Gannia 24.03.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Arctica, widzę, że szalejesz kobieto i w swoim żywiole jesteś Brawa wielkie za mobilizację i organizację Ile roboty odwaliliście aż miło się czyta.. Oczywiście bez zdjęć to ja nie uwierzę I strasznie, strasznie chciałabym zobaczyć Cie ujeżdżającą ciapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 24.03.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 No super Arctica!!! Dumna z Was normalnie jestem! No ale oczywiście wiedziałam,ze jak tylko sezonik się zacznie to tylko dym za wami będzie widać Czekam na fotki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.03.2010 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Jestem Stęskniłam się za Wami okrutnie , Kolumny mam , na naszą "ciepe" (nazewnictwo synusia za tych dobrych czasów jak mały bąbel był) zmieściło się 6 szt. Tyle zatargaliśmy sami, pozostałe cztery kupiłam w najbliższej hurtowni i razem z prętami i cementem dowieźli . Tutaj pierwsza przymiarka http://foto3.m.onet.pl/_m/221b25f00cf684b2366b0c61885414fb,10,19,0.jpg Właściwie to najpierw ustawiliśmy kolunmy i podciąg w salonie. Ale zdjęcia zapomniały się zrobić. W ogóle to serdecznie przepraszam, ale moja dokumentacja foto jest bardzo okrojona. Nie będę owijać w bawełnę, napiszę jak jest, ja tam jadę budować, a nie zdjęcia zrobić ... wiem, że to nie zabiera za dużo czasu, ale jak się właśnie dzieje coś godnego fotografowania to właśnie biorę w tym czynny udział, a rączek ino dwie od bozi dostałam Oooo... właśnie przeglądam co napstrykałam i mogę Wam pokazać do czego można wykorzystać elektryków http://foto0.m.onet.pl/_m/3e742cc51a3ba5aaa666645208d6e38c,10,19,1.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/935b665e561fa30a4334aa8783b149fd,10,19,1.jpg Skoro elektrycy byli to mamy RBT. Stoi sobie w przedpokoju, właściwie to w świeżo wymyślonej garderobie . Jak nie zapomnę, to jutro uwiecznię, właśnie piszę dziś bo jestem w domciu, bo przyjechały sztobry wierzby energetycznej . Przez parę lat będzie robiła u nas za żywopłot, coby po 4 latach skończyć swój żywot w kominku i.... odrodzić się jak feniks z popiołów i znów spełniać rolę żywopłotu . Jutro 2000 razy trzeba się będzie nachylić, zrobić dziurkę, wyprostować, wziąść patyczka, nachylić się i wetknąć patyczek ... wrażenia jutro... (jak dam radę do kompka doleźć ) Podsumujmy - zrobione - zaszalowany podciąg z kolumnami w salonie - zaszalowane podciągi z kolumnami od strony ogrodu - ulane kolumny od ogrodu (ciapuś jesteś wielki !!!!!!!!!) - zabronowane całe już pole pod ogródeczek , jakiś hektar - ścięte nieformatowe konary z topól (dobrze, że elektrycy się napatoczyli , z drabiną nie podskoczy ) - RBT na ukończeniu, niebawem będziemy mogli porzegnać się z agregatem - zakopany kabel pod docelowe przyłącze prądowe, dzięki ci o ciapku - wykopane wszystkie (noooo... prawie, brakuje z 10) dołki pod słupki ogrodzeniowe, te metalowe do zalewania betonem - tylny taras nawieziony i wyrównany... to drugie tak trochę, bo trzeba było znów dołki wykopać pod podpory podciągów A to nasz główny pomocnik... operator pomocnika robi zdjęcie i zgadnijcie kto to http://foto1.m.onet.pl/_m/db64722e9f7ac778b772e4296cd895d5,10,19,0.jpg Tak, że mnie za sterami można tylko na lajfie zobaczyć, a widok to niebywały, aż elektrycy takie oczy zrobili ... okulary przeciwsłoneczne, czerwone, słusznej długości pazury (zapomniałam zmyć ), pantofelki ino na treki zmieniłam i fruuuuu.... pole bronować... a im szybciej tym lepiej, podobno ... więc dwa razy powtarzać nie trza ... ino furczało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.03.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Arctico, kawał roboty odrobiony!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.03.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Podziwiam, podziwiam !!!!! moc pracy !! Ps - chciałabym zobaczyć minę tych elektryków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 27.03.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Oj Ty pracusiu jeden! Ale dużo jest zrobione! Uśmiałam się szczerze przy opisie Pani powożącej ciapka!Już mogę sobie wyobrazić jakie miny mieli elektrycy Szałowa babka z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 27.03.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Tu się cosik porobiło bo ja nie dostaję powiadomień że jesteście i gadacie . super że jesteś Arctinko, bo ja się już strasznie stęskniłam za tobą. A przy okazji mam wreszcie komin Niestety tynków jeszcze nie zaczęli robić Ale ty idziesz do przodu jak Rudy 102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 28.03.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 No to widzę, że się zaczęło na dobre Powodzenia życzę w budowaniu i oczywiście pogody pięknej Tylko czasem zajrzyj i zdaj relację z postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.03.2010 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 chciałabym zobaczyć minę tych elektryków ... jeden się nawet w łepetynę podrapał , ale generalnie wszyscy nietęgie miny mają, nawet rolnicy co to myśleli, że paniusie z Warśawy za sąsiadkę będą mieli ... ciekawe co powiedzą, jak zobaczą jak Zośkę kąpię Szałowa babka z Ciebie na następny rajd zmyję pazury super że jesteś Arctinko, bo ja się już strasznie stęskniłam za tobą Bardzo mi miło, i gratuluję komina... to właśnie jedna (właściwie dwie, bo dwa mamy ) z rzeczy o której zapomniałam przy sporządzaniu listy "do zrobienia" . Doczekasz się i tynków... szybciej niż ja Powodzenia życzę w budowaniu i oczywiście pogody pięknej Tylko czasem zajrzyj i zdaj relację z postępów Dzięki... relacja pewnie raz w tygodniu... chociaż myślę, czy campingu nie zaciągnąć... prąd ladajuż, to i laptopik synkowi by rąbnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.03.2010 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Z relacji.... wierzba energetyczna, szt.2000!!!!!! - wsadzona , gratis (bo całkowicie nieplanowane) zebrane kamienie z "ogródeczka"... dobra przyczepa rolnicza tego będzie , przyda się na drogę dojazdową , chociaż doopska to pewnie z wyrka nie dam rady jutro ściągnąć Troszkę zdjęć Wam przywiozłam ... Widok po wyjściu z samochodu... zaczątki drogi dojazdowej i ogólna rozpirducha... jeszcze ...kiedy będą liście???? http://foto0.m.onet.pl/_m/db30d20aaf65415ea07a586fb44e47b0,10,19,0.jpg Rodzinka podziwiająca nadwornego myszołowa , ta kobita to moja mama http://foto0.m.onet.pl/_m/bbe4e6c0ca02c5f5c437d4c8531ca6b4,10,19,0.jpg Obiecana wczoraj skrzynka RBT... synuś się załapał http://foto0.m.onet.pl/_m/7b2f6cda9d640f1c828d30459cebd174,10,19,0.jpg Pijane rządki wierzby http://foto1.m.onet.pl/_m/87b9b4254d7ec0739f7458bd93fbe115,10,19,0.jpg Odkamienianie ... to co widać zaorane i zabronowane to właśnie "ogródeczek"... choć nie cały, jeszcze spore trochę w prawo Bezpośrednio przed domem dorobimy po budowie, bo ciężko by się jeździło http://foto0.m.onet.pl/_m/816814ceaebea6f7e8bbc62c10618104,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.03.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Te słupy to od strony ogrodowej, czy przód?Wszystkie już zalane betonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 28.03.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Kochana podziwiam i życzę siły -pogody też... Sporo pracy zrobione..... Zostawiam wiosenne pozdrowieńka http://lh6.ggpht.com/_AcP-Nr0kSsI/S6871grY0iI/AAAAAAAAAxw/9VB3UXoQElg/s400/Zdj%C4%99cie0140.jpg Buziakiiiiiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.03.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 no no Aniu kawał dobrej roboty odwaliliście wiesz........ Twój "ogródeczek" to jest większy od mojej całej działki pozdrawiam i życzę zapału na następny tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 28.03.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Kochana rewelacja !!! Kiedy Wy to wszystko zrobiliście ??? Zresztą dlaczego ja się dziwię Przecież to cala Ty ! Czekam z niecierpliwością na kolejną fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 28.03.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 O jaaaaaaaaaaaaaaaaaa cenka opada mi .................... 2000 wierzb ????????????? Ja to czytam po nocy więc palcem odliczałam zera bo nie mogłam uwierzyć w to co czytam Ja to bym za rok zasadziła tyle drzew Odpadam w przedbiegach Szacuneczek koleżanko szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 28.03.2010 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 arcticaPrzyznaj się lepiej ,że macie jakieś ufoludki do pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.03.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 ja pierdziele........ ..ja wiedziała, że Ty pracuś jesteś .......ale to co widze to poprostu szczęka opada!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.03.2010 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Te słupy to od strony ogrodowej, czy przód? Wszystkie już zalane betonem? Z tyłu Moniś... od ogrodu... zobacz jakie duuuuuuuże wejście, z przodu będzie mniejsze . Wszystkie cztery zalane ... w środku dwie mieliśmy zalewać w sobotę, razem z podciągiem, ale nas deszcz wystraszył i zabraliśmy kolumny coby nie rozmiękły . Leżakują w stajni i czekają ... co się odwlecze to... samo się nie zrobi Dziś leniuchujemy, sprawy domowe pozałatwiać musieliśmy, jutro zmykamy i mam nadzieję, że następnym razem będę się chwaliła, że już wszystkie kolumny zalane . Ten tydzień taki trzydniowy tylko będzie, ale może damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.03.2010 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Kochana podziwiam i życzę siły -pogody też... Sporo pracy zrobione..... Zostawiam wiosenne pozdrowieńka Buziakiiiiiiiii Dzięki za wiosnę ... krokusiki twoje???? Siła jest... niech tylko pogoda figli nie robi ... w sobotę nas pogoniło Również pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 29.03.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Arctica normalnie mi oczy z orbit wyszły jak zobaczyłam co sie u Ciebie dzieje ,no kochana wielkie gratulacje !!!!!! ciesze sie razem z Tobą , tylko patrzeć jak zaraz strop będziecie lac i i dach robic trzymam mocno kciuki żeby pogoda Wam dopisała !pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts