monia i marek 24.02.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 To może zadam Wam pytanie za sto punktów... Czy długie zasłony pasują do krótkich firan? Pytanie takie zrodziło mi się przez moją kuchnię. Jakoś nie pasują mi do kuchni długie firany, nie wiem dlaczego, ale nie. Z kolei nie lubię krótkich zasłon. Takie zawsze za krótkie mi się wydają . I nie wiem jak ubrać te moje nieszczęsne trzy okna w kuchni Klops normalnie... a jeszcze dodam, że zasłony będą nie tylko ozdobą, mają zasłaniać ... tzn. będą ciągane wte i wewte jak najbardziej pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.02.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 To może zadam Wam pytanie za sto punktów... Czy długie zasłony pasują do krótkich firan? Wydaje mi się że tak, właściwie dlaczego miałyby nie pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 24.02.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Ja u siebie w bloku mając balkonowe i zwykłe okna obok siebie i potrzebując odsłonięte parapety coby kwiotki było widać pociągnęłam krótkie firanki na całej długości. Jakoś tak mi lepiej się widziały, ale .... może teraz bym i długie puściła. Najlepiej przymierzyć jakieś pod ręką i SIĘ zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 24.02.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Arctico, dopiero co skończyłaś ten obraz z damą, a teraz już następny! I to jaki bogaty w szczegóły, te balustrady to przecież koronkowa robota! Wy tu sobie gadu gadu o jabłonkach i gruszach, aż zaczęłam zazdrościć! Jak sobie pomyślę jak te drzewa pięknie będą za chwilkę wyglądać, gdy obsypią się kwieciem...ach, u nas na tych piaskach nie mam szans na owocowe, tylko u somsiada jedna bidna jabłonka rośnie to sobie na nią poczekam, aż zakwitnie. A wegetacja chyba lada dzień ruszy, bo całkiem spore ocieplenie idzie, oj spiesz się z tym podcinaniem! Jeśli rany po cięciu duże zostaną - a pewnie tak będzie, skoro grube te wilki porosły - to dobrze jest pomalować to miejsce preparatem antygrzybiczym. A ten Ryszard to skąd się urwał?! Ryszard, a u mnie jest napisane że "ranczo", może wpadniesz skomentować? Co za smutas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.02.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 To może zadam Wam pytanie za sto punktów... Czy długie zasłony pasują do krótkich firan? Arctisiu, wyobraź sobie długie firany i krótkie zasłony i wtedy zapytaj jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 24.02.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 To może zadam Wam pytanie za sto punktów... Czy długie zasłony pasują do krótkich firan? Arctisiu, wyobraź sobie długie firany i krótkie zasłony i wtedy zapytaj jeszcze raz Podoba mi się ten tekst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.02.2010 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 padłam z wrażenia!!!!!!!!!!!!! dalej leżysz, czy się pozbierałaś dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.02.2010 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Arctico, dopiero co skończyłaś ten obraz z damą, a teraz już następny! I to jaki bogaty w szczegóły, te balustrady to przecież koronkowa robota! Wy tu sobie gadu gadu o jabłonkach i gruszach, aż zaczęłam zazdrościć! Jak sobie pomyślę jak te drzewa pięknie będą za chwilkę wyglądać, gdy obsypią się kwieciem...ach, u nas na tych piaskach nie mam szans na owocowe, tylko u somsiada jedna bidna jabłonka rośnie to sobie na nią poczekam, aż zakwitnie. A wegetacja chyba lada dzień ruszy, bo całkiem spore ocieplenie idzie, oj spiesz się z tym podcinaniem! Jeśli rany po cięciu duże zostaną - a pewnie tak będzie, skoro grube te wilki porosły - to dobrze jest pomalować to miejsce preparatem antygrzybiczym. A ten Ryszard to skąd się urwał?! Ryszard, a u mnie jest napisane że "ranczo", może wpadniesz skomentować? Co za smutas... Cieszę się, że Tusiek pozwolił na wizytę u mnie ... Asiu... między damą, a tym jeszcze Renoir ze Śniadaniem wioślarzy był Mój sad jeszcze za stary na kwitnięcie... ale drabina właśnie dojechała... odmłodzi się . Nie wiem tylko co z tym antygrzybem, bo duuuuuuuużo tych drzew trochę Z tym sporym ociepleniem to pewne??????? Hmmm... do babci muszę zadzwonić... to mi powie A Ty Rysharda widziałaś tutaj , chyba coś przegapiłam Pozdrawiam serdecznie i moooocno ściskam Waszą kruszynkę.... spoko, spoko... nie uduszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.02.2010 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Teraz o tych nieszczęsnych oknach... Słoneczko.... nie zapytam przecież nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej... Wydumałam takie coś http://foto2.m.onet.pl/_m/8a4c500c74abae23e8bc69f6d87385ea,10,19,0.jpg Problematyczne jest najbardziej lewe okno, przyklejone bezpośrednio do ściany. Wieczorem po prostu będziemy rozsuwać zasłony na całość... No i jeszcze karnisze... Nie może być zwykły podwójny, bo chciała bym zasłony z kółkami w materiale. A takie potrzebują dużo miejsca z tyłu, bo będą się zagniatać i nieładnie wyglądać. Wymyśliłam więc, że na firany dam karnisze oddzielnie na każde okno, przyczepione do ściany, a na zasłony wyżej jeden karnisz na całość, przyczepiony do sufitu. Nad oknami mam 50 cm ściany. Jak myślicie.... dobrze będzie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.02.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 padłam z wrażenia!!!!!!!!!!!!! dalej leżysz, czy się pozbierałaś dzięki nadal klęcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.02.