Arctica 20.06.2010 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 To nie jest mozliwe.......... To jakiś fotomontaż, photoshop itp. Człek przychodzi i nie wierzy... zaczynam wierzyć w te świstaki... Ta, nawet by się zgadzało, WY odsypiacie, a one pazłotka zostawiły z boku a teraz w nocy WAM styropian układają. ok, ok, koniec żartów............. Kawał robotki odwalony. A jakie rurki planujecie -miedziane? Ja tam wierzę, że w sierpniu zamieszkacie, nawet nie smiałam w to wątpić, tylko potem te 2 domy utrzymać, nu chyba, że tamten wynajmiecie? Bo grzać trzeba będzie. Arctica nie chcę się powtarzać, ale GRATULUJĘ i zyczę WAM siły Zaraz tylko patrzeć a będą wylewki Pozdrawiam i ja Misia... jak dobrze, że się znalazłaś... Świstaków nie mamy, Tadziki biegają, ale do roboty się nie garną Rurki pcv... za mało miedzi na miedź... i pcv sami zrobimy bo zgrzewarkę mamy:), trochę tego będzie to by nas hidraulik nieźle po kieszeni skubnął Wyleweczki... jak się uda to w tym tygodniu, może nie wszystkie ale coś na pewno:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 20.06.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Ale pięknie się robi...i wy to wszystko własnymi ręcami Elewację zrobiłabym jasną może nie białą ale jakąś ecru lub beżową....ale to jest twój dom i masz prawo zaszaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 20.06.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 hej no no kochana gratuluje tynków pędźcie dalej macie jeszcze 2 miesiące ....myślę że dacie radę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.06.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 arctica, ja też obstawiałabym jaśniutką elewację - biel, albo jakąś taką kość słoniową...ślicznie będzie wyglądała między drzewami i zielenią Morelka beeeeeeeeeeeeeeeee - ale to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 20.06.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 A ja lubię biel. I właśnie niedawno powiedziałam małżowi, że domek będzie raczej w białym kolorze (raczej bo może się jeszcze zmienić przez wakacje). A tak wogóle to co to za zmiana avatarka? Ktoś tu mówił, że jest wzrokowcem i nie lubi jak inni zmieniają avatark? A teraz co? Jak se domek "szczeliłaś" to konik od razu poszedł w odstawkę hę??Ja cię teraz nie poznaję Arcticzko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 20.06.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Osobiście wybrała bym kolor... ale sama bryła do czegoś zobowiązuje, chyba że oleję i zrobię jak mi się podoba... przecież to bardziej potworek niż dworek, blacha na dachu... okna połaciowe...i plastikowe...same buuuu;) Tak zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.06.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Ale pięknie się robi...i wy to wszystko własnymi ręcami Elewację zrobiłabym jasną może nie białą ale jakąś ecru lub beżową....ale to jest twój dom i masz prawo zaszaleć Dzięki... podkreślam jeszcze raz, tynki nie były tymi rencami ... myślę, że jeżeli zrobię elewację w kolorze to dom nie bedzie niczego udawał, nie będzie podróbką, a stylizacją hej no no kochana gratuluje tynków , pędźcie dalej macie jeszcze 2 miesiące ....myślę że dacie radę pozdrawiam dzięki, jeszcze pół czerwca, lipiec i sierpień, to od września muszą być jakie-takie warunki do życia, czyt. kuchnia i łazienka:D arctica, ja też obstawiałabym jaśniutką elewację - biel, albo jakąś taką kość słoniową...ślicznie będzie wyglądała między drzewami i zielenią Morelka beeeeeeeeeeeeeeeee - ale to moje zdanie Amtluś... ta morelka to jedynie skojarzenie tego o co mi chodzi, odcienia jedynie... kolor byłby tak jasny, że wyglądał by jak biały podświetlany zachodzącym słońcem... A ja lubię biel. I właśnie niedawno powiedziałam małżowi, że domek będzie raczej w białym kolorze (raczej bo może się jeszcze zmienić przez wakacje). A tak wogóle to co to za zmiana avatarka? Ktoś tu mówił, że jest wzrokowcem i nie lubi jak inni zmieniają avatark? A teraz co? Jak se domek "szczeliłaś" to konik od razu poszedł w odstawkę hę?? Ja cię teraz nie poznaję Arcticzko. No widzisz, namotałam wczoraj w avatarze i teraz ani sensownego zdjęcia ani konicka:(... jak znajdę gdzie mam konika to wróci;) Ja też lubię biel i miało być biało, ale sobie pomyślałam, że jak już się namęczę z tymi obróbkami to mogło by być je widać. Cieszę się, że kocur ma się lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.06.2010 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Tak zrób No właśnie odpisałam Coffee, że jak zrobię elewację kolorową to dom nie będzie niczego udawał. To ma być stylizacja, a nie podróbka dworu... nigdy nie mówiłam, tfu pisałam, że to dwór... będzie jaśniutko, ale nie biało, postanowione! (chyba... idę negocjować z wiekszą połówką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 20.06.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 idę negocjować z wiekszą połówką powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 22.06.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 (edytowane) Arctika pędzicie rewelacyjnie!!! Mimo,że w Waszym przypadku nie jest to zaskoczeniem, szczęka i tak opada!!! Domek wygląda świetnie! Jeszcze wylewki i koniec z mówieniem o niem budowa Domkiem się staje Pozdrawiam serdecznie! P.S Jeżeli chodzi o kolorystyke to naszym Beniu widać za czym głosuję Czyli elewacja śmietanka ( ciepły , jaśniutki kolor) a kolumny i reszta wykończeń bielusieńka Edytowane 22 Czerwca 2010 przez Karolina i Artur :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 22.06.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Kolor zrób taki, aby Wam sie podobał, bo to Wy tam zamieszkacie. Ile osób na forum, tyle pewnie byłoby pomysłów, więc radzenie nie zawsze jest dobre, bo powstaje w głowie mętlik Nie powiem zatem, co ja bym zrobiła, ale mogę powiedzieć co będzie u mnie - jasniutki śmietankowy (niemal biały, ale w cieplejszej tonacji) z białymi kolumnami i sztukateriami (b.skromnymi) przy oknach, portyku i podbitce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.06.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Arctika pędzicie rewelacyjnie!!! Mimo,że w Waszym przypadku nie jest to zaskoczeniem, szczęka i tak opada!!! Domek wygląda świetnie! Jeszcze wylewki i koniec z mówieniem o niem budowa Domkiem się staje Pozdrawiam serdecznie! P.S Jeżeli chodzi o kolorystyke to naszym Beniu widać za czym głosuję Czyli elewacja śmietanka ( ciepły , jaśniutki kolor) a kolumny i reszta wykończeń bielusieńka Ufff... już myślałam, że małżeńskie obowiązki zajmują Ci caaaaaaałą dobę, fajnie, że znów jesteś Karolciu... i kto to mówi, że pędzimy... pamiętasz?... razem zaczynałyśmy:rolleyes: Wylwewczki się troszkę przeciągną bo strrrrasznie dużo rurków musim przygrzać Również pozdrawiam cieplutko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.06.2010 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Kolor zrób taki, aby Wam sie podobał, bo to Wy tam zamieszkacie. Ile osób na forum, tyle pewnie byłoby pomysłów, więc radzenie nie zawsze jest dobre, bo powstaje w głowie mętlik Nie powiem zatem, co ja bym zrobiła, ale mogę powiedzieć co będzie u mnie - jasniutki śmietankowy (niemal biały, ale w cieplejszej tonacji) z białymi kolumnami i sztukateriami (b.skromnymi) przy oknach, portyku i podbitce Sprawa elewacji i jej koloru zamknięta... druga połówka nie wykazuje większego, baaa... żadnego wręcz zainteresowania:P Będzie jaśniutko, prawie biało muśnięte jedynie kolorem zachodzącego słońca... obróbki, tu mam na myśli podbitkę, taką schodkową i kolumny będą białe. Obróbek okien nie będzie ze względu na małą odległość między nimi... ale okna za to są białe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.06.2010 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Wieści budowlane... MAMY WODĘ w domu... poziom wody gruntowej jakieś pół metra nad miejscem wcinki:mad:... robota na czas była... i niefajna całkiem... ale siem udało. Ułożyłam też styropiany na podłodze w naszej sypialni, gabinecie, siłowni, pralni i łazience dużej... podwolutku tworzymy instalację co i wodę. Dużo tego, ale do przodu:)... aaaa.... jeszcze w kuchni styropian ułożyłam:D Jutro może coś ulejemy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.06.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Wieści budowlane... MAMY WODĘ w domu... poziom wody gruntowej jakieś pół metra nad miejscem wcinki:mad:... robota na czas była... i niefajna całkiem... ale siem udało. Ułożyłam też styropiany na podłodze w naszej sypialni, gabinecie, siłowni, pralni i łazience dużej... podwolutku tworzymy instalację co i wodę. Dużo tego, ale do przodu:)... aaaa.... jeszcze w kuchni styropian ułożyłam:D Jutro może coś ulejemy:rolleyes: Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.06.2010 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Za wyleweczki wzieliśmy się dopiero po południu, piasek miał być rano, przyjechał o 14:mad:... Mamy naszą sypialnię i siłownię... jutro działamy dalej... Na dobranoc zostawię Wam relaksacyjny obrazek zza okna... przed chwilką zachodziło słonko i tak ładnie pomalowało...niestety tylko telefon miałam pod ręką to mało wyraźne... http://images43.fotosik.pl/307/678a7bd1d1c67b12med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 24.06.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Cały czas zastanawia mnie ten kolor elewacji - zachodzącego słońca. Czy to będzie coś w kolorze pomarańczowym? tylko mocno rozjaśnione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.06.2010 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 (edytowane) Arctisiuuuuu, poszukaj konika... http://www.bauer.ekrakow.pl/%21ola/ave.gif Póki co (bo też szukam Twojego konika na schodach), znalazłam biały dworek porośnięty winoroślą: http://bialczynski.files.wordpress.com/2010/01/sar-n-porebadzierznamaxxw1.jpg Piękny i podobny w zarysie do Twojego Edytowane 24 Czerwca 2010 przez Sloneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.06.2010 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Cały czas zastanawia mnie ten kolor elewacji - zachodzącego słońca. Czy to będzie coś w kolorze pomarańczowym? tylko mocno rozjaśnione? Izuś... pomarańczowym to tak z męskiego punktu widzenia:rolleyes:, oni wiadomo mają okrojoną paletę barw;)... Wczoraj pstryknęłam telefonem tą restauracją o której pisałam, miej więcej widać kolor... spójrz http://images35.fotosik.pl/162/bbcbc60416347ddamed.jpg tylko pochmurno bardzo było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.06.2010 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Arctisiuuuuu, poszukaj konika... http://www.bauer.ekrakow.pl/%21ola/ave.gif Póki co (bo też szukam Twojego konika na schodach), znalazłam biały dworek porośnięty winoroślą: Piękny i podobny w zarysie do Twojego Słoneczko... co Ty mnie naganiałaś po tych fotosikach i innych... skleroza nie boli, musiałam znów u Iwusi ukraść, bo to nie mój konik tylko Iwusiny:D:yes: Dworek piękny, taki klimatyczny... też planuję winobluszcz na portyk puścić, tylko jak go okiełznać? Poprzedni dom cały mi zarósł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts