Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

arctico optuję za wersją drugą wzbogaconą o kinkiety :D Salon masz duży i na pewno jadalnia będzie jak najbliżej kuchni .więc dobrze było by widzieć co się je. :lol: Nad stołem zatem-jeden żyrandol ,lub lampy w "zwisie".Przy kominku lub piecu będziesz miała pewnie jakieś fotele i stolik lub ławę ,więc wychodzi mi następne górne oświetlenie.A kinkietów ja u siebie naćpałam ,ze ho ho.Tego nigdy nie jest zbyt wiele. :D ( ja u siebie mam trzy górne ośietlenia)

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczyny... co ja bym bez Was zrobiła :roll:

Kinkiety będą... chciałam od zawsze, tylko...

na lewej ścianie musi wisieć telewizor :-? , i nie wiem jak to będzie wyglądało :-? ... to chyba najgorsze pudło ze wszystkich do oswojenia w takich.... starawych wnętrzach... lodówkę wpakuję do spiżarki, ale toto :roll: ... wcale nie mam pomysła :roll: .

Lampy stojące... też pewnie będą... ale to dłuższa droga, bo musiała bym wleźć na coś co mi odpowiada...

A i z oświetleniem jako takim też mam problem, a właściwie brak wizji... myślę, że wszystko zależy od tego jakie meble mi się znajdą, a póki co będą wisiały jakże dizandżerskie gołe żarówki... aż mnie najdzie.

Dwa żyrandole... nie bardzo mi się widzą, bo powinny być jakoś symetrycznie rozmieszczone na tym suficie. A jak symetrycznie, to nie dokładnie nad stołem by był jeden z nich... a to zdecydowanie odpada... albo idealnie "nad" albo gdzieś dalej...

Ten właśnie problem mogę już rozwiązać w kuchni :D , tylko przed zrobieniem instalacji elektrycznych muszę ściągnąć meble :-? ... i chłop o tym jeszcze nie wie :-? :-? :-?

No i jeszcze jeden podstawowy problem... nigdzie nie znajdę STARYCH kompletów oświetlenia, żyrandola,- li z kinkietami, i to tyloma :-? .... pozostają starzone :x :( :-?

U mnie będą aż 4 kinkiety :oops: i dwa żyrandole :D Salon b.podobny 5x10m :wink:

Nie przejmuję się, że nie będą żyrandole identyczne - postaram się wyszukać drugi do tego, który już jest w miarę możliwości jak najbardziej podobny, a kinkiety stopniowo też skompletuję :roll: Radzę Tobie podobnie :wink: :lol:

Poczekaj ,poczekaj :lol: :lol: Zaraz będziemy trzy ,myślę ,że arctica do nas dołączy :lol: :lol:

:-? :-? :-? jasnowidz.... czy coooo :roll:

Tak kombinowałam, żeby tylko trochę stylem były podobne. I te kinkiety co po dwa obok siebie na jednej ścianie będą wisiały mogły by być takie same... te na drugiej to jak by nie patrzeć 10m dalej :wink: ... ślepy nie zobaczy :wink: ...

moja babcia zawsze powtarza... "głupi się nie pozna, a mądry pomyśli, że tak miało być" :lol:

lece na all.... :lol: :lol: :lol:

Ja tam jestem zdania, ze im jaśniej, tym lepiej dla duszy. Inaczej to deprechę można złapać.

A takie jak na http://www.abelite.pl to by się nie nadały? Czy Ci się nie widzą takie?

Ja nie należę do tych co muszą mieć jasno... no może w kuchni, ale tylko przy meblach i garach. Poza nią lubię raczaj nastrojowe, rozproszone światło, a tzw. labolatorium działa na mnie wręcz depresyjnie.

W Abelite... hmmm :-? ... brakuje mi duuuużych żyrandoli.... ale kinkieciki pięknieste niektóre... pasiły by mi do kuchni w komplecie ze zwsiem nad stół... pewnie bym jakiś dopasiła, ale.... nie sądzę, żeby cena była do przełknięcia (dla mnie ) :). Znasz może ceny?

Dzień dobry. Przepiękne te świeczniki...

Właśnie spojrzałam za okno :-? znowu zima szaleje a ja muszę na budowę w sobotę dojechać żeby pokazać głównej kielni gdzie przekuć nowy otwór na okno balkonowe (przesuwam bo mi trochę cm zabrakło :o ) :evil: :evil:

I pomyśleć że wczoraj kupiłam 30 torebek z nasionami kwiatów :lol: :cry: wiosny mi się zachciało :roll: :roll: