Arctica 11.07.2010 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Witam po urlopie:) No hej, hej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.07.2010 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Tynki schną, wyleweczki też....co następne w kolejce? Wiecie co, wysiałam jednak te cukinie - zaraz po napisaniu tu poprzedniego posta I już wzeszły:jawdrop: Może jak będzie ciepła jesień to coś wyrośnie? Rzodkiewki już u nas wyjedzone, po urlopie wysieję kolejną porcję, na razie sałaty różne wschodzą - druga tura Pierwsza w większości zgniła podczas "powodzi" - za długo stała w wodzie. W tym tygodniu nic nie zdziałam w ogrodzie, bo sobie stopę rozcięłam i mam założone szwy :bash:a takie miałam plany... Aniu, kolejka już dawno powywracana do góry kopytkami... wszystko rozpoczęte i nic nie skończone.... noooo oszukuję, fundamenty skończone;) Cukinki jak już wzeszły, to na pewno zaraz będą... tylko lej dużo wody bo pogoda jaka jest... każdy widzi, a właściwie czuje:rolleyes: Ojej, to niefajnie masz z tą nogą... ale zaraz, zaraz... długo mnie tu nie było, to pewnie już nie jest tak źle:)... co nie zrobisz dzisiaj zrobisz.... kiedyś Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.07.2010 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Arctica, słowa uznania to za mało, Tobie powinno się pomnik postawić Gratuluję samozaparcia w realizacji, cudnej działki i 3mam kciuki za szczęśliwe zakończenie :oops: Dziękuję i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.07.2010 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 A teraz usprawiedliwienie... "Uprzejmnie proszę o usprawiedliwienie mojej nieobecności na forum muratora w dniach... ostatnich. Nieobecność spowodowana była ................... pseplowackom" :lol2: Pierwsza była za płot.... druga 10 km dalej... a teraz.... w dwa dni przeprowadziliśmy caaaaaaaaaaaały dom (no wszystko z niego, bryła została;)) 100 kilometrów dalej... bez dużego samochodu przewozowego, przyczepką ino, dużą - fakt, ale przyczepką. I pewnie jak każdego w tej sytuacji przerosła mnie ilość babmeli jaką obrośliśmy:rolleyes:... właściwie to nie zmieściło się wszystko do salonu, nie chwaląc się, ale to w końcu 50m2... zawalone mam wszystko, wszędzie, dokładnie... Teraz to nawet nie bardzo wiadomo jak się wziąść za robotę... zaczniemy chyba od kuchni bo tam najmniej rupieciów stoi:rolleyes:... no i agd już zamówiłam i już jedzie... w czwartek mam wyprawę do Wawki to se farby kupię... a i gres wypadało by zamówić... oblukam jeszcze raz w Casto... Z wieści czysto budowlanych... styropian się prawie zaklejował. Jutro pobudka rankiem... rankiem to jest o 4 ... później za gorąco... będziem kończyć. A jak się z tym uporamy, chociaż jutro to raczej nam się nie uda to.... wykańczalnik się zacznie;) Eeeeee.... muszę jakieś zdjęcia porobić bo tak na sucho to nie pisanie.... aparatu to nawet nie myślę szukać... ale kabel to fonu... gdzie łon???? A tynki wyschły:wiggle:... wylewki też ....i konto też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 11.07.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 (edytowane) :jawdrop: No ja cię !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ty szalona kobieto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja wiedziałam, że ta twoja nieobecność, związana jest z jakimś szaleństwem :rolleyes: GRATULACJE !!!!!!! Edytowane 11 Lipca 2010 przez meg60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 11.07.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Arctico a nie mówiłam ,że się prędzej ode mnie wprowadzisz?Ja to na swojej nowej posesji to tak jakby jedną nóżką ,a Ty na swojej to już obiema! Toż to szok!! Jestem dla Ciebie pełna podziwu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.07.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Ja też Niemal mnie zatkało, jak przeczytałam, że już PRZEPROWADZKA Czy to znaczy, że już wnętrza uporządziliście jako tako? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.07.2010 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Małgoś... ja nie szalona... ja nienormalna:wiggle: Beatko... obiema i to jeszcze z przytupem;), tak wyszło... Moniu... "jako tako" nabrało u mnie nowego znaczenia, to po prostu "wyższa konieczność"... aż taka prędka to ja nie jestem, mieszkamy w betonach i to z całym majdanem... fajnie jest!!!:yes:... ale już zaraz będziemy się wykańczać Idę spać... za sześć godzin pobudka:bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.07.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Nie.... za pięć i pół:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.07.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 to tak, jak się marzy mojemu Markowi - mówi, ze jak będzie miał wylewki, to się przeprowadza Super - gratuluję przeprowadzki i mieszkania w pięknym miejscu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 11.07.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Ojej, to niefajnie masz z tą nogą... ale zaraz, zaraz... długo mnie tu nie było, to pewnie już nie jest tak źle:)... co nie zrobisz dzisiaj zrobisz.... kiedyś Pozdrawiam:) Widocznie nie aż tak długa była Twoja nieobecność, bo dopiero jutro szwy mi zdejmą Ale już chodzę i nawet auto dziś prowadziłam Gratuluję przeprowadzki - co prawda spartańskie warunki, ale wszystko w jednym miejscu jest, to na pewno łatwiej. Trzymam kciuki za szybką wykończeniówkę Znikam na jakiś czas, pewnie jak wrócę to znowu mi szczęka opadnie, o tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 13.07.2010 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 to tak, jak się marzy mojemu Markowi - mówi, ze jak będzie miał wylewki, to się przeprowadza Super - gratuluję przeprowadzki i mieszkania w pięknym miejscu :) Moniu koniecznie daj się namówić... U nas nie jest tak źle, woda jest, baaaa... nawet ciepła woda jest, prysznic ustawiony i zainstalowany, umywalki som, wucecik przecież już zimą kupiłam... pralka podłączona... normalnie same luksusy;)... tylko grillowane już się przejadło:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 13.07.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Widocznie nie aż tak długa była Twoja nieobecność, bo dopiero jutro szwy mi zdejmą Ale już chodzę i nawet auto dziś prowadziłam Gratuluję przeprowadzki - co prawda spartańskie warunki, ale wszystko w jednym miejscu jest, to na pewno łatwiej. Trzymam kciuki za szybką wykończeniówkę Znikam na jakiś czas, pewnie jak wrócę to znowu mi szczęka opadnie, o tak: Miłego wypoczynku... Warunki nie takie znów spartańskie, post wyżej chwaliłam się Moni luksusami:cool: mam nadzieję... że opadnie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 13.07.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Skończyliśmy klejowanie... Domek nabrał szlachetnej, szarej barwy... chociaż mu teraz kolumny pasują http://images38.fotosik.pl/311/21fef8c1163af87amed.jpg http://images46.fotosik.pl/314/f9bf31055d902167med.jpg takie cuś wykombinowałam przy drzwiach... będzie to białe i ma optycznie je poszerzać... nabrały fajnej głębi:) http://images39.fotosik.pl/310/e8cfddca9bae9136med.jpg Na szczęście przyszedł jakiś front. Nie wiem czy będzie z tego deszcz, ale miło się ochłodziło. Może już jutro da się żyć??? A my zaczęliśmy kuchnię... nawet nie wiecie jak się cieszę... kupiłam dziś płyteczki, nie te co kiedyś pokazywałam... jakoć bałam się bez macania:rolleyes:, jeszcze by mi nie pasiły do wymarzonej oliwki na ściany... Uszalowaliśmy dziś blaty, jutro zalejemy... i kawałek stanowiska piecowego już mam:wiggle: Aaaa... zamówiłam parapety, czas oczekiwania - uwaga- 8-10 tygodni!!!... cóż poczekamy Dojechało całe już AGD... no właśnie na liście luksusów w poście do Moni zapomniałam wstawić jescze lodówki. Bo zamrażarka, płyta i piekarnik jeszcze nie podłączone. Pokażę Wam jeszcze jak dla mnie coś cudownego. Tutaj co prawda za znajduje się cmentarz, stąd ten krzyż, ale coś podobnego mamy zamiar stworzyć u nas jako element architektoniczny gdzieś w ogrodzie. Zdjęcie nie pokazuje całej tajemniczości, staliśmy z mężem jak zamurowani dobre parę minut... http://images41.fotosik.pl/310/30e2faf25a02bbc1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 13.07.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 EEEE,Arctico ,niezłą rezydencję se wybudowałaś!!!Aż nie chce się wierzyć,że jeszcze tak niedawno była w planach.Trzymam kciukasy za dalszy postęp prac i nie mogę się doczekać kuchni.Znając Ciebie to na pewno zaskoczysz nas świetnymi pomysłami i rozwiązaniami. Idea z gzymsikami wokół drzwi podoba mi się .Optycznie sie powiekszyły.Pytanie mam co do drzwi łod łogrodu.To są drzwi ,czy okno tarasowe/ AAa ,zapomniałabym o cmentarnej bramie.Jak najbardziej jestem za ,bo u mnie będzie podobna,:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.07.2010 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Beatko... na taras jest wyjście, drzwi 90 plus dwa fixy po bokach w tym samym rozmiarze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.07.2010 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Właśnie wróciłam z porannego spacerku po włościach:cool:. Dobrze, że wzięłam ze sobą telefon bo drugi raz chyba by mi się nie chciało leźć Spójrzcie... czy naprawdę trzeba wymuskanego ogrodu i królowych róż (chociaż też będą) aby mieć czym cieszyć oczy... http://images47.fotosik.pl/314/f9ebff163e9608e6med.jpg http://images40.fotosik.pl/310/a11aab47d2d32fd2med.jpg http://images47.fotosik.pl/314/efa9c8c26fb16a48med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 14.07.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witaj ARCTICO!!! Podglądam Twój dziennik już jakis czas i jestem pod ogromnym wrażeniem;) Szacuneczek dla Was ,ze sami zbudowaliście ten piękny domek:rolleyes:.....po prostu szczena opada:jawdrop: Jesteście wielcy ......trzymam kciuki za dalsze wykanczanie domku i jego urzadzanie:wiggle: A kwiaty polne jak dla mnie zawsze bedą pięknie wyglądać Jeszcze raz GRATULUJE i na pewno w dalszym ciągu będę podglądać i kibicować.....Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 14.07.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Piękna ta łaka, ale niestety chcąc mieć królowe, będziesz musiała zwalczyć te chwasty, przynajmniej w miejscu rabat. Powój jest najgroszy z tych w/w.A z tym budowaniem tak pędzicie, że aż mi wstyd, bo mam kompletnego lenia i nawet kolumn na froncie nie chce mi się oblepiać w ten upał, a u Ciebie już cały domek ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 14.07.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 jak ja dawno na takiej łące nie byłam... dzieciństwo mi sie przypomina.... pędzicie z budową to fakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts