Arctica 26.09.2010 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 MINĄŁ ROK... odkąd dostaliśmy pozwolenie na budowę... czas ciut podsumować nie był to łatwy rok:no:... większość ludzi, tak tak przyznajcie się spoglądało na nas jak na wariatów... większość niedowierzało... większość powątpiewało... sami nie byliśmy pewni czy zdołamy... nie potrafię zliczyć ile razy poklęłam sobie szpetnie, parę razy bezsilność wycisnęła mi łzy... ale myślę, że udało się... oto namacalny efekt naszej pracy http://images43.fotosik.pl/345/80a1bce94199399emed.jpg http://images49.fotosik.pl/346/71bca2ac83dc0141med.jpg nigdy nie pisałam o kosztach... nie lubię... teraz też nie będę się uzewnętrzniać w tej kwestii... ale skoro czas podsumowań to napiszę, że licznik dobija do stuosiemdziesiątego tysiąca... w tej sumie zmieścimy jeszcze ocieplenie poddasza, piec i kaloryfery. Przeglądając różne forumowe kosztorysy doszłam do wniosku, że .... sporo zarobiliśmy tego roku:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.09.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 O, mamo ... Nasz dom do tej pory kosztował 2x tyle, a jeszcze nie mieszkamy Bardzo Ci gratuluję :) Możesz być dumna z wykonania tak wielkiego przedsięwzięcia w tak dobrych kosztach Zdjęcia piękne - jeszcze pachnące latem Jak Wam się mieszka w nowym domku? (pomijając ostatnie kłopoty zwierzakowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 26.09.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Gratuluje Wam kochana , wykonaliście kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 26.09.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Gratuluję !!! Faktycznie rok był łaskaw dla was. jak widać mozna za przyzwoite pieniądze spelnic swoje marzenia, wystarczy tylko mieć zdolności budowlane lub doswiadczenie. Szkoda tylko, że moj mąż dopiero teraz nabiera tego budowlanego doswiadczenia. mam nadzieje, że jednak do czegos sie przyda - jeszcze !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.09.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Gratuluje Arctica!!! rok Wam minął bardzo pracowicie........ale warto było przecież!!! domek śliczny zbudowaliście.......włozyliście w niego dużo własnej pracy i serca:) BRAWO !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 26.09.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 No no no ...............PRZEPIĘKNIEDZIEŁO MISTRZA CHWALI.Podziwiam bym bardziej bo przecież własnymi rękami taki dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.09.2010 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Moniu, Anam, Małgoś, Kala, Izuś... dziękuję Nie będę skromna, dumnie wypinam pierś... bo wiem, że mi się te gratulacje należą... to wszystko przeze mnie:p Jak Wam się mieszka w nowym domku? Coraz przyjemniej... jak wiesz na początku naszego zamieszkania trudno było tą budowę nazywać już domem. Ze wszystkimi manelami w betony... no w każdym razie nie polecam... milion razy przenosiliśmy bambele z miejsca na miejsce... a to do kładzenia gresu, a to do fugowania, do malowania... Teraz właściwie już jest DOM. Taki ze szmatkami w oknach (poza salonem - faza zamawiania), ogniem w kominku... co z tego, że to dopiero sam wkład... ciepełko jest:lol:... nawet parapety niebawem dotrą... Niestety ciągle brakuje mi czasu na dopieszczanie... a to mebelki bym zawoskowała, kwiatki nabłyszczyła... nawet moje prace jeszcze nie wiszą na ścianach... Ale nie narzekam, bo ostatnio czas poświęcamy na prace porządkowe na zewnątrz, a to też lubię... bo widać Nie chwaliłam się jeszcze, ostatnie kilka dni robiliśmy taras... można już wyleźć przez drzwi balkonowe bez ryzyka złamania/zwichnięcia nogi... psicom troszkę ciężko, bo się przyzwyczaiły do spania tam, poczekają... Rodzinka też się powolutku przyzwyczaja... przez cały czas budowy czułam, że mąż robi to wszystko tylko dlatego, że widzi jak mi na tym zależy... ostatnio jak wróciliśmy po całodniowym wypadzie do Wawy, moja druga połówka stwierdziła, że nie chce stąd więcej wyjeżdżać... nie mógł powiedzieć mi nic przyjemniejszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 28.09.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Cześć Arctica. Zabrałam się za ponowne czytanie Twojego dziennika. Nie wiem co mnie naszło. Niesamowite jak to się teraz spokojnie czyta, te problemy i lęki przez które człowiek przechodził, kiedy już wszystko dobrze się skończyło. Szkoda tylko że tak strasznie dużo zdjęć zniknęło. A może byś tak wkleiła jeszcze raz choć ze dwa zdjęcia - jak to na początku wyglądało? Ta obórka itp. Koleżance czytałam Twój dziennik :yes:a tu klapa zdjątka zniknięte i jak jej pokazać Wasz start ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 28.09.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Cześć Arcticzko!!!! Ale ja z Was dumna jestem!!!!! Tyle suuuper roboty odwaliliście,że szok!!! Rok czasu to suuuper wynik a do tego wszystko robiliście SAMI!!! Ja wierzyłam w Was i Wasz plan od początku i niby mnie to wszytsko nie zaskoczyło .... ale i tak szczena opada jak się o tym pomyśli ! Cieszę sie razem z Wami !!!!! :) Podziwiam i czekam na nowe foteczki bo je uwielbiam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 28.09.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Gratuluję arctica! jeszcze niedawno było tam ściernisko ,a tu proszę.... domek bajkowy!! Pełna jestem podziwu dla Ciebie i Męża,ze Wy to wszystko tak sami...No i koszty wyszły naprawdę niewielkie .Ja już na pewnym etapie to przestałam zapisywać.Teraz ,po podliczeniu to by mi się chyba "beretka sflcowała":yes::DCieszę się ,że Ci dół minął ,teraz to już bedą same szczyty:D Ty miałaś problem ze zwierzyńcem ,ja z ludziami.Brat mi się rozstał z kobitą (no co prawda nie żoną ,ale zakusy były),syn nie zdał prawa jazdy ,na własne życzenie ,w końcówce egzaminu ruszył na pomarańczowym i lipa.. trzeba to wszystko jakoś przejść.Pozdrawiam Ciebie i całą Twoją menażerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 28.09.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Też jestem pod wrażeniem tempa w jakim się wybudowałaś i przeprowadziłaś, domek jest piękny, ale to już wiesz Trzymaj się cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.09.2010 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Cześć Arctica. Zabrałam się za ponowne czytanie Twojego dziennika. Nie wiem co mnie naszło. Niesamowite jak to się teraz spokojnie czyta, te problemy i lęki przez które człowiek przechodził, kiedy już wszystko dobrze się skończyło. Szkoda tylko że tak strasznie dużo zdjęć zniknęło. A może byś tak wkleiła jeszcze raz choć ze dwa zdjęcia - jak to na początku wyglądało? Ta obórka itp. Koleżance czytałam Twój dziennik :yes:a tu klapa zdjątka zniknięte i jak jej pokazać Wasz start ? Hej Jest mi niezmiernie miło, że Cię naszło... Zdjęcia to mi pi....ony fotosik zeżarł pisali, że oddadzą i doopa... jak się dokopię do starego kompa i jeszcze znajdę chętnego co mi podłączy to wkleję parę "historycznych" fotek. Jeszcze raz napiszę, jest mi naprawdę miło... i jeszcze koleżance czytasz:rotfl:łojojojjjj... to chyba muszę się postarać z tymi zdjęciami:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.09.2010 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Cześć Arcticzko!!!! Ale ja z Was dumna jestem!!!!! Tyle suuuper roboty odwaliliście,że szok!!! Rok czasu to suuuper wynik a do tego wszystko robiliście SAMI!!! Ja wierzyłam w Was i Wasz plan od początku i niby mnie to wszytsko nie zaskoczyło .... ale i tak szczena opada jak się o tym pomyśli ! Cieszę sie razem z Wami !!!!! :) Podziwiam i czekam na nowe foteczki bo je uwielbiam !!!! Witaj, witajcie!!!... Zaraz lecę sprawdzić co wypatrzyliście w USG... co prawda jakiś czas temu, teraz to inna technologia, ale mój lekarz to mi mówił, że dziweczynka to nigdy do końca pewna nie jest. Znajoma dzień przed porodem jeszcze nosiła dziewczynkę... podczas porodu sęczek dorósł... tyle, że ona to trzeciego chłopa urodziła... u Was pierwsze to wsiorawdno:p, chociaż panowie podobno córki wolą Dziękuję serdecznie za pochwały no i wiarę w nasze skromne możliwości:)... a zdjątka wgrywam jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.09.2010 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Gratuluję arctica! jeszcze niedawno było tam ściernisko ,a tu proszę.... domek bajkowy!! Pełna jestem podziwu dla Ciebie i Męża,ze Wy to wszystko tak sami...No i koszty wyszły naprawdę niewielkie .Ja już na pewnym etapie to przestałam zapisywać.Teraz ,po podliczeniu to by mi się chyba "beretka sflcowała":yes::DCieszę się ,że Ci dół minął ,teraz to już bedą same szczyty:D Ty miałaś problem ze zwierzyńcem ,ja z ludziami.Brat mi się rozstał z kobitą (no co prawda nie żoną ,ale zakusy były),syn nie zdał prawa jazdy ,na własne życzenie ,w końcówce egzaminu ruszył na pomarańczowym i lipa.. trzeba to wszystko jakoś przejść.Pozdrawiam Ciebie i całą Twoją menażerię Dziękuję... właśnie mi Iza uświadomiła, że w dzienniku nie ma początkowych zdjęć... szkoda bym se powspominała, muszę odgrzebać Dół może jeszcze szczytem nie jest, ale jest coraz lepiej... pada i mnie chłop na dwór nie wyciąga, więc i tutaj jestem... i prawdziwy obiad zrobiłam... od razu lepiej... spadam bo mi się sprzątać chce, trzeba wykorzystać Widzisz jakie to koleje losu... jedni się rozstają inni zchodzą... brat to ten weterynarz???? na pewno znajdzie drugą połówkę, skoro Twój brat to fajny chłop musi być... a synuś przecież może zdawać jeszcze raz... świat się nie wali... jeszcze:p Również pozdrawiamy wszystkimi łapami... czworołapne śpią właśnie przed kominkiem, dwu - na schodach domagają się ziarenkóf... trza zadek ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.09.2010 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Też jestem pod wrażeniem tempa w jakim się wybudowałaś i przeprowadziłaś, domek jest piękny, ale to już wiesz Trzymaj się cieplutko Dziękuję... zdaję sobie sprawę, że nie to ładne co ładne tylko.... wiesz;), o gustach się nie dyskutuje, a nam się podoba właśnie taki, chociaż wybierając poprzedni byłam mocną przeciwniczką tego typu domów:rolleyes:... starość???? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.09.2010 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Korzystając z niepogody zrobiłam parę obiecanych już dosyć dawno zdjęć kuchni. Brakuje jeszcze sporo detali, dużo trzeba dopracować, dorobić... wiadomo, diabeł tkwi w szczegółach, a tych tutaj nie ma:rolleyes:... kiedyś będą... http://images43.fotosik.pl/346/d8c0afb9290b6cfbmed.jpg http://images36.fotosik.pl/205/4f812466944efdb8med.jpg http://images45.fotosik.pl/347/e2171f8776b17609med.jpg http://images49.fotosik.pl/347/0f003b8eb92d9167med.jpg te białe plamy na stole to znak, że nie mogę dotrzeć do szkalrza:rolleyes: aaaa... i darujcie brudną podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.09.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Wow, absolutnie domowo Ekspresowo się z tym wszystkim uporaliście!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 28.09.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Arctica, super podsumowanie zrobiłaś to był wspaniały rok dla Was i dla nas podglądaczy Nie będę oryginalna i powiem, że jesteście absolutnie fantastyczni i zrobiliście kawał ogromnej pracy.. zazdroszczę samozaparcia, umiejętności i niegasnącej pogody ducha Jesteście żywym przykładem na to, że jak się chce to się uda.. Kuchnia cudowna Też chciałam podobne stanowisko piecowe .. ale u mnie se ne da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 28.09.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Podoba mi się Twoja kuchnia i wogóle wszystko i trochę mi smutno bo u mnie to wszystko by się nie zmieściło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 28.09.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Dziękuję... zdaję sobie sprawę, że nie to ładne co ładne tylko.... wiesz;), o gustach się nie dyskutuje, a nam się podoba właśnie taki, chociaż wybierając poprzedni byłam mocną przeciwniczką tego typu domów:rolleyes:... starość???? Pozdrawiam:) Raczej dojrzewanie To chyba dobrze, że gust ewoluuje (czy jak to tam się pisze) Ale piękna kuchnia :jawdrop:I jak domowo! Jak dla mnie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts