Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Uff, już jestem......... ale masz.......BRUK - przepiękny, taki z klimatem.......pamiętam taki na ulicach Łodzi..( Boże, to ja taka stara jestem ??? :jawdrop: Niemozliwe !! ) furmanki z konikami, stukot o świcie .....piękne wspomnienia :rolleyes: POTWORKI - słodkie, PIECHY - do zamiziania :), a OBRUS................ no cóż, wiesz przeciez, że ci zazdroszczę uzdolnień.

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arctica.........też kcem taki bruk mieć !!!

...jak zgniją moje drewniane kręgi, które teraz robią za ścieżke do domu.........to sobie taki bruk właśnie położe !!!!!!!!!!

POSTANOWIŁAM !!!!:)

....teraz kilka pytań.....z jakich to kamieni?? zwykłych okrąglaków??

a jakiej wielkości???

jakos to cementowałaś??

poprosze o instrukcje wykonania;)

ps......obrusik dzieło sztuki!!!

o zwierzakach nie wspomne;)

Uff, już jestem......... ale masz.......BRUK - przepiękny, taki z klimatem.......pamiętam taki na ulicach Łodzi..( Boże, to ja taka stara jestem ??? :jawdrop: Niemozliwe !! ) furmanki z konikami, stukot o świcie .....piękne wspomnienia :rolleyes: POTWORKI - słodkie, PIECHY - do zamiziania :), a OBRUS................ no cóż, wiesz przeciez, że ci zazdroszczę uzdolnień.

... że takie stare jeszcze żyją, noooo:rolleyes:;)

Stara, a właściwie starsza to jest moja babcia, Ty :no:

I już sto razy pisałam o tych uzdolnieniach... to uparciochowatość nie uzdolnienia:lol:

Jak miło takie piękności pooglądać :yes: a bruk bardzo mi się podobuje, i jakbym młodsza była i kolana by się mnie słuchały to też bym tak sobie ułożyła... przecie stertę brukowców w kącie pod płotem mam :cool:

Następna "stara":rolleyes:... Ty akurat to chiba młodsiejsza łode mnie:wiggle:

nakolanniki na kolaniska i do roboty... my pamiętam mieliśmy gratis do pomocy dwa dwumiesięczne szczeniory... nigdzie się nie położyły tylko pod rencami:)

Arctica.........też kcem taki bruk mieć !!!

...jak zgniją moje drewniane kręgi, które teraz robią za ścieżke do domu.........to sobie taki bruk właśnie położe !!!!!!!!!!

POSTANOWIŁAM !!!!:)

....teraz kilka pytań.....z jakich to kamieni?? zwykłych okrąglaków??

a jakiej wielkości???

jakos to cementowałaś??

poprosze o instrukcje wykonania;)

ps......obrusik dzieło sztuki!!!

o zwierzakach nie wspomne;)

Cieszę się, że się podoba:D

odpowiadając na grad pytań:rolleyes:

-okrąglaki (każdy ma jakąś stronę mniej okrągłą)

-wielkość od dużej chłopskiej pięści od mniej więcej głowy... normalnej nie dużej, męskiej;)... ale najlepiej jakby były podobnej wielkości bo później się różnie osadzają:)

-15-20 cm suchego betonu, kamulce utłuczone gumowym młotem, jako fuga suchy beton

-utłuczone "zośką", "lagą" "wałem"... zwij jak chcesz u nas to było kawał krokwi 16x20 z prostopadle przybitą krokwią... no coś ciężkie i proste... i do tego chłopa trzeba;)... tylko do tej końcówki kwoli wyjaśnienia:D

Mam, mam, mam:lol:... pokasowałam trochę durnych zdjęć na starych kontach i mam... też mało mądre:rolleyes:... w ogóle to ja durna baba jestem, tak ja:bye:...

no sami zobaczcie:rolleyes:

http://images38.fotosik.pl/833/68ebd91da5c325c0med.jpg

http://images41.fotosik.pl/846/bc5cc4e7ef00f140med.jpg

http://images35.fotosik.pl/656/9a437bfaaf315b3cmed.jpg

...a to dopiero początek:lol: wgrywam następne:lol2:

... że takie stare jeszcze żyją, noooo:rolleyes:;)

Stara, a właściwie starsza to jest moja babcia, Ty :no:

I już sto razy pisałam o tych uzdolnieniach... to uparciochowatość nie uzdolnienia:lol:

Noooooooooo, nie wiem!!! Czy ty mnie nie obrażasz ??? ;) Babo......jak cię! Ale i tak cię LUBIĘ !!!:p

Ach Arctica !!!!

Jak u ciebie pięęęęęknie.

U mnie wredna trawka, którą siałam tak gęsto, że biało było od nasionek - wyrosła - mizernymi kępkami :cry:. Okropnie to wygląda. I nie wiem co teraz z tym zrobić bo jak dosiać to trzeba ziemię wzruszyć a jak tu wzruszać jak ta co wyrosła ledwo się trzyma???? Echhhhh koszmarnie mi ten "wyjściowy" trawnik wyszedł.

Na dodatek hortensje co to mi już pąki kwiatowe zawiązały zamarzły totalnie - galareta się z nich zrobiła. A myślałam żeby je do gruntu wsadzić po ogrdnikach ale NIE NIE - musiałam już natychmiast no to mam :bash:.

Winogrona przemarzły a już tak pięknie poodbijały po zimie, i na dodatek budleja też - co odbiło po zimie to zamarzło przez ten mróz :cry::cry::cry:. Tak mi żal tych roślinek.....

Ale ci się wyżaliłam.

A to jeszcze dodam, że Twój obrus jest przepiękny. I gdybym ja taki miała to nikomu nie pozwoliłabym się do stołu zbliżać żeby przypadkiem nie zaplamił takiego obrusa.;)

Swoją drogą piszesz że to Twoja upartość a nie talent. Powiedz mi dlaczego ja nie jestem tak uparta???? Hę?????

Mam, mam, mam:lol:... pokasowałam trochę durnych zdjęć na starych kontach i mam... też mało mądre:rolleyes:... w ogóle to ja durna baba jestem, tak ja:bye:...

no sami zobaczcie:rolleyes:

http://images38.fotosik.pl/833/68ebd91da5c325c0med.jpg

http://images41.fotosik.pl/846/bc5cc4e7ef00f140med.jpg

http://images35.fotosik.pl/656/9a437bfaaf315b3cmed.jpg

...a to dopiero początek:lol: wgrywam następne:lol2:

Ależ jej do ...pyska z tym wiankiem !!!! No po prostu przecudnie :)