Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Co będzie zimą... gdzie ona będzie spała? a gdzie teraz śpi?

Kalina śpi w stajni, taką kupiliśmy z działką

http://images45.fotosik.pl/1092/393c46cee0509d64med.jpg

i troszkę ją uzdatniliśmy:wiggle:

http://images37.fotosik.pl/1053/e32a6087c7bac70dmed.jpg

Pierwsze po prawej, te duże drzwi to Kalinkowy domek. Do zimy na pewno dostanie jakieś towarzystwo bo piesy z nią przecież mieszkać nie będą tylko z nami:).

Do domu może wpuści, ale z fotela zepchnąć się nie da, ...a może niedługo i panią z łóżka wykopie :lol2:

No jasnowidz chyba:jawdrop:

Dziś rano obudziły mnie nie tradycyjne mokre i zimne nochy tylko mięciutkie i cieplutkie, aksamitne chrapy:wiggle:!!!!! Żon wstał wcześniej, wypuścił koninę... i nie zamknął drzwi do domu:rolleyes:...

Haftujesz, czy swojego Nelsia czeszesz tak zawzięcie? :lol:

Udaję że haftuję... kilka krzyżyków dziennie... jakoś szkoda mi czasu na niemizianie:rolleyes:

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oooo, tak zepsuliście teren stajence, tyle drzew wyrżnęliście! ;)

Faktycznie "troszkę" ją uzdatniliście. :lol2:

A Ty chcesz konince przyprowadzić konisia jeszcze i rozmnażać...? :lol:

Drzewa nieszczęśliwie rosły w samiuśkich fundamentach, musiały wylecieć, albo one albo garażo-stajnio-kurniko-obórka... wybór był jeden.

Nad towarzystwem dla Kaliny nieustannie dumam, opcji jest kilka. Zośka, wrzosówki, konina... na ogra jakoś nie mam odwagi... a najbardziej to bym kciała alpaki... ale chyba niestety minister finansów nie pozwoli:rolleyes:.

Najprawdopodobniej będzie tak jak z Kaliną... się trafiła;)... to jest:wiggle:

(...)Nad towarzystwem dla Kaliny nieustannie dumam, opcji jest kilka. Zośka, wrzosówki, konina... na ogra jakoś nie mam odwagi... a najbardziej to bym kciała alpaki... ale chyba niestety minister finansów nie pozwoli:rolleyes:.(...)

Może poszukaj jakiegoś wsparcia w ministerstwie edukacji narodowej, albo sportu i turystyki

...albo, w ostateczności możesz postawić sprawę na ostrzu noża w ministerstwie spraw wewnętrznych ;)

Z wrzosówkami jest taki problem, że wyżrą wszystko co zielone:rolleyes:...

Kalina teraz chodzi wolno po przednim ogrodzie, póki co jedyne straty to wygrzebane kopytkiem parę wschodzących aksamitek, reszty ani krzaków, ani kwiatów nie rusza. Nie wiem, czy konie tak mają czy trafił mi się taki egzemplarz:wiggle:... mogło by jej tak zostać to miała by luz:lol:...

Jakbyśmy dokupili wrzosówki, albo kozę to musiały by w zagrodzie chodzić... a tak ślicznie wygląda koń na ganku:p...

Uffff... znów wiosna przeciągiem przemknęła i od razu lato przyszło... UPAŁ!!!:sick:

a ja ciężko pracuję... na tarasie... krowy sobie pasę... i dłubię...

http://images35.fotosik.pl/1350/e5785b920495a227med.jpg

no dwie rzeczy jednocześnie! Ja się chyba przepracowuję!!!:rolleyes:

...i las mi się już prawie uliścił:D

Ech, Tobie to dobrze! ;)

Ja to dopiero się przepracowuję - gości mam, posiłki robię i do tego strzeliło mi do łba przemalować sobie kuchnię stodolną, tak między przygotowaniem posiłków dla gości... :lol2:

A na dodatek Sołtysa muszę pilnować, żeby mi się nie obijał...

Pokażesz bliżej fotkę tego haftu na krosnach?

Bo nie wiem, czy ten las z liśćmi to ten naprzeciw czy masz na krosnach. :rolleyes:

No może nie króliczki:rolleyes:, ale masz:wiggle::lol:

Perspektywa tutaj trochę przeszkadza... ale Gagata kiedyś chciała Kalinę z psiczkami:rolleyes:

http://images39.fotosik.pl/1484/893aafc131388bf8med.jpg

niech mnie to kosztuje... zdemaskowaniem:o

http://images49.fotosik.pl/1492/968d11fa7428bee1med.jpg

i jeszcze zwalczając perspektywę wszystkie śtyry:wiggle:

http://images40.fotosik.pl/1530/ca4e68639d53ba53med.jpg

Arctica :) Rewelacja, sto lat mnie na FM nie było, a u Ciebie takie piękne zmiany :)

u nas tylko 3 koty, 2 psy, 2 konie - moje ;) małż nie jest entuzjastą takiej menazerii ;)

Cudnie u Ciebie, Kalina, Krówki, psy no i okolica przecudowna :) ogrom pracy, podziwiam, my już 2 lata w domku i dopiero teraz zaczynamy podwórko ogarniać ;)

Ha - Kalina boska! :lol2:

I wiesz co?

Coś w tym jest - jesteśmy tak podobne w wielu rzeczach, że aż dziw!

Wyglądamy też podobnie - jestem starszą wersją Ciebie! :jawdrop:

Okulary też i budowa ciała bardzo podobna!

Idę się zastanowić, co to może znaczyć... :o

Ojezuskuzłoty, Gosiek!

Skąd Ty masz to nieprawdopodobne cudeńko?!

No ja nie mogę, jaki słodziak maleńki niewyjęty!!!

W życiu czegoś takiego nie widziałam, ojacie!!! :jawdrop: :D

Prześliczności!!!

Aniu,nieprawdopodobnie rajsko u Ciebie!!:jawdrop:widać ,że promieniejesz i jesteś szczęśliwa ,a to najważniejsze.:)Ciekawa jestem jakie zwierzątka jeszcze planujesz ,,,po fotkach Kaliny w domu to powiem szczerze brakuje mi tylko pana Nillsona:lol2:ale naprawdę jestem pełna podziwu ,że Ty to wszystko ogarniasz ...takie porządnie wychowane te Twoje zwierzaki:)Pozdrawiam