Sloneczko 23.05.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Arctisiu i Misiu, skąd Wy macie w sobie tyle siły? Murator powinien Wam poświęcić wydanie specjalne i uhonorować solidnymi tantiemami!!! Polskie baby budują sobie domy http://img238.imageshack.us/img238/5819/wow0vj.gif Czy Guinness o tym wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.05.2010 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Dziękuję Wszystkim za zachwyty... tylko jakoś nieswojo mi z tym, że twierdzicie iż szybko to idzie. Dla mnie blachowanie ciągnęło się jak flaki z olejem. Pogoda ciągle przeszkadzała... Zresztą było to tak... W środę wieczorem przywieźli nam blachę W czwartek dało nam popracować 2, no może trzy godziny... i zaczęło padać W piątek udało nam się ze dwie godzinki wyszperać pomiędzy deszczem, a ulewą Sobota była ok... dopiero wieczorem, gdzieś tak po 18 zaczęło padać. Dojechaliśmy do kominów, tu przerwa technologiczna na obróbkę. Wiem, na razie te moje kominy trochu nie pasują, ale całość będzie lepsza... obiecuję Poniedziałek i wtorek tak lało, że nawet nie myśleliśmy o włażeniu na dach... leliśmy chudziaka:). I tu temat na oddzielnego posta, bo przedobrzyłam obliczenia. Myślałam, że damy radę z chudziakiem w trzy dni, ale nic z tego. Conajmiej 5 -6 trzeba będzie lać. Jakoś nie dociera do mnie, że 220 m2 w parterze to jednak niemało:rolleyes:. Cóż... za prędka chciałam być Dopiero od środy mogliśmy cuś podłubać na daszku. Przez te deszczowe epizody to wydaje mi się, że z miesiąc nam się zeszło. Dziś kupiliśmy rurki kanalizy, zaraz wyruszamy. Dokończymy daszek i może troszku rur rozciągniemy... i... już się nie mogę doczekać działówek:D... będzie wiadomo co, gdzie i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.05.2010 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Wiem cos i ja o tym, jak to nieraz Misiek zapomina, że ja tylko kobietka jezdem i bicepsów nawet ni mom... Aj te chłopy... Juz niedługo deszcze, burze nie będą takie straszne, bo wskoczycie lada dzień do wewnątrz z pracami:D życzę dobrej pogody i pozdrawiam WAS. Misiu... mam i bi i tri cepsy, babochłop raczej nie jestem, ale sztanga to moja ulubiona zabawka na siłowni:oops:. Od podstawówki żaden chłopak w klasie mi nie podskoczył na rękę... silna baba jezdem... tylko krzydeł ni mom;), a jak czegoś nie dam rady to mi zaraz nerwa wyłazi i z kiesierą nie podchodź. Aż mi czasami wstyd później... A środeczek już tuż tuż... Również pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.05.2010 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 ARCTIKA Ja się tak nie bawię. Stale cię nie ma i nie ma. Czy żeby sobie z Tobą pogadać to trzeba do Ciebie jechać? I co z tego że ułożyłaś dach hę? No przecież już mi bardziej szczęka opaść nie może po ostatnim opadnięciu na widok więźby:jawdrop:. Ty to się lepiej przyznaj ile swoich klonów sobie porobiłaś ? :lol: Izuś... chłop z jedną mną wytrzymać nie może... A nad wieczornymi pogaduchami pracuję... może już niebawem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.05.2010 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Arctisiu i Misiu, skąd Wy macie w sobie tyle siły? Murator powinien Wam poświęcić wydanie specjalne i uhonorować solidnymi tantiemami!!! Polskie baby budują sobie domy http://img238.imageshack.us/img238/5819/wow0vj.gif Czy Guinness o tym wie? Baby, ach te baby... Jak się spełnia własne marzenia to i siły pod dostatkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 24.05.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Baby, ach te baby... Jak się spełnia własne marzenia to i siły pod dostatkiem... Tak, tak w tym jest dużo prawdy. Niedalej jak wczoraj powiedziałam że jedyne co mi przeszkadza w tym układaniu kafelków to to, że do domu muszę wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.05.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Ach, jakie to miłe uczucie, gdy daszek nad głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.05.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 No i cóż mogę powiedzieć? Kopara opada i tyle A za robienie dachu to już w ogóle Cię podziwiam, bo ja bym w życiu nie wlazła na górę A jeszcze coś tam robić (poza pilnowaniem się żeby nie zlecieć).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.05.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 No i cóż mogę powiedzieć? Kopara opada i tyle A za robienie dachu to już w ogóle Cię podziwiam, bo ja bym w życiu nie wlazła na górę A jeszcze coś tam robić (poza pilnowaniem się żeby nie zlecieć).... ooo, tak, potwierdzam w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.05.2010 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 No i cóż mogę powiedzieć? Kopara opada i tyle A za robienie dachu to już w ogóle Cię podziwiam, bo ja bym w życiu nie wlazła na górę A jeszcze coś tam robić (poza pilnowaniem się żeby nie zlecieć).... ooo, tak, potwierdzam w 100% Eeee... głównym dachołazem to moja większa połowa jest... ja w nagrodę z milion razy po drabinie w te i we wte po każdy cuś musiałam złazić i włazić... teraz to mogę już powiedzieć, że nie było tak źle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.05.2010 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Wieści budowlane... (hihihi, zabrzmiało jak "ogłoszenia parafialne":lol2:) Dach się skończył - na obróbki czołowe trzeba będzie poczekać... najpierw ścianki działowe tynkarzom trzeba przygotować Tynkarze umówieni Kanalizacja się zrobiła Chudziak... jutro się skończy:D:yes: - cztery tatry żwiru i dwie palety cementu w cztery dni... krzepkiego mam chłopa, nieee?????? Od piątku zaczynamy działówki, hurrrrraaaaaa!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 27.05.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Czyli wszystko zgodnie z harmonogramem? Super A fotki będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.05.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 hej no widzę że sąsiadka znowu gości na forum troszkę częściej..... hm....... i już mnie przegoniłaś gratuluje .....dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 29.05.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Witaj arctico! widzę ,że koniec budowy tuż tuż i niebawem i zaczniecie się wykańczać ! to się nazywa mieć tempo! jak tam ścianki działowe? Już wiadomo gdzie ustawisz swoje flamandy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.05.2010 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Czyli wszystko zgodnie z harmonogramem? Super A fotki będą? Noooo... właściwie chyba taaaak:D, dwa tygodnie wyprzedzenia diabli wzięli przez tartak... przeżyłam i nadrobiłam jeszcze raz, może troszkę mniej, ale zawsze... do końca maja miał być wedle harmonogramu dokończony dach, a my już tydzień bawimy się w środku. Zdjęcia będą... jutro:D... dopiero wróciłam po kolejnym tygodniu i marzę o prysznicu i wyrku... a poza tym jakieś mało fotogeniczne te chudziaki i ścianki... ale pokażę, a co mi tam;)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.05.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 hej no widzę że sąsiadka znowu gości na forum troszkę częściej..... hm....... i już mnie przegoniłaś gratuluje .....dobra robota Częściej to ja kochanieńka dopiero będę... chyba na nasze specjalne zamówienie mają na pobliskiej szkole antenę do radiowego netu zakładać. A już szukałam jakiś plusów, ery czy innych dziadostw bez zasięgu na mojej wsi:P Żartujesz... przegoniłam????? Jutro oblukam:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.05.2010 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Witaj arctico! widzę ,że koniec budowy tuż tuż i niebawem i zaczniecie się wykańczać ! to się nazywa mieć tempo! jak tam ścianki działowe? Już wiadomo gdzie ustawisz swoje flamandy? Hej! To to akurat wiedziałam od zawsze:D, już w momencie kupowania... a teraz tylko realizuję własne wyobrażenia... kuchnię już mam... właściwie to większość dolnych części ścianek działowych już stoi... takie przegródki dla świnek, sąsieki babcia to nazywała, się porobiły... fajnie jest:D Normalnie tremujecie mnie tym tempem... jakie tempo???? cztery ręce i trochę chęci, ot recepta na tempo:yes: Z chudziakiem wyszło dłużej niż myślałam, ze ściankami już widzę, że też tak hop-siup to nie będzie...jakie tempo:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.05.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Obiecane zdjęcia... coś poprzestawiałam w aparacie, coby mi się szybciej ładowały i chyba ciut przegiełam:oops: Nie wiem, czy tak będzie lepiej, jako załączniki, może się przyzwyczaję. Plusem jest to, że bezpośrednio z kompa się wkleja. Na pierwszym widok (już niedługo) z naszej sypialni. Za ścianą sypialnia, coraz częściej zwana psim pokojem, dalej garderoba, przedpokój, kotłownia, z boku spiżarka, i na samym końcu kuchnia. Drugie to pierwsze bloczki na ściankach działowych Trzecie - sami widzicie... byłam na siusiu:) I ogólny widok:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 30.05.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 To ostatnie zdjęcie to jakby przeniesione w czasie...... takie romantyczne. Brakuje tylko Arctici w krynolinie jadącej w karocy lub wierzchem na białym koniu......................cudo !!!Witam południowo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.05.2010 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Hej! Na krynoliny to bym nie liczyła, raczej bryczesy i kary rumak... też się wpisze, nieee???? a zdjęcie "cofnięte w czasie" bo dozwolona rozdzielczość kiepska... ale to w tym akurat przypadku atut:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts