Arctica 21.06.2015 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Sie nie zmarnowały, na jurto jeszcze zostawiłam resztę do zamrażarki zakitrałam. Za to wieczorem znów grzech bo ryżu na mleku nagotowałam i z moim dżemikiem truskawkowym... a taki mi wyszedł w tym roku, że klękajcie narody!!! Łot skromnością powiało:rolleyes: Arni - wędził... a czereśniófff 3 kilo dzisiaj wciągnęliśmy, pół kilo to na 3 minuty starcza:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Co mężowaty zadymiał? ule, przed owadami czy wędził? Ja kocham czereśnie też,... ale od jakiegoś czasu jakoś nie mogę się "nażreć" bez opamiętania bo mnie rozsadza... Kuźwa.. a tak je lubię.. wiec kupuję tylko po pół kg... i jestem mało szczęśliwa... i sama wciagasz te pol kilo??? nie dalabym rady na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.06.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Na raz to i dałabym radę i dwa i więcej..... bez mrugnięcia okiem.. ale .. coś mi ostatnio nie służą... A kocham.. takie pyszne słodziutkie aż chrupiące... W sobotę kupiłam 3 rodzaje po pół kg.. zjadłam bez problemu 2 rodzaje, a trzeciego nie.. bo nie chrupał.. ale odczułam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 masz przerob:cool: my we dwoje pol kilo meczymy juz drugi dzien, ja nie moge a mezu cos nie ma nastroju w tym roku na owoce, martwi mnie to troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.06.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 hm, dla mnie kilo to nie problem. Sęk w tym, że czereśnie tuczą! Ale muszę iść kupić. Swoich miałam 9 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 22.06.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Sie nie zmarnowały, na jurto jeszcze zostawiłam resztę do zamrażarki zakitrałam. Za to wieczorem znów grzech bo ryżu na mleku nagotowałam i z moim dżemikiem truskawkowym... a taki mi wyszedł w tym roku, że klękajcie narody!!! Łot skromnością powiało:rolleyes: Arni - wędził... a czereśniófff 3 kilo dzisiaj wciągnęliśmy, pół kilo to na 3 minuty starcza:( Truskawki uwielbiam, ale dżemów - błeeee Czereśnie tonami mogłabym jesć, dopóki jakiejś dziureczki od robaczka nie zobaczę Cześć Dziewczyny ! Wieki mnię nie było ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.06.2015 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 O mamuńciu Gepardzica:eek: Wszystko już wymyśliłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 22.06.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Iiii tam wszystko. Ledwie początek zaczęłam a już problemy. Tym razem z auto mapą. Braciszek mi ściągnął Europę to teraz się otwierać nie chce. Ni mam teraz nie tylko Europy ale nawet samej Polski bo się do ustawień dobrać nie mogę. Echhh orzeł z obsługi telefonowych programów to ja nie jestem, spokojnie można przy mnie okna otwarte mieć. Wynalazłam wczoraj słoik ze śliwką czekoladową. Żebyś zobaczyła minkę mojego domowego łasucha Już po chwili pół słoika (no słoiczka) nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.06.2015 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Ty mówisz, że dżemów nie lubisz... bo nie jadłaś moich! Skromna jestem;) Bez żadnych fixów, żelatynóf czy cukrów żelujących... sama... ups bym się wygadała, a patent mam, że domowy dżemik nie ma koloru brunatnej brejki tylko krystalicznie truskawkową barwę! O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 22.06.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 No cóż.................... pozostaje nam tylko jedno. Ty zachowujesz przed rodzinką jeden słoik a my znajdujemy termin do odwiedzin. Od razu jednak zastrzegam, najbliższy weekend mamy zatkany po brzegi. Ale od 6-ego mamy urlop !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.06.2015 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Spoko! Przerobiłam 40 kilo, do 6 to nawet bez kitrania się ostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.06.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Ty mówisz, że dżemów nie lubisz... bo nie jadłaś moich! Skromna jestem;) Bez żadnych fixów, żelatynóf czy cukrów żelujących... sama... ups bym się wygadała, a patent mam, że domowy dżemik nie ma koloru brunatnej brejki tylko krystalicznie truskawkową barwę! O! Hmmm Ja bym dodała jabłek aby zżelować i soku z cytryny aby brązowe nie było.. można też agrest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Przetworów typu dżem nie robię, nie umiem i nie mam pochoty umieć. Od czasu do czasu dla odmiany lubię zjeść chleba z dżemikiem ale ja raczej mięsożerna jestem - wstyd! Czereśnie mogę jeść tonami i nawet mnie ból brzucha nie odstrasza - trudno, pocierpię ale jaka radość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.06.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 No ja czereśnie też w dowolnej ilości, mniam! I w nosie mam, że tuczą, w końcu tylko raz w roku jest na nie sezon i wcale nie trwa długo! Też mam pyszny dżemik truskawkowy i patent na czerwone. Coś kwaśnego może być albo łyżka wódki dodana, też pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.06.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Przetworów typu dżem nie robię, nie umiem i nie mam pochoty umieć. Od czasu do czasu dla odmiany lubię zjeść chleba z dżemikiem ale ja raczej mięsożerna jestem - wstyd! Siostro No ja czereśnie też w dowolnej ilości, mniam! I w nosie mam, że tuczą, w końcu tylko raz w roku jest na nie sezon i wcale nie trwa długo! Coś kwaśnego może być albo łyżka wódki dodana, też pomaga. To ja poproszę tę drugą wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.06.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Osia, zanim zjesz- wyparuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.06.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Nie wiem, na co pomaga kwaśne albo łyżka wódka i podejrzewam, że wiedzieć nie chce. Jak bedzie tak lało dalej to moje drugie czereśnie szlag trafi - już zaczyną się psuć na drzewie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.06.2015 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Nam też w końcu podlało porządnie może trawa ruszy zanim krowy zjedzą cały zimowy zapas siana... Tarcia... zaglądasz tu??? Czy u Ciebie ten płyn ze środkiem piorącym też ciurka tylko dwoma strużkami czy całym wachlarzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.06.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Arctisia, czyściłaś tym odkurzaczem wykładzinę?? Dywan to ja mam w jednym pomieszczeniu, w trzech pozostałych wykładzina i jeśli miałoby przemakać ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.06.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 całym wachlarzem, taka kurtynka wodna a tapicerka samochodowa bajka, czysciutka, pachnaca, bez zaciekow - auto moze isc do nowego wlasciciela :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts