Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Dałaś wybór drzwi dzielonych nierówno, więc wszyscy wybrali takie, jakie im się podobały. Gdybym miała wybrać z tych wzorów podanych przez Ciebie wybrałabym B, bo A wg mnie pasują wyłącznie do jednoskrzydłowych. Trzeba wziąć pod uwagę to, jak będą te drzwi wyglądały w idealnie symetrycznej budowie, jaką jest dworek! Doświetlenie nie będzie na środku, a zatem zaburzy symetrię :-? Być może każdy wybierał tylko na zasadzie "podoba mi się", ale Ty musisz wziąć pod uwagę, że trzeba zachować symetrię. Jeśli koniecznie chcesz taki nierówny podział, to zdecydowałabym się na B, bo tam da się to zgubić. Generalnie jednak, wg mnie, pasują do Twojego domku drzwi wyłącznie z równym podziałem.

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie z tego względu (symetryczność) myślałam o B.

Na naprawdę dwuskrzydłowe mąż postawił veto :-? , wiem, że jest ono negocjowalne, ale argument, że nie będzie do domu wjeżdżał samochodem trochę daje mi do myślenia :roll:

Tak więc na chwilę obecną jest wersja B. z podziałem 80+40, co daje jakie takie proporcje. Poza tym dojazd do domu nie jest idealnie na wprost drzwi, celuje na środkowe okno w kuchni, więc ta niesymetryczność drzwi nie będzie bardzo dawała po oczach. A dobrze dobrana klamką i obramowaniem drzwi można wiele zniwelować.

Skoro już jesteś, to przypomniało mi się, że miałam sie pochwalić stołem i krzesłami. Rozstawiłam sobie na jedną kawkę :)

http://foto0.m.onet.pl/_m/174d46471e557a3741fc526e91818c98,10,19,0.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/b2cbf36afe458bf5ec122d654f5461ae,10,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/421f7e45dc99ecb4bdbe31d34d6fa729,10,19,0.jpg

i jak?????

Krzesła będą oczywiście czymś tapicerowane, tylko muszę się wstrzymać aby dopasować do ogólnego wystroju... nie wiem jeszcze jakie zasłony, i takie tam....

Meble przepiękne, a stół, taki w moim stylu :p :p :p

Arctico, byłam dziś na targach i zobaczyłam coś takiego.......

No i......????

Dzięki, że o mnie myślisz :p ... jesteś kochana...

a drzwi, hmmmm :-? "troszkę" zbyt pałacowe :) , jednak wolę prościejsze

Kochana, ja nie myślałam o tym bys je miała, ale jak tylko je zobaczyłam to zaraz pomyślałam o Tobie i mówię do męża - dawaj aparat muszę dla koźielanki zrobić fotkę :p :p :p :p :p tak jakoś mi się z tobą skojarzyło :oops: A drzwi są ................................................................ :o :o :o

chyba się nie gniewasz ????