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 padłam z wrażenia!!!!!!!!!!!!! dalej leżysz, czy się pozbierałaś dzięki nadal klęcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.02.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 wiesz kochana.......ja wiedziałam, że Ty zdolna jestes...... ale nie myslałam, że aż tak!!!!!!!!!!!! Ty poprostu mega uzdolniona jesteś kobieto!!! a do tego wytrwała i cierpliwa !!!!! ja bym w zyciu nie wysiedziała w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.02.2010 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Kaluś... zdolności to tutaj akurat nie potrzebne... naprawdę ... a cierpliwość ... zapewne, ale nie wiem dlaczego jak jestem wkurzona to mi igiełka szybciej lata ... taki rozładowywacz Najczęściej dziurgam oglądając tv... takie przyjemne z... przyjemnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 24.02.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Kaluś... zdolności to tutaj akurat nie potrzebne... naprawdę ... a cierpliwość ... zapewne, ale nie wiem dlaczego jak jestem wkurzona to mi igiełka szybciej lata ... taki rozładowywacz Najczęściej dziurgam oglądając tv... takie przyjemne z... przyjemnym Że mi oczy wylazły ...to raczej normalne ale, że dziurgasz patrząc na film ...to mnie palce bolą na samą myśl. U mnie byłoby - palce sitko albo film-słuchowisko ... Zdolna bestia jesteś ! (Buziole dla kosa ... jak zaśpiewa daj znać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 24.02.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Arctica - no jak zdolności nie są potrzebne? toż to talent nie z tej ziemi A co do okien - mnie się szczerze mówiąc nie widzi, żeby tak po bokach pusto było, a zasłony pośrodku. Dla mnie zasłony to taka rama dla okna, jak rzęsy dla oka. Gdybyś dała te zasłony węższe, tzn. przecięte na pół, to byś mogła na boki rozsunąć, dużo okna by Ci nie zabrały... Ale na kółkach to one by nie mogły być. Takie zasłony zabierają dużo miejca na karniszu, bo nie możesz ich zsunąc ciasno. Poza tym kółkowe zasłony tracą na upięciu, one najładniej się prezentują, gdy zwisają sobie swobodnie. Ale to tylko moje zdanie. Ja się tak za bardzo nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 24.02.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Muszem... właściwie, to nie muszem, tylko kcem się pochwalić ostatnią pracą http://images37.fotosik.pl/259/8c130ab8f3107a82med.jpg a tak się prezentyuje na swoim miejscu http://images42.fotosik.pl/176/b9e5f66df881fb51med.jpg jakoś niewyraźne te zdjęcia padłam z wrażenia!!!!!!!!!!!!! Ło Jeżu !!!!!! A niech mnie!!! Cudo!!!! Kochana ale ty zdolniacha jesteś!!! Gratuluję, na prawdę piękne !!!! I pasować będą do twojego nowego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.02.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Kaluś... zdolności to tutaj akurat nie potrzebne... naprawdę ... a cierpliwość ... zapewne, ale nie wiem dlaczego jak jestem wkurzona to mi igiełka szybciej lata ... taki rozładowywacz Najczęściej dziurgam oglądając tv... takie przyjemne z... przyjemnym Że mi oczy wylazły ...to raczej normalne ale, że dziurgasz patrząc na film ...to mnie palce bolą na samą myśl. U mnie byłoby - palce sitko albo film-słuchowisko ... Zdolna bestia jesteś ! (Buziole dla kosa ... jak zaśpiewa daj znać ) Ło Jeżu... od razu widać że jeże nie hafcą... do tego są tępe igły sopko można i filmik i dziurganko... noooo, może nie filmik z Leslie Nielsenem, ale większość innych daję radę Dzięki za buziole, rano przekarzę... a jak zaśpiewa to prawdopodobnie budować będę i nie posłucham... tego egzemplarza konkretnie, bo tam u mnie to dopiero koncerty , raz nawet dwie kukułki jednocześnie sobie kukały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.02.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 kurcze.........a skąd takie piekne ramy bierzesz???? na zamówienie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.02.2010 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Arctica - no jak zdolności nie są potrzebne? toż to talent nie z tej ziemi A co do okien - mnie się szczerze mówiąc nie widzi, żeby tak po bokach pusto było, a zasłony pośrodku. Dla mnie zasłony to taka rama dla okna, jak rzęsy dla oka. Gdybyś dała te zasłony węższe, tzn. przecięte na pół, to byś mogła na boki rozsunąć, dużo okna by Ci nie zabrały... Ale na kółkach to one by nie mogły być. Takie zasłony zabierają dużo miejca na karniszu, bo nie możesz ich zsunąc ciasno. Poza tym kółkowe zasłony tracą na upięciu, one najładniej się prezentują, gdy zwisają sobie swobodnie. Ale to tylko moje zdanie. Ja się tak za bardzo nie znam. To nie zdolności, to cierpliwość... i będę się upierać!!! Najbardziej lewe okno jest zlicowane ze ścianą, glif (czy jak to się tam nazywa ) okna to już ściana. Okna mają szerokość 120, więc wąskie... nie da rady tam powiesić zasłony... nawet nie wiem jak wąskiej No i zrobiło by się tych zasłon cztery sztuki... nie wiem, czy nie za dużo szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.02.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 A`propos ptaszków U nas była dzisiaj regularna bitwa o domek. Szpaki tak się lały, że aż jeden utopił się w śniegu i widziałam tylko machające pionowo w górę skrzydełko. Akurat wtedy wyszłam na taras zakopcić, a za mną najmłodsza (łowna) kota i pies... Kota od razu na baczność i szykowała się do biegu, ale wrzasnęłam "zostań!" (została , bo nigdy nie krzyczę ), a ja w kapciach lezę do ptaszka. Na mój widok zdołał się poderwać i uciekł. Hmmm, bardziej się przestraszył mnie niż kocicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts