Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiecie coooo.... fajnie mieć swój dziennik.... można sobie wklejać ispirujące fotki...

Na ten przykład... "moja" kuchnia

http://foto3.m.onet.pl/_m/641d9a58cf9c4d1a03a8dee2232fdeff,10,19,0.jpg

Właściwie to tyle mebli będzie w kuchni... jedna ściana (może mnie nie puszczą z torbami :wink: ).

Tylko to co z prawej na lewo, a z lewej na prawo i tam zlew.

A i jeszcze taka zabudowa lodówki

http://foto0.m.onet.pl/_m/5dc87d12a7cd9b08e3c1f97f0a59a13c,10,19,0.jpg

specjalnie na tą okoliczność dziurę w ścianie zostawiłam.

Tylko całość .... może w tym kolorze????????????????

http://foto1.m.onet.pl/_m/321aad2beb32f748b33c78b2e6874861,10,19,0.jpg

No i nad wyspą się zastanawiam.... :roll: :roll: :roll:

Arctico, ileż to razy przerobiliśmy kuchnie z fabryki wnętrz... Zresztą ta pierwsza była pierwowzorem kuchni Beauty :D Teraz trochę żałuję że zamieniłam kuchnię z gabinetem, jak nic taką ścienną kuchnię bym miała, a tak muszę kombinować gdzie co zmieścić :roll:

Propos dworków potrworków to moim zdaniem wszystkie obecnie budowane dworki to właśnie potworki, i już. Nie da się zbudować tradycyjnego dworu, chociaż można by kupić taki prawdziwy, ale po co??? My wolimy tą bardziej luksusową wersję dworków :wink:

Arctico, ileż to razy przerobiliśmy kuchnie z fabryki wnętrz... Zresztą ta pierwsza była pierwowzorem kuchni Beauty :D Teraz trochę żałuję że zamieniłam kuchnię z gabinetem, jak nic taką ścienną kuchnię bym miała, a tak muszę kombinować gdzie co zmieścić :roll:

Propos dworków potrworków to moim zdaniem wszystkie obecnie budowane dworki to właśnie potworki, i już. Nie da się zbudować tradycyjnego dworu, chociaż można by kupić taki prawdziwy, ale po co??? My wolimy tą bardziej luksusową wersję dworków :wink:

Ja właściwie nie upieram się na Fabrykę... i wcale nie o kasę tu chodzi....

Ta ściana wpadła mi po prostu w oko, taki układ, takie stanowisko piecowe, i baaaaaaardzo podoba mi się pomysł z zabudową lodówki.

U nich to nie lodówka, a zwykła szafka, ale ja wsadzę tam lodówkę.

Na pewno nie będzie tych wszystkich zawijasów i kurzołapów ...

A kolor..... "pomyślę o tym jutro"... albo kiedyś :wink:

Ps. hihihi, moja to rzeczywiście bardziej luksusowa wersja dworu.... z gazobetonuuuuuu :wink:

właśnie o to mi chodzi :D Każdy ma prawo mieszkać gdzie chce i w jakim domu chce... Mnie się też strasznie podobają takie wnętrza i niewiele one mają wspólnego z dawnym dworem, ale piękne są i ponadczasowe :D Jestem za utworzeniem nowego stylu w architekturze, nowego renesansu starego dworu :lol: :lol: :lol: a o lodówce takiej też myślałam, niestety ogólnie odeszłam od side by siede'a bo nie mam na niego miejsca :( chyba że zrezygnuję z obecnej koncepcji kuchni :wink:

Arctica

Przejrzałem Wasz dziennik i jestem pełen podziwu za Wasze budowanie.

Rozumiem, że cena, którą Wam zaśpiewano poniekąd Was zmusiła do tego.

Ale .... przede wszystkim pamiętajcie o zdrowiu ! Kręgosłupy, przeziebienia itp.

Chyba nie chcecie po budowie leczyć się przez parę lat!!! Uważajcie na siebie!

Pzdr

D.

Arctica

Przejrzałem Wasz dziennik i jestem pełen podziwu za Wasze budowanie.

Rozumiem, że cena, którą Wam zaśpiewano poniekąd Was zmusiła do tego.

Ale .... przede wszystkim pamiętajcie o zdrowiu ! Kręgosłupy, przeziebienia itp.

Chyba nie chcecie po budowie leczyć się przez parę lat!!! Uważajcie na siebie!

Pzdr

D.

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Dzięki za dobre rady :-? , tylko to chyba trochę nie tak...

Jak byś troszku dokładniej przejrzał nasz dziennik, to byś pewnie zauważył, że mieszkamy już w drugim naszym domu, a pierwszego na cele dobrodzynne nie przekazaliśmy :wink: . Ceny do niczego nas nie zmuszały... jedni lubią łowić ryby, inni..... budować. 8)

Dom w którym teraz mieszkamy też stworzyliśmy własnoręcznie, i wyobraź sobie stoi "już" trzy lata. Tak, tak... nie rozleciał się, i nic się na to nie zapowiada :wink:

Ale... nawet jakbym musiała zastanawiać się nad ceną jaką nam zaśpiewano, to i tak wolała bym się leczyć parę lat ..... niż do końca życia spłacać kredyt...

Pozdrawiam i dziękuję za troskę

właśnie o to mi chodzi :D Każdy ma prawo mieszkać gdzie chce i w jakim domu chce... Mnie się też strasznie podobają takie wnętrza i niewiele one mają wspólnego z dawnym dworem, ale piękne są i ponadczasowe :D Jestem za utworzeniem nowego stylu w architekturze, nowego renesansu starego dworu :lol: :lol: :lol: a o lodówce takiej też myślałam, niestety ogólnie odeszłam od side by siede'a bo nie mam na niego miejsca :( chyba że zrezygnuję z obecnej koncepcji kuchni :wink:

Nooo, i żaden gumiak... czy pepeg nam nie podskoczy :wink:

Dorotko, lodówkę, taka normalną, wstawię w jedną część tej szafki, a w drugiej połówce będzie szafka. Nie lubię tych szaf lodówkowych...

A koncepcję zawsze można transformować :wink: