Iwuś 29.03.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Roślinki jak najbardziej w moim guście Tej zimy wśród wielu innych strat ...poległa moja kalina koralowa...mąż zasypał śniegiem a potem po tej górce zdażyło mu się pospacerować i ....połamał!!! Pewnie odbije roślinka, bo kawałek który został zielony i zdrowy, ale straciłam ok 70 cm!!! Skaranie boskie z psami i chłopami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.03.2011 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Te siekierą wyrąbane kawałki to z pewnością nie robota dzięcioła. Na zdjęciach nie ma śladu dzioba a i drewno wygląda na bardzo zdrowe. Wygląda to na bobrzą robotę, a że drzewko cienkie to nie podcina od dołu Gosiek... no niestety muszę się upierać... już Ci, że dzięcioł... -bobry nie latają... jeden jest żarty na dwóch metrach wysokości:wiggle: -i bobry chyba zdrowe właśnie drzewa kładą -a, że wierzba to miękkie drzewo więc dał radę -a robalki, znaczy dziury po nich widać na zdjęciach -dokładnie te trzy "słupki" się nie przyjęły... reszta rośnie, a tylko te trzy są suche a że to dzięcioł czarny, więc nie przesadziłam za bardzo pisząc o odgłosie młota pneumatycznego:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.03.2011 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Roślinki jak najbardziej w moim guście Tej zimy wśród wielu innych strat ...poległa moja kalina koralowa...mąż zasypał śniegiem a potem po tej górce zdażyło mu się pospacerować i ....połamał!!! Pewnie odbije roślinka, bo kawałek który został zielony i zdrowy, ale straciłam ok 70 cm!!! Skaranie boskie z psami i chłopami... Ooooo:o... Iwuś - Iwuś Dobrze chciał chłopina:yes:... coby nie zmarzło:rolleyes:... a, że skleroza nie boli;) Psice też u nas pogrom sieją... nawet daglezje udało im się użreć... bo smaczliwe były:wiggle: Mam nadzieję, że te co dziś wsadzimy, bo dziś ta przełomowa chwila:lol:... nie wyżrą Dopiero dzisiaj wsadzamy bo przygotować teren musieliśmy... wczoraj wszystko co się dało zgryźliśmy, dziś wsadzamy, grabimy i trawkę siejemy... tak pewnie ze trzy dni. Idą podobno deszcze to może uda jej się szybko wykiełkować A co z mebelkami??? Znalazłaś coś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 30.03.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Nie, nic nie znalazłam...ale ostatecznie białą wiklinę biorę pod uwagę. Ty masz cudny dworek, więc może bardziej zdeterminowana jesteś żeliwem:) Do mojego drewnianego domu ujdzie i wiklina...choć to nastąpi jak już się poddam ostatecznie.:bash:U nas w okolicach jest gość, który robi ozdobne "powykręcane bluszczem" bamy i furtki, więc może poproszę o małą wycenę kompleciku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 30.03.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Dzień dobry, chciałem tylko oficjalnie poinformować, że zabieram się za to, co sobie dawniej obiecałem, tzn. czytanie twojej kosmicznie długiej epopei o błyskawicznie krótkim budowaniu:bye:. Trafiłem tu kiedyś, żeby podejrzeć twojego niedźwiadka (jakoś tak chyba owo zwierzątko nazwałaś) i postanowiłem wrócić - no to jestem... i teraz już tak szybko się mnie nie pozbędziesz, bo pewnie dłużej mi zajmie przeczytanie dziennika, niż tobie budowanie Póki co dotarłem do 10 strony (jeszcze tylko: 210 do końca). Szkoda tylko, że większość zdjęć jakoś tak bardzo wyblakła:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 30.03.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Spoko Yeti.Pod koniec czytania zobaczysz te "wyblakłe' zdjęcia bo Arctinca je powklejała na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 30.03.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 http://images41.fotosik.pl/759/3cae6c8ba05b4277med.jpg któś kiesierą????? ... eeee... za blisko siatki wydłubane... nawet mi by się nie udało:wiggle: Więc kto/co/jak/czym???????????????? Dziś rano usłyszałam winowajcę, odgłos młota udarowego z lasu dobiegał... psice w domu zostawiłam i widziałam GO... zdjęcia jego nie mam, bo i aparatu nie wzięłam i z tym moim gratem to najwyżej bym hałasu narobiła... tutaj przymiarka do nowej chaty chyba była:) http://images43.fotosik.pl/765/e94aa26b83345f0amed.jpg Dodam jeszcze, że olszyna nie mała, pewnie prawie metr w obwodzie ma... a takich wielkich dziupli to ja jeszcze nie widziałam:jawdrop: Rety :jawdrop: to jakiś dziobantus mutantus :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 30.03.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Ooo! Sipatka! To ty i tutaj galopujesz? ...no tak... tu są hektary - tu możesz pobrykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.03.2011 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Nie, nic nie znalazłam...ale ostatecznie białą wiklinę biorę pod uwagę. Ty masz cudny dworek, więc może bardziej zdeterminowana jesteś żeliwem:) Do mojego drewnianego domu ujdzie i wiklina...choć to nastąpi jak już się poddam ostatecznie.:bash:U nas w okolicach jest gość, który robi ozdobne "powykręcane bluszczem" bamy i furtki, więc może poproszę o małą wycenę kompleciku? A tu czas coraz bardziej pili;)... Wilkina podoba się mi, szczególnie bielona... i z podusiami w róże...ale przy gabarytach mojej drogiej drugiej połówki nie wydoli:rolleyes:... żeliwo wydaje mi się materiałem na lata:)... a o kowalu nie pomyślałam, muszę wyciągnąć rowerek i podjechać... bo samochód mamy jeszcze z Wawską rejestracją i ceny automatycznie w trend wzrostowy wpadają... miałam okazję się o tym przekonać jak na wiejskim bazarze kupowałam nasionka dla dwułapów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.03.2011 04:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Dzień dobry, chciałem tylko oficjalnie poinformować, że zabieram się za to, co sobie dawniej obiecałem, tzn. czytanie twojej kosmicznie długiej epopei o błyskawicznie krótkim budowaniu:bye:. Trafiłem tu kiedyś, żeby podejrzeć twojego niedźwiadka (jakoś tak chyba owo zwierzątko nazwałaś) i postanowiłem wrócić - no to jestem... i teraz już tak szybko się mnie nie pozbędziesz, bo pewnie dłużej mi zajmie przeczytanie dziennika, niż tobie budowanie Póki co dotarłem do 10 strony (jeszcze tylko: 210 do końca). Szkoda tylko, że większość zdjęć jakoś tak bardzo wyblakła:rolleyes: Ojej!!! Strrrrasznie mi miło:)... tylko jakąś longową wersję masz, zmień jakieś tam ustawienia bo ja mam 110 dopiero stronę... zawsze raźniej jak mniej... Nie masz się co martwić, większości nie przebrniesz, jak dojdziesz do babskich plotek, całą zimę chałupa odłogiem leżała, a my tu intensywinie "pracowałyśmy"... paluchami po klawiaturce:wiggle:... więc dywagacje czy tak czy siak, czy kuchnia taka czy siaka (jest caaaaałkiem inna;)), parę stron trwał ranking na rasę prawie już dorosłych obecnie moich szczeniaków... takie babskie (no prawie:rolleyes:) blablablaaaa... A wiosną znów jak zaczęłam budować, bo już pewnie wiesz, że my "tymi rąsiami":cool:, to znów nie ma co czytać bo jak do chałupy, czyt. cywilizacji z netem raz na tydzień wpadałam to niewiele czasu na dziennik było... Zdjęcia zjadł fotosik, trochę powklejałam później jak pisała Iza... w ogóle to od 100 strony, ale mojej setnej, czyli u Ciebie jakieś 15-20 od końca jest skrótowiec z naszego budowania:)... tak na wspominki mi się zebrało:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.03.2011 04:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Rety :jawdrop: to jakiś dziobantus mutantus :yes: Oooo... Izuś, jak fajnie że wpadłaś do mnie... bo już myślałam, że ten napad na bank jakoś nieszczególnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.03.2011 04:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ooo! Sipatka! To ty i tutaj galopujesz? ...no tak... tu są hektary - tu możesz pobrykać A no galopuje... nawet miała w realu przygalopować ale się jakoś rozeszło po kościach:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 31.03.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Oooo... Izuś, jak fajnie że wpadłaś do mnie... bo już myślałam, że ten napad na bank jakoś nieszczególnie wyszedł NO Coś Ty !!!! Przecież napad ustalony na 1 kwietnia - tylko nie ustalone którego roku A no galopuje... nawet miała w realu przygalopować ale się jakoś rozeszło po kościach:rolleyes: Jeszcze wszystko przed nami. Wiosna w rozkwicie a jak wiadomo w słońcu i zieleni wszystko jeszcze piękniej wygląda.... i fauna i flora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 31.03.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Jejku to sprawa dzięcioła, ?ale musiał mieć nieprawdopodobnie wielki dziób:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 03.04.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 A może to nie dzięcioł,tylko Dziub Dziub? Pamiętacie tę piosenkę? Czy ktoś widział Dziub Dziuba, gdzie się podział Dziub Dziub... http://www.emuzyka.pl/Kaczki-Z-Nowej-Paczki/piosenka/Dziub-Dziub,3195.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuśka 06.04.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Dzień dobry,przyszłam oficjalnie się przywitać...jestem świeżo upieczoną czytaczką forum...i tak mnie to wciągnęło,że już mój mąż się zastanawia,czy komputer wyrzucić...Czytając ,kolejno poznawałam róznych super forumowiczów,wszystkich dzisiaj witam i pozdrawiam,Monię i Beauty i Wiolasz i Iwuś i ciebie Arctico i wszystkichJa ciągle dojrzewam do pisania dziennika,ale się boję,bo nie mam czasu i nie chciałabym odpisywać na pomentarze pół roku,bo to nieładnie..Ale domek już wybudowalismy,ale nie dworek,ale domek w stylu irlandzkim,cztery ściany,dwa dachy,prosta zwarta forma,dużo kamienia--będzie i drewna.Może jak się trochę ogarnę,to też wkleję jakieś foty.Domek na razie w stanie surowym,jutrpojutrze wstawiamy okna:)))))))))).Arctico,cudnie sobie poczynasz w tej twojej zielonej oazie...napisałam do ciebie z prośbą o namiary na ten cudny serwis,który pokazałaś rok temu..ja go dzisiaj zobaczyłam i koniec,zawrócił mi w głowie...Moni-dziękuję za tak szybki i miły kontakt...A teraz,gdybym chciała zobzczyć,że ktoś np się przywitała ze mną,to jak,ludzie??Gdzie mam się wbić??pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.04.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 NO Coś Ty !!!! Przecież napad ustalony na 1 kwietnia - tylko nie ustalone którego roku Jeszcze wszystko przed nami. Wiosna w rozkwicie a jak wiadomo w słońcu i zieleni wszystko jeszcze piękniej wygląda.... i fauna i flora Hmmm... jesteś????? czy jednak w tym roku zdecydowa-łyście/liście???? Wiosna to dopiero pierwsze kroczki stawia... pierwsze listeczki rozwija... pierwsze pary w moim inwentarzu kojarzy... Już niedługo będzie pięknie.... achhhhhhhh.... I oczywiście podtrzymuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.04.2011 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Jejku to sprawa dzięcioła, ?ale musiał mieć nieprawdopodobnie wielki dziób:jawdrop: ... i dodatkowo poduszkę powietrzną w standardzie, coby mu się móżdżek (bo ptasi przecież to "móżdżek:rolleyes:") nie wstrząsnął oszukuję... nie powietrzną, a chrzęstną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.04.2011 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 A może to nie dzięcioł,tylko Dziub Dziub? Pamiętacie tę piosenkę? Czy ktoś widział Dziub Dziuba, gdzie się podział Dziub Dziub... http://www.emuzyka.pl/Kaczki-Z-Nowej-Paczki/piosenka/Dziub-Dziub,3195.html Moja prawie ulubiona piosenka z dzieciństwa:)... czekałam , aż mi się strona raczy otworzyć z nadzieją na posłuchanie, szkoda że tekst tylko:(... muszę poszukać A prawie bo najbardziej lubiłam ogórka:lol2: Ogórrrrek, ogórrrrek, ogórrrrek zielony ma garniturrrrek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.04.2011 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Dzień dobry,przyszłam oficjalnie się przywitać...jestem świeżo upieczoną czytaczką forum...i tak mnie to wciągnęło,że już mój mąż się zastanawia,czy komputer wyrzucić...Czytając ,kolejno poznawałam róznych super forumowiczów,wszystkich dzisiaj witam i pozdrawiam,Monię i Beauty i Wiolasz i Iwuś i ciebie Arctico i wszystkichJa ciągle dojrzewam do pisania dziennika,ale się boję,bo nie mam czasu i nie chciałabym odpisywać na pomentarze pół roku,bo to nieładnie..Ale domek już wybudowalismy,ale nie dworek,ale domek w stylu irlandzkim,cztery ściany,dwa dachy,prosta zwarta forma,dużo kamienia--będzie i drewna.Może jak się trochę ogarnę,to też wkleję jakieś foty.Domek na razie w stanie surowym,jutrpojutrze wstawiamy okna:)))))))))). Arctico,cudnie sobie poczynasz w tej twojej zielonej oazie...napisałam do ciebie z prośbą o namiary na ten cudny serwis,który pokazałaś rok temu..ja go dzisiaj zobaczyłam i koniec,zawrócił mi w głowie... Moni-dziękuję za tak szybki i miły kontakt... A teraz,gdybym chciała zobzczyć,że ktoś np się przywitała ze mną,to jak,ludzie??Gdzie mam się wbić?? pozdrawiam wszystkich Witam serdecznie... też oficjalnie;), bo na priv też witałam:) Obawiam się, że jak już wsiąkłaś to i wyrzucenie komputera niewiele pomoże:rolleyes:... kupisz drugi zamiast butów, czy wanny:lol:... bo już pewnie gdzieś czytałaś, że TO forum uzależnia:lol2: I nie ma co dojrzewać, pisz!!!! Czekam z niecierpliwością na dziennik, bo stan surowy pojutrze zamknięty to jeszcze dłuuuuga droga do końca:yes:... i zaczyna się najciekawsze O serwisie odpisałam na priv. Jak mam poszukać sprzedawcę to daj znać. Odnośnie powitań to akurat na tym forum chyba nie ma specjalnego wątku, wbijasz gdzie chcesz i piszesz... dodała bym co chcesz bo to po części prawda, niektórzy mogą się burzyć jak byś chciała błotem rzucać Jeszcze raz.... witam serdecznie i jest mi niezmiernie miło, że Twój pierwszy post zaszczycił mój dziennik:). I czekam na Twój.... dziennik oczywiście:yes: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts