sipatka 17.06.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 O ja cię kręcę. Zasuwasz jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.06.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Kochana, ty naprawdę wprowadzisz się w sierpniu !!!!!! Takie tempo!! Gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.06.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Expresso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 18.06.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Brawo dla ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.06.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Dzięki dziewczyny, chociaż to nie moja zasługa... Kochana, ty naprawdę wprowadzisz się w sierpniu !!!!!! Takie tempo!! Gratuluję ! To Ty kochanieńka wątpiłaś???... tylko zastanawiam się co to w moim przypadku będzie znaczyło "wprowadzisz"... dwudomna będę jeszcze dwa lata, więc jedną nogą tu jedną tam... a od miesiąca w domu nie spałam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 18.06.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 No prosze!!!!!!, dwa domy !!! Jeden letni, drugi zimowy - jak ziemianka to ziemianka !!!!!!( oczywiście mam na myśli tytuł, a nie rodzaj domu ) Całą gębą !!!! Arctica - ja nigdy w ciebie nie wątpiłam !!! Zawsze wiedziałam, że dopniesz celu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.06.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Napiszę na bieżąco co dziełajem, bo mi się znów zaległości narobi:)... Jutro jak nam pogoda nie pokrzyżuje planów to dokończymy oklejanie styropianem. Mieliśmy od razu klejować, ale oczywiście jest coś innego do zrobienia... sic!, czy my kiedykolwiek coś zrobimy do końca:rolleyes:??? Nic tak nie koryguje planów i zamiarów jak... Miałam tutaj poczekać na Wasze propozycje dokończenia tego zdania, ale nie mogła bym pisać dalej więc... Nic tak nie koryguje planów i zamiarów jak WYCIĄG Z KONTA Niestety... podłogówka na 220m2 wyniosła by nas zbyt wiele... instalacje do kaloryferów zrobimy sami, mamy zgrzewarkę i testowaliśmy już nasze umiejętności w poprzednim domu... i u teściów... damy radę Kupiliśmy rurki, styropian czeka już w hurtowni na telefon... od poniedziałku akcja-instalacja, styropianowanie i wyleweczki... oczywiście "tymi rąsiami":D Pozdrawiam serdecznie wszystkich czytających, o ile się tacy znajdą i życzę dobrej nocki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.06.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 No prosze!!!!!!, dwa domy !!! Jeden letni, drugi zimowy - jak ziemianka to ziemianka !!!!!!( oczywiście mam na myśli tytuł, a nie rodzaj domu ) Całą gębą !!!! Arctica - ja nigdy w ciebie nie wątpiłam !!! Zawsze wiedziałam, że dopniesz celu !! Taaaa... nie możemy się tamtego pozbyć bo fiskus łapę na nim trzyma... nie ma tak dobrze;) Plany są po to, żeby je realizować... a życie jest po to, żeby go sobie ułatwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.06.2010 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Kombinowałam z avatarem, ale jakieś doopne mi to zdjęcie wyszło:mad:... "pomyślę o tym jujtro";) Przyszłam pochwalić się schnącymi tynkami:D Kuchnia http://images35.fotosik.pl/160/280e8a8391855391med.jpg ooo, tutaj widać, że schnie (też kuchnia, drzwi od spiżarki) http://images48.fotosik.pl/306/77f07a7291dc68edmed.jpg łazienka http://images39.fotosik.pl/302/7d2b50d9aa8cf335med.jpg gra świateł zachodzącego słońca w sypialni http://images44.fotosik.pl/306/cad165fa0a52be30med.jpg Dokończyliśmy dziś oklejanie styropianem. Zrobiłam zdjęcia... popatrzyłam... i całkiem nie wiem:wiggle:Myślałam, że elewację zrobię delikatnie morelową, taką bladziutką, z białymi podbitkami schodkowymi i kolumnami...A teraz patrzę, i całkiem mi się podoba biała... dać białą??????? tylko czy się nie zleje z obróbkami???? zobaczcie:rolleyes: http://images44.fotosik.pl/306/697d888be33660d0med.jpg Przepraszam za jakość zdjęć, robiłam telefonem bo mi się aparat schował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 19.06.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Arctica daj białą Dworki są białe Im więcej tam bieli tym lepiej.. Piękny jest Twój domek.. tynki..i w ogóle tak domowo juz... i Wy to wszystko sami.. Ależ zazdroszczę (ale tak wiesz, pozytywnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 19.06.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 (edytowane) Piękny obraz masz w sypialni ....taki romantyczny......zresztą jak cały dom i jego otoczenie - mmmmmmmmmmmmm rozmarzyłam się :rolleyes: A mówiłam ci, że jesteście WSPANIALI ? ps- okna są białe , to ja bym tą biel ścian trochę przełamała, żeby nie były takie śnieżnobiałe. Okna i podbitki, no i kolumny mogły by się zlać ze sobą, ale ja sie nie znam Edytowane 20 Czerwca 2010 przez meg60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.06.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 arctico nie będę Ci już pisać o zaawansowaniu prac i szybkości,bo to już wiesz i nie będe już przynudzać Natomiast jeżeli chodzi o elewacje ,to daj białą m,jakoś najbardziej mi ona leży na sercu . U mnie taki kolor właśnie będzie i właściwie to nigdy się nie zastanawiałam ,że mogło by być inaczej.Chociaż w tej kwestii byłam zdecydowana od początku do końca.Pięknie dom się wtopi w tę zieleń .Achch ,cudownie będzie...już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.06.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 A jeszcze pytanie mam ,co planujecie położyć na ścianę fundamentową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 19.06.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Ja naprawdę się nie znam ........ buuuuuuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 20.06.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 O tym, jak szybko i sprawnie idą Wam wszelkie roboty budowlane to wiesz, nie będę się powtarzać A jeśli chodzi o elewację, to ja bym zrobiła jednolitą - i ściany i obróbki i kolumny, ale raczej blado morelową czy inną śmietankową, ale nie białą... Ale ja ogólnie nie przepadam za białymi ścianami i tynkami - u mnie nawet sufity nie są śnieżnobiałe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 20.06.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 To nie jest mozliwe.......... To jakiś fotomontaż, photoshop itp. Człek przychodzi i nie wierzy... zaczynam wierzyć w te świstaki... Ta, nawet by się zgadzało, WY odsypiacie, a one pazłotka zostawiły z boku a teraz w nocy WAM styropian układają. ok, ok, koniec żartów............. Kawał robotki odwalony. A jakie rurki planujecie -miedziane? Ja tam wierzę, że w sierpniu zamieszkacie, nawet nie smiałam w to wątpić, tylko potem te 2 domy utrzymać, nu chyba, że tamten wynajmiecie? Bo grzać trzeba będzie. Arctica nie chcę się powtarzać, ale GRATULUJĘ i zyczę WAM siły Zaraz tylko patrzeć a będą wylewki Pozdrawiam i ja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.06.2010 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Arctica daj białą Dworki są białe Im więcej tam bieli tym lepiej.. Piękny jest Twój domek.. tynki..i w ogóle tak domowo juz... i Wy to wszystko sami.. Ależ zazdroszczę (ale tak wiesz, pozytywnie ) Nie wiem... nie dążę ślepo do dworności tej mojej chałupy:)... twardy orzech do zgryzienia będzie niedługo:rolleyes: Sami nie wszystko tynki ekipa obleciała... choć pozostał leciutki niesmak, że jednak nie wszysko sami to jestem przeszczęśliwa, że już są... nie raz czytałam w dziennikach, że jak są tynki to budowa przestaje być budową, a staje się domem... szczera prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.06.2010 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 A jeszcze pytanie mam ,co planujecie położyć na ścianę fundamentową? Miały być kamienie... schody będą kamienne... tylko nie wiem jak nam wyjdą, boję się że fatalnie... co będzie na fundamentach?... a bo ja wiem??? Wiem, że jesienią Mint Julepami obsadzam i za trzy lata ściany fundamentowej widać nie będzie;):yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.06.2010 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Ja naprawdę się nie znam ........ buuuuuuuuuuuu Małgoś... nie mów tak!!! Osobiście wybrała bym kolor... ale sama bryła do czegoś zobowiązuje, chyba że oleję i zrobię jak mi się podoba;)... przecież to bardziej potworek niż dworek, blacha na dachu... okna połaciowe...i plastikowe...same buuuu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.06.2010 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 O tym, jak szybko i sprawnie idą Wam wszelkie roboty budowlane to wiesz, nie będę się powtarzać A jeśli chodzi o elewację, to ja bym zrobiła jednolitą - i ściany i obróbki i kolumny, ale raczej blado morelową czy inną śmietankową, ale nie białą... Ale ja ogólnie nie przepadam za białymi ścianami i tynkami - u mnie nawet sufity nie są śnieżnobiałe ... Haaa... co człowiek to wizja:) U mnie od zawsze miało być biało, ale teraz tak ładnie zrobili restaurację w Żelazowej Woli, właśnie bladziutki morelowy, właściwie to jest blady kolor zachodzącego słońca, taki ciepły... z białymi dodatkami... i wygląda super. Zrobiłam kiedyś zdjęcie, tylko mam na domowym kompie, jak dotrę kiedyś to pokarzę o co mi chodzi:) A w domu nie wyobrażam sobie białych ścian... toć to nie szpital... i nie labolatorium jakie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts