Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beauty a na którym kanale ty oglądałaś prognozę pogody? Bo ja widziałam jakąś mało ciekawą na weekend i wolałabym inną to może mi powiesz gdzie jest ta lepsza?

Uprzejmie się upraszam bo ja w sobotę razem z małżem mam czas i od rana mamy zasuwać z robotą i ładna pogoda mile widziana :lol:

Beauty a na którym kanale ty oglądałaś prognozę pogody? Bo ja widziałam jakąś mało ciekawą na weekend i wolałabym inną to może mi powiesz gdzie jest ta lepsza?

Uprzejmie się upraszam bo ja w sobotę razem z małżem mam czas i od rana mamy zasuwać z robotą i ładna pogoda mile widziana :lol:

Przykro mi , sprawdzałam tylko tę na jutro ,bo mi akurat jest na jutro potrzebna.Plantujemy ziemię:lol2: Jutro u as ma być 17 stopniów:D

Qrna, deneswuję się bardziej niż na WŁASNEJ maturze!!!!! Konrad bardziej się przejmował tym, że sam w klasie będzie w garniturze.

Wryyyy... próbowałam te ikony poszukać, ale przy zaawansowanej edycji znów czekałam dobre parę minut!!!! Nie będę teraz zawracać sobie gitary, tym bardziej, że i tak mam paluchy sztywne ze strachu. Szybka odpowiedź działa, to najważniejsze.

Podobno coś tam jeszcze kombinują z tym forumem, może się polepszy. Samo rozgryzienie co i jak to pestka, tylko trochę czasu trzeba ale u mnie strony otwierają się baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo powoli, i to każde wstecz czy następna, wryyyyy....

Moniu... kolumny stoją jeszcze w tubach, jakoś nie mam czasu obedrzeć ich ze skóry, hihihiiii

Zdjęcia robię, jak się forumowi polepszy, a i ja złapię ciut czasu (bo dziś też zaraz po egzaminie wymykam) to będzie fotorelacja, obiecuuuuuuuuję.

Beatko.... bo się zaczerwienię.... szkoda, że nie umiem.... że zaczerwienić się w sensie...

Lecę jeszcze na all siatkę kupić... jak strop będzie sechł to przecież będziemy się nudzić, hahahaaaa...

Izuś... mordki odczaruję.... kiedyś.... dzięki za wskazówki...

Małgoniu... dzięki za słoneczko... bo u nas się jakoś obija dzisiaj, ciekawe jak na budowie, może świeci

Arctica zapewne strop zalewa lub ... oblewa. Pogoda na lanie betonu idealna - nie za ciepło, więc nie będzie pękało :) Nie zdziwiłabym się, gdyby też oskubała filary z kartonu, wsadziła kolejne drzewka i zaczęła jakieś kolejne prace.

Arctico, ale my tak tylko na domysłach jedziemy, a tu chcemy potwierdzenia na fotkach ;)

Dzisiaj rano, noooo prawie, obgadaliśmy z drugą połówką plan działania. Żeby nie przepadł w czeluściach umysłu zaraz po śniadanku przeniosłam go na papier... zatwierdzony i podpisany przez inwestora vel wykonawcę postanowiłam przedstawić go tutaj :) .

Dla motywacji, a być może też dla późniejszej satysfakcji... jakby się zdarzyło, że damy radę :wink:

Więc (wiem, wiem, nie zaczyna się zdania od więc), no więc :wink:

DO KOŃCA KWIETNIA

- zagruzować podjazd do domu wraz z rondem, ok. 130m.

- ogrodzenie, całe 1,5 km, z przodu zostanie tylko niedocelowe też z siatki leśnej (docelowe zostanie do wykonania na wiosnę.... następną) - RBT z przyłączem do domu

- zaorać, doprowadzić do urzytkowalności ok 1 ha pod ogród ozdobny, oraz winnicę i warzywniak

- posadzić "trochę" drzew... ile się da

- rozłożyć kanalizację

- wylać chudziak

- ulać podciągi i kolumny

- rozłożyć strop

POCZĄTEK MAJA

- zalać strop

- wymurować ścianki działowe

DO POŁOWY MAJA

- więźba

DO KOŃCA MAJA

-blacha

CZERWIEC

DO POŁOWY

- wstawić okna

- rozprowadzić elektrykę

OD POŁOWY

- zaprosić ekipę tynkarzy (w kopńcu wiem na kiedy!!!!!), podono ma im to zająć max. miesiąc, więc do 15 lipca

- my w tym czasie ocieplamy zewnątrz i robimy tynki zewnętrzne

- rozprowadzamy wodę

LIPIEC

- podłogówka i wylewki

TUTAJ DODAJEMY DWA TYGODNIE NA EWENTUALNE POŚLIZGI

SIERPIEŃ

- podłogi

- pod koniec malowanie ścian

- kuchnia

- przeprowadzka!!!

Jak widać, jak już zamieszkamy zostanie nam do ocieplenia poddasze...

Słowo się rzekło, zostaje tylko realizacja :-?

Trzymajcie kciuki :)

Wróciłam do starszego wątku z planem na ten sezon. Wydaje mi się, że jesteście co najmniej jakieś 2 tyg. do przodu ;)

Brawo! Oby tak dalej, to na spokojnie latem sobie wszystko uporządkujecie :lol2:

DZIAŁA!!!!!!!!

Co za ulga.... już myślałam, że przyjdzie mi się poddać leczeniu odwykowemu... jestem przeszczęśliwa!!!!!!

Aaaaa.... forum oczyuwiście działa

Muszę jeszcze tylko wrócić do Izusiowego poradnika jak buziale odzyskać... bo nie mam...

Nikt mnie dziś od kompa nie odciągnie!!!! Tylko okulary zostawiłam u braciszka i ślepkami muszę mrugać ... niecierpię soczewek, idę poszukać kropli, wryyyy....