Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Hej dziewczyny!

Laptek mi zdechł, na wszystkie pytania odpowiem jak zmartwychwstanie, wpadłam tylko na chwileńkę...

Oooo!!!! chyba dzwoni facio do męża i mówi, że zdechł na amen... no nic.

Wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się...

MÓJ KOŃ!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

właściwie powinnam napisać KOŃ;)

Kalina

http://images41.fotosik.pl/1470/1fc76272fe847415med.jpg

Oszzzz..... zakuchałam siem ;-)

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arctica :) Rewelacja, sto lat mnie na FM nie było, a u Ciebie takie piękne zmiany :)

u nas tylko 3 koty, 2 psy, 2 konie - moje ;) małż nie jest entuzjastą takiej menazerii ;)

Cudnie u Ciebie, Kalina, Krówki, psy no i okolica przecudowna :) ogrom pracy, podziwiam, my już 2 lata w domku i dopiero teraz zaczynamy podwórko ogarniać ;)

Gdzie??????? Jakie????? W domciu (no stajni oczywiście:rolleyes:) czy w hotelu?

Zdjęcia proszę:wiggle:

Ha - Kalina boska! :lol2:

I wiesz co?

Coś w tym jest - jesteśmy tak podobne w wielu rzeczach, że aż dziw!

Wyglądamy też podobnie - jestem starszą wersją Ciebie! :jawdrop:

Okulary też i budowa ciała bardzo podobna!

Idę się zastanowić, co to może znaczyć... :o

I co wydumałaś???:rolleyes:... siostro:lol:

Tylko skoro "budowa ciała" podobna to po chorere Ty się odchudzasz???:rolleyes:;):oops::oops::oops:

Cudnie masz....

przyniosłam Ci do kolekcji ;)

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/p480x480/155442_353225384726220_117055465009881_902098_818370965_n.jpg

Orzesztyojejuniuuuuu!!!! :jawdrop:

Gdzieś Ty znalazła takiego wielkiego kota???:rolleyes:;)

Cudowności i słodkości... zastanawiam się jaki wielki byłby źrebak Kaliny... pewnie właśnie jak kot:yes:

Chyba muszę poszukać jakiegoś mało wyrośniętego ogra:rolleyes:

Aniu,nieprawdopodobnie rajsko u Ciebie!!:jawdrop:widać ,że promieniejesz i jesteś szczęśliwa ,a to najważniejsze.:)Ciekawa jestem jakie zwierzątka jeszcze planujesz ,,,po fotkach Kaliny w domu to powiem szczerze brakuje mi tylko pana Nillsona:lol2:ale naprawdę jestem pełna podziwu ,że Ty to wszystko ogarniasz ...takie porządnie wychowane te Twoje zwierzaki:)Pozdrawiam

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Oooo... taaaaa.... psice nawet na smyczy chodzić nie umieją, a koninie się opcja osioł włącza i jeszcze nie znalazłam guzika wyłączającego :rolleyes:. Psy obroży nie noszą bo się boję, że jak sobie gdzieś powędrują to je będzie łatwiej złapać przez obcych oczywiście, takie nagie to zawsze trudniej... a Kalina jak posmakowała wolności bezkantarkowej to nawet do jego założenia muszę się pogimnastykować, znaczy polatać za koniną, a jak przyjechała to ślicznie za uzdę chodziła:rolleyes:...

Z planów to na pewno kiedyś będą alpaki... tylko muszę poszukać kiepsko chronionego banku:lol:, chyba kuleżankę Kalina dostanie... i chyba na wrzosówki się skuszę...

Oszzzz..... zakuchałam siem ;-)

...i co na to Grzegorz????:rolleyes:

Arcticzka na 1 zdjęciu jak leżą psice z kaliną, to ta psica na pierwszym planie wyglada jak gepard lub puma przyglądająca sie konikowi , super ujęcie

Z ich dwóch właśnie Salma ma bardziej rozwinięty instynkt pasterski... najgorzej to jak chcemy gdzieś coś/krowy/Kalinę zagonić. "Pomaga" jak umie:D... obgryza kostki i nawet strzał kopytkiem jej nie powstrzyma:lol:

A ja się tak cichutko spytam

Aniu gdzie zgubiłaś swoją śliczną grzywkę????

Miałam się opalać i musiałam poskromnić coby jak flaga nie wyglądać:rolleyes:

No bo ja to starsza wersja, więc i ciałka NIECO wiecej... :oops: :rolleyes:

A marzy mi się rozmiar 38-40.. :oops:

A kto zwierzaki opiekuje - Ty sama czy we dwójkę?

Bo to jest OGROM pracy, zaczynam mysleć, że jesteś cyborgiem. :rolleyes:

No bo ja to starsza wersja, więc i ciałka NIECO wiecej... :oops: :rolleyes:

A marzy mi się rozmiar 38-40.. :oops:

Całe życie nosiłam 40... zwężaną w pasie :rolleyes:, teraz mi tu i ówdzie jeden rozmiarek podskoczyło... chociaż ostatnie spodnie kupiłam 38, a właśnie spodnie to ta ówda:rolleyes:. Więc my się nie zmieniamy tylko rozmiary nie trzymają miary;)

A kto zwierzaki opiekuje - Ty sama czy we dwójkę?

Bo to jest OGROM pracy, zaczynam mysleć, że jesteś cyborgiem. :rolleyes:

kury, psy i koń - moje, krowy mojego... ale właściwie razem wszystko robimy:).

Tylko jaki OGROM??????:o Toż ja bez przerwy się obijam, czasami to nawet moralniaka łapię, że tak całe dnie nic nie robię:oops:.

Nasze potwory naprawdę są bezobsługowe.

Krowy teraz to wody dolać, no nie przemęczę się przecież jak kran odkręcę... że jezioro się często robi bo zapomnę zakręcić - fakt:rolleyes:

Co 4 -5 dni zmieniamy kwaterki wypasowe, zwinąć pastucha, zebrać paliki, rozstawić paliki i rozwinąć taśmę, no pół godziny niech będzie nawet i trzy kwadranse... dłużej na pewno nie. Poza tym trzeba wyjrzeć co jakiś czas, czy Nels nic nie zmalował... albo Lejdi, ale o tym później.

No jeszcze placki z posłania pozbierać... jakieś 2 minuty:wiggle:

Kury - rano wypuścić i dać ziarenka... później jak trzeba wodę z witaminkami... wieczorem jajca pozbierać i zamknąć. Jak coś w ogrodzie robię to im zielonego rzucę...

Kalina - rano wypuścić, sprzątnąć stajnię no goowno wyrzucić:rolleyes:... wody nalać jak nie ma... owsa wsypać jak nie ma... finito!

jeszcze wieczorem parę rundek po przednim, na szczęście ogrodzonym ogrodzie polatać i rurę złapać... miziasta małpa jak nie wiem, ale pod jednym warunkiem, że nie mam kantarka w ręku... nawet jak schowam to i tak wyczuje... dziś na marchewkę do stajni szliśmy, jak to się dziadostwo szybko do dobrego przyzwyczaja, nooo:o...

Psice teraz na suchym, kiedyś gotowałam ale przestało im smakować. To całkowity luzik, tylko wody nalewam kilka mich dziennie bo się konina podłącza:rotfl:

Tak, że na prawdę nie ma zajęcia przy tych moich potworach... no chyba, że chciała byś miziać aż im się znudzi... no nie ma szans... żadnych!!!:no::no::no::lol:

:bash:Lejdi :bash:zeżarła :bash:nasz :bash:sad!!!:bash:

Jeszcze nie widziałam tak wqrwionego połówka mego:rolleyes:. Trzy lata temu sadzone drzewka, już wszystkie kwitnące...

dokładnie nie liczyłam, ale z 50 szt. tak moooooooże 10% się ostało:o... normalnie jakby wiatrołom przelazł:bash:

Dobrze, że jeszcze warzywa pod ziemią w większości bo bym chyba małpę utłukła:wiggle:.

Rogów rura nie ma to byle się łeb zmieścił to i reszta przelezie... taranem!!!:sick: Ponad 300 kilo dziadostwo waży to co jej taka siatka??? :rolleyes:

:mad:

...i tak ją lubię:p

Na szczęście mamy też drzewa, którym Lejdi nie podskoczy... duuuużo drzew... i wszystkie kwitną:), ślicznie jest...

http://images40.fotosik.pl/1534/315b14f7ce976b35med.jpg

Spacer o świcie po kwitnącym sadzie - bezcenne!!!

to brzydka Lejdi...nu, nu!!!!!! widocznie też jej się podobały - takie kwitnące! A skąd ona biedna miała wiedzieć, że to kwitnące, to nie dojedzenia. No skąd???? Przecież ona to tylko mała krówka jest.....;)

a widok, na wasz DOM......bajkowy!!!! Zresztą już ci o tym pisałam......BAJA!!!!

Edytowane przez meg60

ale ty jesteś przecież z innej bajki.....ty nie tylko dotykasz ale i miziasz swoje zwierzatka, a kieckę możesz tylko do zdjęcia :rolleyes: fajne będzie!!!! A glany i to coś :confused: na co dzień .......................zrób i pokaż!!! BABO!! chcę to zobaczyć - Arctica i kiecka z koronką !!!!!! Cudo!