Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie są kolumny podobne do Jankamy - wymiary te same, ale w inny sposób oklejane styropianem (u nas wycinaliśmy krążki odpowiedniej średnicy, a u Jankamy są pionowe paski). My dodatkowo zatapialiśmy podwójnie położoną siatkę z włókna szklanego.

No przecie podglądałam :roll: . Planuję Waszą mieszankę, pionowe paski jak u Jankamy i siatka (nie wiem czy podwójna :roll: ) jak u Ciebie. Wymiary pewnie też będą podobne, zobaczę jak to wydzie w praniu :wink: . A te gotowe to do środka, na zewnątrz mam 8 szt. i przy gotowych i jeszcze odpowiedniej grubości bym zbankrutowała. A tak to se sama wystrugam :wink:

Ta którą chwaliłaś, pierwsza z prawej. Ale dziewczyny pisały, że lepsza pierwsza z lewej, ale chyba myślały o zewnętrznych. Już całkiem nie wiem :roll:

zewnętrzne to takie jak są w projekcie czyli pierwsza od lewej

a do środka (oczywiście to jest moje zdanie) wybrałabym kolumne z prostą "głowicą" i pionowymi wgłębieniami.

Dzięki kochana utrzymujesz mnie na powierzchni :roll: .

W projekcie to całkiem napaprali, to taki "dworek upiorek", "dworek nie dowrek", "pseudodworek"...

Już nawet pomijając doklejony z przodu garaż, to okna były 150 na 150, po dwa z każdej strony, koumny niby beczkowate mają być, ale jak by pasowały do tych okien? A może to nie miał być dworek? Weź tu zgadnij "co autor miał na myśli".

Dzięki jeszcze raz za poparcie mojego wyboru, widzę powoli świateło w tym tunelu :wink: .

Aż poleciałam do Ciebie, oblukać. Rzeczywiście masz takie.... ładne te okienka, wąskie. Jakoś wcześniej nie zauważyłam. :oops: Też zastanawiałam się czy nie zwęzić jeszcze, tak do metra, ale są jakie są. Za to znowu wciągnęły mnie Twoje inspiracje. Już nie mogę się doczekać wykończeniówki, u Ciebie oczywiście :lol: bo szybciej niż u mnie będzie :wink:

Tak, i Monia i Beatka już zaglądały, tylko wydaje mi się że brały pod uwagę kolumny na zewnątrz. Więc Dziewczynki...... co do środka plissssssssssss :roll:

Już nie mogę się doczekać wykończeniówki, u Ciebie oczywiście :lol:

dziękuję kochaniutka za miłe slówka :wink:

bo szybciej niż u mnie będzie :wink:

przy Twoim tempie!!!!!!! nie mam szans :lol:

A tak szczerze!? u mnie to wszystko pójdzie wolniutko

Tak, i Monia i Beatka już zaglądały, tylko wydaje mi się że brały pod uwagę kolumny na zewnątrz. Więc Dziewczynki...... co do środka plissssssssssss :roll:

ja też tak zrozumiałam :wink:

Arctico ,wracając do kolumn , to ja mimo wszystko wolałabym pierwsze z lewej ,zarówno do wewnątrz ,jak i na zewnątrz.Wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć .Te ze żłobieniami pasują bardziej do pałacowego wnętrza,według mnie .Chociaż ,jeżeli mają być elementem dominującym ,a meble wtedy proste ,to też mogły by być .Natomiast jeżeli ludziom gały mają wychodzić na wierzch, patrząc na meble ,to kolumny zrobiłabym proste w formie. :wink: :wink: Trochę namieszałam w główce ,co?

Nooo... Żon też chce proste, ale ... osioł jestem i tyle, uparta...

Meble pałacowe nie będą na pewno, bo nie podobają mi się kapiące złotem. Bardziej, i tutaj z mężem sie zgadzamy podobaja nam się meble "bretońskie".

Nie wiem, czy do tego będzie pasowała kolumna frezowana, ale przy prostej formie i prostej doryckiej głowicy wydaje mi się ok. Jest dla mnie taka.... elegancka :roll: . A poza tym nie zamierzam ślepo dążyć do dworskich wnętrz... są dla mnie zbyt ... muzealne.