Beauty 08.09.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 I chłopy maja rację.Moim zdaniem koniecznie musisz zamienić miejscami stół ze sofą. Lub ,jeżeli kominka nie można ruszyć,zmienić położenie tv.Zasada jest taka ,że jeżeli masz m do rekranu to tv musi mieć miniimum 50cali.Przy takim ustawieniu to chyba musiałabys mieć ekran kinowy:),a poza tym jadalnia troszkę by przeszkadzała.Ew, stół ustawić bardziej na środku .Przy kominku mała sofka i ew, fotel ,a sofy do wylegiwania blize tv .Salon jest wielki ,możliwości duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 08.09.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 A kornaczek pięknie się prezentuje .powiedz mi arctico ,jak technicznie się sprawuje ,bo widziałam ,że w środku miejsca na drewno jest mało? to przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 08.09.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Co do pokoju to też jestem za przestawieniem stołu i sofy. Tyle, że stół z krzesłami postawiłabym równolegle do okna, żeby było więcej miejsca przy kominku (bo ta niebieska kreska to okno?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.09.2010 04:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Tak... niebieskie to małe okno, a ta większa niebieska to drzwi balkonowe... Nie, nie, nie... nie pasuje mi stół w okolicach kominka. Nie te poziomy. Kornak ma to do siebie, że powinien stać bezpośrednio napodłodze. U nas będzie na warstwie cegieł ustawionych na sztorc, jakieś12 cm od podłogi... ale ani ciutek wyżej. A stół wiadomo wysoki i całkiem to nie pasi. Jak postawiłam na próbę fotel koło kominka od razu się wpasowało:)... Rozważam jeszcze jedno rozwiązanie... wywalić wogóle stół z salonu. Wykorzystywali byśmy go najwyżej dwa razy w roku. W kuchni mam przecież pełnowymiarowy stół... większość gości jest na tyle swojskich, że spokojnie mogę z nimi posiedzieć wkuchni, w lato i tak większość posiadówek będzie na tarasie... a jak te dwa razy w roku potrzebny będzie stół w salonie to se go wyciągnę i rozłożę... A w tym "kąciku" przy kominku myślę w zrobić podręczną bibliotekę, do budowy półek wykorzystam cegłę coby nawiązać do kominka... ustawię sobie tam jakiegoś przepastnego uszaka z podnóżkiem... stojącą lampę z dużym abażurem i maleńkim stoliczkiem na kafke... i nikt mnie z tamtąd i koniami nie wyciągnie:rolleyes: Co myślicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.09.2010 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 A kornaczek pięknie się prezentuje .powiedz mi arctico ,jak technicznie się sprawuje ,bo widziałam ,że w środku miejsca na drewno jest mało? to przeszkadza? No właśnie miałam spore obawy... długo, nawet jeszcze w sklepie zastanawiałam się, czy nie kupić tego większego... dobrze, że był o prawie tys.zł droższy to m postawił veto. Już ten jest spory, tamten byłby przesadzony... powierzchnia paleniska jest po prostu w drugąstronę i trzeba się do tego przyzwyczaić. Pewnie krótsze szczapki ciąć (ale to nie mój problem;)) a jak się już pali to spokojnie ustawione pionowo drewienka też siępalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 09.09.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Nie brałam pod uwagę opcji bez stołu,bo ja z kolei nie mam stołu w kuchni. Myślałam ,żeby ten stół postawić tak bardziej na środku wzdłuż tej ściany z oknem ,a przy kominku tak jak mówisz uszak,najlepiej z podnóżkiem:)Stół sie zawsze przyda ,chociażby żeby zjeść z rodzinką niedzielny obiadek.Ja mam jadalnię blisko kuchni i wszystkie posiłki jemy w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.09.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Jeśli faktycznie ten stół jest potrzebny tylko od wielkiego dzwona, to faktycznie wywal go stamtąd. Skoro i tak będziecie jedli w kuchni, to nie ma co zagracać przestrzeni. A fotel uszak będzie idealny koło kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 09.09.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 (edytowane) Jak dla mnie to faktycznie za daleko sofa od tv. Im dłużej patrzę, tym większy widzę problem - co ustawię, to mi coś nie pasuje hmmmm .... Sofa bliżej to będzie utrudnione wychodzenie na taras.... przestawić tv na przeciw okna - to odpada bo światło............. likwidacja stołu przestrzeni nie zmniejszy nie będzie natomiast zasłaniał tv... No cóż ja bym przestawiła siedziska bliżej tv, stół bym postawiła długim bokiem wzdłóż ściany z oknami i w ten sposób będzie w pewnej odległości od kominka więc jego wysokość nie będzie się tak gryzła z wysokością kominka... ...a przy kominku wiadomo fotel stoliczek z kawusią i ARCTIKA z dobrą książką Całuski przesyłam i ...................... niedaleką wizytę najazdową zapowiadam - sprężam się coby we wrześniu zdążyć. Edytowane 9 Września 2010 przez sipatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.09.2010 04:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Nie brałam pod uwagę opcji bez stołu,bo ja z kolei nie mam stołu w kuchni. Myślałam ,żeby ten stół postawić tak bardziej na środku wzdłuż tej ściany z oknem ,a przy kominku tak jak mówisz uszak,najlepiej z podnóżkiem:)Stół sie zawsze przyda ,chociażby żeby zjeść z rodzinką niedzielny obiadek.Ja mam jadalnię blisko kuchni i wszystkie posiłki jemy w salonie. Mam tą przyjemność, że codziennie jemy rodzinne obiadki więc niedzielne nie są dla nas spesjalne:)... a ja osobiście cieszę się, że są one w kuchni i wcale nie dlatego, że nie muszę latać z talerzami, a dlatego że nam telewizor w nich nie przeszkadza:rolleyes: Uszak... albo się wkońcu zestarzeję i sobie bujany kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.09.2010 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Jeśli faktycznie ten stół jest potrzebny tylko od wielkiego dzwona, to faktycznie wywal go stamtąd. Skoro i tak będziecie jedli w kuchni, to nie ma co zagracać przestrzeni. A fotel uszak będzie idealny koło kominka Tak zrobię... postanowione:wiggle: Chłopaki przed tv będą , a ja przy kominku ... i jeszcze krzyczeć będę "przyciszcie!!!!":rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 10.09.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 No faktycznie, jak będą siedzieli blisko tv to już pretekst do głośnego słchania odpada ale ich załatwiłaś przebiegła kobitka z cię Arctinko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 10.09.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Mam tą przyjemność, że codziennie jemy rodzinne obiadki więc niedzielne nie są dla nas spesjalne:)... a ja osobiście cieszę się, że są one w kuchni i wcale nie dlatego, że nie muszę latać z talerzami, a dlatego że nam telewizor w nich nie przeszkadza:rolleyes: Uszak... albo się wkońcu zestarzeję i sobie bujany kupię Masz szczęście ,że możecie się wszyscy razem zebrać w tygodniu.... zazdroszczę... a tv zawsze można wyłączyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.09.2010 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Odpisywałam rano i mi się laptok powiesił... no to poszłam spać Jak dla mnie to faktycznie za daleko sofa od tv. Im dłużej patrzę, tym większy widzę problem - co ustawię, to mi coś nie pasuje hmmmm .... Sofa bliżej to będzie utrudnione wychodzenie na taras.... przestawić tv na przeciw okna - to odpada bo światło............. likwidacja stołu przestrzeni nie zmniejszy nie będzie natomiast zasłaniał tv... No cóż ja bym przestawiła siedziska bliżej tv, stół bym postawiła długim bokiem wzdłóż ściany z oknami i w ten sposób będzie w pewnej odległości od kominka więc jego wysokość nie będzie się tak gryzła z wysokością kominka... ...a przy kominku wiadomo fotel stoliczek z kawusią i ARCTIKA z dobrą książką Całuski przesyłam i ...................... niedaleką wizytę najazdową zapowiadam - sprężam się coby we wrześniu zdążyć. Tv przestawić naprzeciwko okna się nie da:lol:... tam nie ma ściany tylko dwie kolumny, a za nimi korytarz:lol2:... zresztą przyjedziesz to zobaczysz:) ...hmmm... dobra książka ... kiedy ja ostatnio czytałam... gazetę chociażby... ehhhhh... Izuś, jak nie we wrześniu to w październiku... zaproszenie bezterminowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.09.2010 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Masz szczęście ,że możecie się wszyscy razem zebrać w tygodniu.... zazdroszczę... a tv zawsze można wyłączyć... Taaa... wyłączyć... bezpieczniej jak nie ma co włączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.09.2010 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Z wieści budowlanych... właściwie to budowlano-wykończeniowych:lol: Robimy podbitki... wciąż... już mam dość... a jeszcze daaaaaaleko... w niedzielę może dociągniemy do połowy:rolleyes: Wszystkie okna frontowe dostały już sukieneczki, wszędzie takie same, żeby ładnie się prezentowały... więc kuchnia, sypialnia i gabinet zaoknione... i jeszcze synka pokój (tymczasowy) i siłownia, która z kolei tymczasowo jest pokojem mojej mamy... Została łazienka, ale ta dostanie tymczasowo zazdroski ze starego domku, zimą se udziergam nowe:wiggle:... no i salon, ale to wyższa szkoła jazdy, zamówię woal i będziemy z mamą kombinować... jak konie pod górę... jak zawsze:lol2: Zdjęcia... kiedyś zrobię... naprawdę nie mam kiedy:confused:... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 10.09.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Hihi, widzę, że szydełkowe firanki krążą po forum i zarażają jak grypa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 10.09.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Arctiko dziękujemy za zaproszenie jest nam niewymownie miło ........... teraz zostaje tylko znaleźć sobotę, w którą małż nie pracuje i ..................jazda :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.09.2010 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Hihi, widzę, że szydełkowe firanki krążą po forum i zarażają jak grypa Mnie akurat szydełkiem zarażać nie trzeba:rolleyes:, szydełkowymi firankami też... tylko cały czas miałam smuta, że mi takie do kuchni nie pasują... dopiero Meg mnie uświadomiła, że przecież w łazience też można by dać... A propo łazienki... jak by Ci czasem coś stosownego i łazienkowego w oko wpadło:rolleyes:... to się polecam:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.09.2010 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Arctiko dziękujemy za zaproszenie jest nam niewymownie miło ........... teraz zostaje tylko znaleźć sobotę, w którą małż nie pracuje i ..................jazda :lol2: Może niedzielę szybciej znajdziesz... z naszej strony nie ma przeciwskazań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 10.09.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Popatrz - totalnie o niedzieli zapomniałam a to przecież wspaniały dzień na wizyty - sobota robota - niedziela się człek o.....dziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts