Arctica 06.03.2010 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Hej! Arctica ,no za cholerę nie nadrobię tych Twoich komentarzy .Chciałam tylko baaaaardzo podziękować za info dot. serwisu .Dla łodmiany kupię sobie cały biały ,co by mi się nie myliło ,gdzie jestem ,jak Cię już odwiedzę Twój zestaw rzeczywiście jest większy i tańszy ,niż ten co wynalazłam .Jutro będę dzwonić do gościa i pytać ,czy ma w sprzedaży białe.Cześć rodziny chce mi kupic go j w prezencie na "wprowadzenie" ,to ja już im pomogę w wyborze A co do Tomciaaa,to przymierzam się właśnie do jego usług .Swego czasu z nim rozmawiałam i nawet był skłonny rozłożyć mi płatności na raty,co mi w obecnej sytuacji bardzo pasi pozdrówka Niezamaco ... Od Tomcia muszę się dowiedzieć cuś na temat podmurówki, bo sami możemy sobie nie poradzić ... no, a reszta za bardzo pokrojona jak dla mnie... kocie łby kcem ... kiedyś sobie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.03.2010 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 udziergać na szydełku chcę takie prostokątne serwetki (6szt), ukrochmalone będą spełniały swoją rolę... chleba nie jemy to i kruszyć się nie ma co , a stół się nie odparzy... Jakoś nie mam odwagi zrobić testu, czy w ogóle reaguje na ciepło Może odwróć go do góry nogami i gdzies na brzeżku sprawdź? Właśnie siedzę dokładnie przy dolnej stronie blatu , bo rozłożony i o ścianę oparty... Po drugiej stronie jest ino lite, niewoskowane drewno, próby tutaj nic nie dadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 06.03.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 sąsiadeczko takie cudeńka z kamienia mi też się podobają i mojemu mężusiowi my chcieliśmy zrobić sobie ogrodzenie z kamienia, podobają nam się takie grube słupki a między tym coś kutego , mój tata miał nam robić ale...... chyba zrezygnujemy takie ogrodzenie jak my chcemy jest bardzo pracochłonne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.03.2010 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Aneczko... jakiego śliczniusiego prosiaczka masz ... prawie jak "moja" peruwianka... kiedyś Jak kamienne ogrodzenie Wam się podoba to nie ma co rezygnować. Zróbcie narazie jakąś prowizorkę, a ogrodzenie SIĘ ZROBI powoloutku jak już będziecie mieszkać Pozdrawiam i życzę spełnienia marzeń ... po to przecież są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.03.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Dzisiaj rano, noooo prawie , obgadaliśmy z drugą połówką plan działania . Żeby nie przepadł w czeluściach umysłu zaraz po śniadanku przeniosłam go na papier... zatwierdzony i podpisany przez inwestora vel wykonawcę postanowiłam przedstawić go tutaj . Dla motywacji, a być może też dla późniejszej satysfakcji... jakby się zdarzyło, że damy radę Więc (wiem, wiem, nie zaczyna się zdania od więc ), no więc DO KOŃCA KWIETNIA - zagruzować podjazd do domu wraz z rondem, ok. 130m. - ogrodzenie, całe 1,5 km, z przodu zostanie tylko niedocelowe też z siatki leśnej (docelowe zostanie do wykonania na wiosnę.... następną ) - RBT z przyłączem do domu - zaorać, doprowadzić do urzytkowalności ok 1 ha pod ogród ozdobny, oraz winnicę i warzywniak - posadzić "trochę" drzew... ile się da - rozłożyć kanalizację - wylać chudziak - ulać podciągi i kolumny - rozłożyć strop POCZĄTEK MAJA - zalać strop - wymurować ścianki działowe DO POŁOWY MAJA - więźba DO KOŃCA MAJA -blacha CZERWIEC DO POŁOWY - wstawić okna - rozprowadzić elektrykę OD POŁOWY - zaprosić ekipę tynkarzy (w kopńcu wiem na kiedy !!!!!), podono ma im to zająć max. miesiąc, więc do 15 lipca - my w tym czasie ocieplamy zewnątrz i robimy tynki zewnętrzne - rozprowadzamy wodę LIPIEC - podłogówka i wylewki TUTAJ DODAJEMY DWA TYGODNIE NA EWENTUALNE POŚLIZGI SIERPIEŃ - podłogi - pod koniec malowanie ścian - kuchnia - przeprowadzka!!! Jak widać, jak już zamieszkamy zostanie nam do ocieplenia poddasze... Słowo się rzekło, zostaje tylko realizacja Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 07.03.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Trzymam kciuki z całej siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 07.03.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 wiedziałam że prosiaczek ci się będzie podobał co do kamiennego ogrodzenia się zobaczy......... no no ładne plany, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.03.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Chcesz na zapas ruchomą świnkę? http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/swinka150.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 07.03.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witaj w słoneczną niedzielę widzę, że plan działania ustalony !!!! Będe kibicować i wiem, że DACIE RADE !!!!!!!! może będziemy sie przeprowadzać w tym samym terminie !!! Ale cicho sza! Nie zapeszać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 07.03.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Chcesz na zapas ruchomą świnkę? http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/swinka150.gif dzięki może skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.03.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Trzymam kciuki i podziwiam My na razie mamy przed sobą w tym tyg. wod-kan, za tydzień elektrykę, od kwietnia tynki, obudowa przednich kolumn, następnie okna i już mnie to przeraża i nie śpię po nocach, bo się nakręcam, a jak miałabym taaaaki plan przed sobą, jak Ty, to chyba bym osiwiała Mocno Ci kibicuję!! http://www.fototube.pl/pix/img2/org/d41d87e91f77e45282c22e7e52142f2e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 07.03.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Arctico... zajrzyj do Saskij! mam do ciebie tam pytanko!!! sorry, że tam, ale tam mi się coś obejrzało ( ale namieszałam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.03.2010 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Dzięki dziewczyny za kciuki, za kibicowanie... a naważniejsze, za wiarę we mnie (w nas ). To bardzo miłe i............ motywujące . może będziemy sie przeprowadzać w tym samym terminie !!! Ale cicho sza! Nie zapeszać! Jak patrzę na stan Waszej chałupki to ogarniają mnie wątpliwości , czy aby nie za ambitny ten nasz plan....... sie obaczy a jak miałabym taaaaki plan przed sobą, jak Ty, to chyba bym osiwiała Kochana... mam ciemne włosy i każdy siwulec widać z kilometra.... a trochę ich jest . Ale ja z genetycznie szybkosiwiejących , mama w wieku 28 lat miała 50% białych, więc ja i tak się nieźle trzymam . A budowa i planowanie to działa ma mnie odmładzająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 07.03.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Arctica, fajnie że sobie plan spisałaś - my też tak robiliśmy. Dzięki temu wiedzieliśmy jak planować ekipy/zakupy no i poślizgi na bieżąco kontrolowaliśmy. Przez całą budowę - rok mieliśmy miesiąc opóźnienia (miało być 11 mies). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 07.03.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Spoko nic się nie martw. Plan jest potrzebny bo się człowiek spręża żeby się w czasie wyrobić. A życie pokaże swoje - jedno szybciej drugie wolniej ale zawsze grunt że do przodu główką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.03.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Dzięki dziewczyny za kciuki, za kibicowanie... a naważniejsze, za wiarę we mnie (w nas ). To bardzo miłe i............ motywujące ... a jak miałabym taaaaki plan przed sobą, jak Ty, to chyba bym osiwiała Kochana... mam ciemne włosy i każdy siwulec widać z kilometra.... a trochę ich jest . Ale ja z genetycznie szybkosiwiejących , mama w wieku 28 lat miała 50% białych, więc ja i tak się nieźle trzymam . A budowa i planowanie to działa ma mnie odmładzająco Ja z kolei z genetycznie późno powinnam osiwieć, bo moja mama w moim wieku nie miała siwych włosów wcale, tata również, a u mnie zaczęły się już pojawiać od ubiegłego roku . Z drugiej strony z kolei nie powinnam się aż tak martwić, bo z racji mojego wieku siwienie to naturalna kolej rzeczy - moi koledzy z klasy są w większości zupełnie szpakowaci Jak dobrze, że kobieta może sobie robić baleyage, farbę itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 07.03.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 A ja odkąd przemalowałam włosy z bląd na ciemny i do dzisiaj nie umalowałam odrostów znalazłam sobie sama na swoim czubku głowy jeden biały . Ciekawe a ponoć zaczyna się siwieć od skroni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.03.2010 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Aniu, to jak na pół roku doliczyłam dwa tygodnie, to by się zgadzało, nieeee? . Właśnie mam zamiar usiąść i przeanalizować co kiedy trzeba kupić, bo później się okazuje, że np. druta brakuje i klops , a jak sobie wszystko spiszę, co i kiedy i tel. gdzie, to będzie jedna sprawa mniej do pamiętania Izuś.... tylko nie bardzo wiem gdzie główka . Życie jest po to, żeby go sobie ułatwiać, a nie po to żeby nam coś pokazywało , jak sobie pościelesz tak będziesz spać Moniu, faktycznie dobrze, że mamy wspomagacze, aczkolwiek do chłopskich włosów też one się nadają... lecz niestety niszczą włosy . Mnie osobiście cieszy to, że mamy jako kobiety mniejsze skłonności do..................... łysienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.03.2010 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 A ja odkąd przemalowałam włosy z bląd na ciemny i do dzisiaj nie umalowałam odrostów znalazłam sobie sama na swoim czubku głowy jeden biały . Ciekawe a ponoć zaczyna się siwieć od skroni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.03.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Moniu, faktycznie dobrze, że mamy wspomagacze, aczkolwiek do chłopskich włosów też one się nadają... lecz niestety niszczą włosy . Mnie osobiście cieszy to, że mamy jako kobiety mniejsze skłonności do..................... łysienia faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts