Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

I chłopy maja rację.Moim zdaniem koniecznie musisz zamienić miejscami stół ze sofą. Lub ,jeżeli kominka nie można ruszyć,zmienić położenie tv.Zasada jest taka ,że jeżeli masz m do rekranu to tv musi mieć miniimum 50cali.Przy takim ustawieniu to chyba musiałabys mieć ekran kinowy:),a poza tym jadalnia troszkę by przeszkadzała.Ew, stół ustawić bardziej na środku .Przy kominku mała sofka i ew, fotel ,a sofy do wylegiwania blize tv .Salon jest wielki ,możliwości duże.

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak... niebieskie to małe okno, a ta większa niebieska to drzwi balkonowe...

Nie, nie, nie... nie pasuje mi stół w okolicach kominka. Nie te poziomy. Kornak ma to do siebie, że powinien stać bezpośrednio napodłodze. U nas będzie na warstwie cegieł ustawionych na sztorc, jakieś12 cm od podłogi... ale ani ciutek wyżej. A stół wiadomo wysoki i całkiem to nie pasi. Jak postawiłam na próbę fotel koło kominka od razu się wpasowało:)...

Rozważam jeszcze jedno rozwiązanie... wywalić wogóle stół z salonu. Wykorzystywali byśmy go najwyżej dwa razy w roku. W kuchni mam przecież pełnowymiarowy stół... większość gości jest na tyle swojskich, że spokojnie mogę z nimi posiedzieć wkuchni, w lato i tak większość posiadówek będzie na tarasie...

a jak te dwa razy w roku potrzebny będzie stół w salonie to se go wyciągnę i rozłożę...

A w tym "kąciku" przy kominku myślę w zrobić podręczną bibliotekę, do budowy półek wykorzystam cegłę coby nawiązać do kominka... ustawię sobie tam jakiegoś przepastnego uszaka z podnóżkiem... stojącą lampę z dużym abażurem i maleńkim stoliczkiem na kafke... i nikt mnie z tamtąd i koniami nie wyciągnie:rolleyes:

Co myślicie???

A kornaczek pięknie się prezentuje .powiedz mi arctico ,jak technicznie się sprawuje ,bo widziałam ,że w środku miejsca na drewno jest mało? to przeszkadza?

No właśnie miałam spore obawy... długo, nawet jeszcze w sklepie zastanawiałam się, czy nie kupić tego większego... dobrze, że był o prawie tys.zł droższy to m postawił veto. Już ten jest spory, tamten byłby przesadzony...

powierzchnia paleniska jest po prostu w drugąstronę i trzeba się do tego przyzwyczaić. Pewnie krótsze szczapki ciąć (ale to nie mój problem;)) a jak się już pali to spokojnie ustawione pionowo drewienka też siępalają:)

Nie brałam pod uwagę opcji bez stołu,bo ja z kolei nie mam stołu w kuchni. Myślałam ,żeby ten stół postawić tak bardziej na środku wzdłuż tej ściany z oknem ,a przy kominku tak jak mówisz uszak,najlepiej z podnóżkiem:)Stół sie zawsze przyda ,chociażby żeby zjeść z rodzinką niedzielny obiadek.Ja mam jadalnię blisko kuchni i wszystkie posiłki jemy w salonie.

Jak dla mnie to faktycznie za daleko sofa od tv. Im dłużej patrzę, tym większy widzę problem - co ustawię, to mi coś nie pasuje hmmmm .... Sofa bliżej to będzie utrudnione wychodzenie na taras.... przestawić tv na przeciw okna - to odpada bo światło............. likwidacja stołu przestrzeni nie zmniejszy nie będzie natomiast zasłaniał tv...

No cóż ja bym przestawiła siedziska bliżej tv, stół bym postawiła długim bokiem wzdłóż ściany z oknami i w ten sposób będzie w pewnej odległości od kominka więc jego wysokość nie będzie się tak gryzła z wysokością kominka...

...a przy kominku wiadomo fotel stoliczek z kawusią i ARCTIKA z dobrą książką :lol:

Całuski przesyłam :hug: i ...................... niedaleką wizytę najazdową zapowiadam - sprężam się coby we wrześniu zdążyć.

Edytowane przez sipatka

Nie brałam pod uwagę opcji bez stołu,bo ja z kolei nie mam stołu w kuchni. Myślałam ,żeby ten stół postawić tak bardziej na środku wzdłuż tej ściany z oknem ,a przy kominku tak jak mówisz uszak,najlepiej z podnóżkiem:)Stół sie zawsze przyda ,chociażby żeby zjeść z rodzinką niedzielny obiadek.Ja mam jadalnię blisko kuchni i wszystkie posiłki jemy w salonie.

Mam tą przyjemność, że codziennie jemy rodzinne obiadki więc niedzielne nie są dla nas spesjalne:)... a ja osobiście cieszę się, że są one w kuchni i wcale nie dlatego, że nie muszę latać z talerzami, a dlatego że nam telewizor w nich nie przeszkadza:rolleyes:

Uszak... albo się wkońcu zestarzeję i sobie bujany kupię;)

Jeśli faktycznie ten stół jest potrzebny tylko od wielkiego dzwona, to faktycznie wywal go stamtąd. Skoro i tak będziecie jedli w kuchni, to nie ma co zagracać przestrzeni. A fotel uszak będzie idealny koło kominka :)

Tak zrobię... postanowione:wiggle:

Chłopaki przed tv będą :popcorn:, a ja przy kominku :sleep:...

i jeszcze krzyczeć będę "przyciszcie!!!!":rolleyes:

Mam tą przyjemność, że codziennie jemy rodzinne obiadki więc niedzielne nie są dla nas spesjalne:)... a ja osobiście cieszę się, że są one w kuchni i wcale nie dlatego, że nie muszę latać z talerzami, a dlatego że nam telewizor w nich nie przeszkadza:rolleyes:

Uszak... albo się wkońcu zestarzeję i sobie bujany kupię;)

Masz szczęście ,że możecie się wszyscy razem zebrać w tygodniu.... zazdroszczę... a tv zawsze można wyłączyć...

Odpisywałam rano i mi się laptok powiesił:mad:... no to poszłam spać:lol2:

Jak dla mnie to faktycznie za daleko sofa od tv. Im dłużej patrzę, tym większy widzę problem - co ustawię, to mi coś nie pasuje hmmmm .... Sofa bliżej to będzie utrudnione wychodzenie na taras.... przestawić tv na przeciw okna - to odpada bo światło............. likwidacja stołu przestrzeni nie zmniejszy nie będzie natomiast zasłaniał tv...

No cóż ja bym przestawiła siedziska bliżej tv, stół bym postawiła długim bokiem wzdłóż ściany z oknami i w ten sposób będzie w pewnej odległości od kominka więc jego wysokość nie będzie się tak gryzła z wysokością kominka...

...a przy kominku wiadomo fotel stoliczek z kawusią i ARCTIKA z dobrą książką :lol:

Całuski przesyłam :hug: i ...................... niedaleką wizytę najazdową zapowiadam - sprężam się coby we wrześniu zdążyć.

Tv przestawić naprzeciwko okna się nie da:lol:... tam nie ma ściany tylko dwie kolumny, a za nimi korytarz:lol2:...

zresztą przyjedziesz to zobaczysz:)

...hmmm... dobra książka :rolleyes:... kiedy ja ostatnio czytałam... gazetę chociażby... ehhhhh...

Izuś, jak nie we wrześniu to w październiku... zaproszenie bezterminowe;)

Z wieści budowlanych... właściwie to budowlano-wykończeniowych:lol:

Robimy podbitki... wciąż... już mam dość... a jeszcze daaaaaaleko... w niedzielę może dociągniemy do połowy:rolleyes:

Wszystkie okna frontowe dostały już sukieneczki, wszędzie takie same, żeby ładnie się prezentowały... więc kuchnia, sypialnia i gabinet zaoknione... i jeszcze synka pokój (tymczasowy) i siłownia, która z kolei tymczasowo jest pokojem mojej mamy...

Została łazienka, ale ta dostanie tymczasowo zazdroski ze starego domku, zimą se udziergam nowe:wiggle:... no i salon, ale to wyższa szkoła jazdy, zamówię woal i będziemy z mamą kombinować... jak konie pod górę... jak zawsze:lol2:

Zdjęcia... kiedyś zrobię... naprawdę nie mam kiedy:confused:...

Hihi, widzę, że szydełkowe firanki krążą po forum i zarażają jak grypa :D

Mnie akurat szydełkiem zarażać nie trzeba:rolleyes:, szydełkowymi firankami też:)... tylko cały czas miałam smuta, że mi takie do kuchni nie pasują... dopiero Meg mnie uświadomiła, że przecież w łazience też można by dać...

A propo łazienki... jak by Ci czasem coś stosownego i łazienkowego w oko wpadło:rolleyes:... to się polecam:lol: