera!:mad:

Fugę przykryłam, nic jej się nie stało, ale... nie podoba mi się:(. Na próbniku miała kolor taki jak jest mokra, jak wyschła strasznie jasna się zrobiła. Czym to zaimpregnować coby zawsze na mokre wyglądało??? Radźcie:rolleyes:

Depsia weź Ty se ten deszcz od nas... że mokro to niech i będzie, nie przeszkadza mi, ale nie można nic zrobić!

Krowy niedługo łódką do wodopoju będą podpływać:sick:

A jeszcze hoją miałam się pochwalić, normalnie oszalała w tym roku! W zeszłym roku wsadziłam dwie maleńkie odnóżki, za wielka nie jest, ale cała w kwiatach... i ten zapach!!! Wieczorami cały dom zaperfumowany, jak gucie chodzimy z nosem w górze łapiąc nutki:p

P1000803.JPG

poza zapachem to cudne te kwiatki są...

P1000807.JPG

takie... hmmm... wiem!

PLUSZOWE!!!

P1000805.JPG

i kapią nektarem:lol:

olejem, sciemnieje

trzeba będzie powtarzać i chyba syfi się bardziej, nieee???:rolleyes:

Te fugi...

Po wysuszeniu szkłem wodnym bym je potraktował...

Adam M.

A na mrozie nic się nie będzie z tym działo? Nie skruszy się... razem z fugą nie daj Bóg???:sick:

milusińskie te kwiatki.....widziałam jak hoja kwitnie, ale nigdy się nie przyglądałam z bliska - śliczne są!

a wąchałaś wieczorem??? bo w dzień prawie zupełnie bezwonne...