Arctica 29.01.2010 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Artica, no ja wiem, że nie poler, ale czy powierzchnia gładka, czy szorstka?Bo miałam na oku płytki Gres Fossile Slate z Opoczna, straśśśśnie mi sie podobały, ale odradzono mi ze względu na szortskość - podobno mycie tego to... włos sie jeży. Ale i tak chcę je kupić do psiego pokoju, żeby sie psicom łapki nie ślizgały.. Hmmm... oceniła bym je na gładkie. Mają takie różne wżerki i wąwoziki, ale generalnie raczej gładkie. Masz rację z tymi szorstkimi... mam teraz naxosa, nie pamiętam z jakiej firmy... ciemne jeszcze ok., ale po tych jaśniejszych to widzę, że tych ciemnych po prostu nie domywam . W kuchni mam beż... i najlepiej to by szczoteczką po całości myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.01.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 a ja wybrałam ciemne kafle do wiatrołapu.... mam zmienic koncepcje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.01.2010 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 ja wybrałam ciemne wszędzie ... jakoś nie przeszkadza mi świadomość, że gdzieś tam podłoga nie jest krystalicznie czysta ... A do wiatołapu to zdecydowanie odradzam jasną podłogę... jak kochasz myć to i ciemną możesz sobie pucować... ale goście nie będą mieli wyrzutów sumienia, że taaaaaak Ci nanosili ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 29.01.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam się niemal porannie... skoro świt to "ciut" za późno Ale ja nadal w łóżku ... Ja też jestem za nie łączeniem chyba,że gdzieś na środeczku ... trchę... No ale to takie moje ... przemyślenia U siebie w kuchni chcę mieć gres jeśniutki, polerowany... czy praktycznie nie wiem ale chce baaardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.01.2010 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam się niemal porannie... skoro świt to "ciut" za późno Ale ja nadal w łóżku ... Kochanie, Ty masz takie zalecenia, a ja przed chwilunią doopsko zwlekłam z wyra Witam U siebie w kuchni chcę mieć gres jeśniutki, polerowany... czy praktycznie nie wiem ale chce baaardzo... W trzecim nie będziesz chciała A płytek... nie łączę... skoro wszyscy tak piszą ... tylko w sypialniach w jednych dam same jasne w innych szachownicę z tym co w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.01.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 a jak chcieliście płytki połączyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 29.01.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 W sypialniach też właśnie jasne bym dała , a dla odmiany i mix z tymi z dołu będzie fajny Zdaję sobie sprawe,że mój pomysł "jasny gres polerowany" może być powiedzmy "średnio" praktyczny... no ale tak mi się ubzdurało,że chyba sobie nie odpuszczę najwyżej będzieto moj pierwszy i ostatni taki gresik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.01.2010 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja myślałam, żeby na środku salonu dać w karo szachownicę olive i beż, i taką samą szachownicę dać w całej łazience i np. gościnnym. Bo te płyteczki mają aż 5 kolorów, ale te dwa jakoś mi pasują do siebie . ale może fakstycznie... nie łączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 29.01.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja myślałam, żeby na środku salonu dać w karo szachownicę olive i beż, i taką samą szachownicę dać w całej łazience i np. gościnnym. Bo te płyteczki mają aż 5 kolorów, ale te dwa jakoś mi pasują do siebie . ale może fakstycznie... nie łączyć Hmm... no to jeżeli Ci się podobają w połączeniu i chciałabyś zrobić w salonie na środku, to się wcale nie zastanawiaj i tak rób, przecież Tobie się ma to podobać! A rozwiązanie z szachownicą na środku jest jak najbardziej ok moim zdaniem Jasne dała bym wtedy do sypialni, by były bardziej neutralne ... Musisz jeszcze z tysiąc razy przemyśleć i wszystko będzie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.01.2010 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 W sypialniach też właśnie jasne bym dała , a dla odmiany i mix z tymi z dołu będzie fajny Zdaję sobie sprawe,że mój pomysł "jasny gres polerowany" może być powiedzmy "średnio" praktyczny... no ale tak mi się ubzdurało,że chyba sobie nie odpuszczę najwyżej będzieto moj pierwszy i ostatni taki gresik Karola... u mnie wszystko na dole ... na górze tylko panel... całe 200m to królestwo synka , otwarty loft Jak Ci bardzo dokuczy polerowatość (bo w tym upatruje problemów) gresu, to zawsze możesz wymienić ... Hihihiiii... właśnie odpisuję na Twojego posta i widzę w podglądaczu, że też napisałaś Nie wiem, czy mi się podobają w połączeniu... musiała bym to zobaczyć ... a nie zobaczę dopóki nie kupię... a jak kupię na łączenie to tak będzie musiało zostać.... chyba, że gdzieś indziej dam inaczej, bo i tak tylko te dwa kolory wchodzą w grę. wrrryyyyy.... nie lubię, taka odpowiedzialność ... a po ułożeniu i tak chłop powie... "ale se wymyśliłaś" Ile razy bym nie myślała, to i tak wymyślę, że może inaczej było by lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 29.01.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 W sypialniach też właśnie jasne bym dała , a dla odmiany i mix z tymi z dołu będzie fajny Zdaję sobie sprawe,że mój pomysł "jasny gres polerowany" może być powiedzmy "średnio" praktyczny... no ale tak mi się ubzdurało,że chyba sobie nie odpuszczę najwyżej będzieto moj pierwszy i ostatni taki gresik Karola... u mnie wszystko na dole ... na górze tylko panel... całe 200m to królestwo synka , otwarty loft Jak Ci bardzo dokuczy polerowatość (bo w tym upatruje problemów) gresu, to zawsze możesz wymienić ... Hihihiiii... właśnie odpisuję na Twojego posta i widzę w podglądaczu, że też napisałaś Nie wiem, czy mi się podobają w połączeniu... musiała bym to zobaczyć ... a nie zobaczę dopóki nie kupię... a jak kupię na łączenie to tak będzie musiało zostać.... chyba, że gdzieś indziej dam inaczej, bo i tak tylko te dwa kolory wchodzą w grę. wrrryyyyy.... nie lubię, taka odpowiedzialność ... a po ułożeniu i tak chłop powie... "ale se wymyśliłaś" Ile razy bym nie myślała, to i tak wymyślę, że może inaczej było by lepiej Czyli wszystko z Tobą OK ja mam tak samo, jak już wymyśle, to się zastanawiam czy jednak tamta opcja nie była lepsza.... Ja się już troche z tym Twoim dom kiem zamotałam I myślałam,że na górze macie swoją sypialnie i synka... a tu rozumiem,że wy królujecie na dole a syn na górze tak? ... Oba kolory są fajne ja bym poprostu postawiała na przewwagę beżu i już Nie mam pojęcia jak z tym moim gresem polerowanym będzie jakoś być będzie musiało... niedługo będziemy starać sie o dzidziusia więc licze na to,że jak zacznie pełzać, kwestię polerowania gresu załatwi za mnie Żart oczywiście ( wyrodna matka ze mnie, zanim nią zostałam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 29.01.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam się niemal porannie... skoro świt to "ciut" za późno Ale ja nadal w łóżku ... Kochanie, Ty masz takie zalecenia, a ja przed chwilunią doopsko zwlekłam z wyra To ja Was pobiję - koło południa wstałam Ale strasznie mnie kaszel meczy, a jak śpię to nie kaszlę Teraz trochę sobie poczytam i popiszę, bo mówić niestety dalej nie mogę Najfajniej jest, jak usiłuję odebrać telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.01.2010 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja się już troche z tym Twoim dom kiem zamotałam I myślałam,że na górze macie swoją sypialnie i synka... a tu rozumiem,że wy królujecie na dole a syn na górze tak? ... Na dole jest saloon, kuchnia, dwie łazienki, kotłownia i cztery sypialnie... w tym jedna nasza , a na górze ino belki z więźby Oba kolory są fajne ja bym poprostu postawiała na przewwagę beżu i już Ja stawiam na olive na fotce może niezbyt dobrze wyglądają, ale oglądałam w realu i są fajne. Chcę ciemne... Nie mam pojęcia jak z tym moim gresem polerowanym będzie jakoś być będzie musiało... niedługo będziemy starać sie o dzidziusia więc licze na to,że jak zacznie pełzać, kwestię polerowania gresu załatwi za mnie Żart oczywiście ( wyrodna matka ze mnie, zanim nią zostałam ) no ładnie, ładnie .... tylko pamiętaj, że soczek marchwiowy muszisz natychmiast wycierać , plamy zostaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.01.2010 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam się niemal porannie... skoro świt to "ciut" za późno Ale ja nadal w łóżku ... Kochanie, Ty masz takie zalecenia, a ja przed chwilunią doopsko zwlekłam z wyra To ja Was pobiję - koło południa wstałam Ale strasznie mnie kaszel meczy, a jak śpię to nie kaszlę Teraz trochę sobie poczytam i popiszę, bo mówić niestety dalej nie mogę Najfajniej jest, jak usiłuję odebrać telefon Ty chociaż troszkę zachorowana jezdeś, ja nie mam na co zwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 29.01.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja stawiam na olive na fotce może niezbyt dobrze wyglądają, ale oglądałam w realu i są fajne. Chcę ciemne... I bardzo dobrze, bo jak tak Ci się podoba to TAK MA BYĆ! Nie mam pojęcia jak z tym moim gresem polerowanym będzie jakoś być będzie musiało... niedługo będziemy starać sie o dzidziusia więc licze na to,że jak zacznie pełzać, kwestię polerowania gresu załatwi za mnie Żart oczywiście ( wyrodna matka ze mnie, zanim nią zostałam ) no ładnie, ładnie .... tylko pamiętaj, że soczek marchwiowy muszisz natychmiast wycierać , plamy zostaną Będę pamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.01.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 i co z tym gresem? Kupiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 29.01.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Wieczór dobry ! ...Hmmm właśnie mi się przypomniało ... nie odpisałam ci u siebie ... gdzie śpią ptaszki ... Tam gdzie ciepło. Wciskają sie pod strzechy, podbitki, strychy i kominy wentylacyjne. Odziwo podobno nie spią w dziuplach w których maja lęgi. U mnie na budowie ...śpią w domu (wlatują przez szpary które zostawiliśmy w otworach okiennych) A mięska mielonego surowego albo ugotowanego (bez soli) zawsze możesz położyć - znajdzie sie więcej smakoszy ... Pozdrów kosa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.01.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Arctico, byłaś już w wątku "Cegła we wnętrzach"? Ale niektóre są piękne Koniecznie odpatrzę, może w wiatrołapie lub gdzieś indziej Coś wymyślę Cegła piękna i taka sciana z kamenia wapiennego też mnie urzekła, a cegła (nawet ta cięta na płytki) wygląda przepięknie. Już główkuję co i gdzie dać. Jeśli dam kamień, to cegłę już nie, żeby nie przedobrzyć, ale jedno z tych dwóch będzie na pewno. A może zostawię jeden komin odryty, bez tynku Mam dość ładną cegłę na kominach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 31.01.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 A co tu tak cicho? pewnie arctico pognałaś po meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.02.2010 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Nie pognałam... "wszystko h.., może czasem trochę mniejszy za to potem jeszcze większy" nic nie napiszę...... poczekam, aż mi zeźlica przejdzie, bo mi dziennik zawieszą za niecenzuralne słowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts