Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

No co Ty, rolnikowanie trudne?

Przecie rolnik w domu spi, a w polu samo mu rośnie! :rotfl:

Wszystkie miastowe "mądrale" tak gadajom!

Dobrze, że się wreszcie pojawiłaś, kobieto, bo jeszcze trochę, a zadzwoniłabym bez litości! :lol:

Ileś nafatowała, chwal się!

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No co Ty, rolnikowanie trudne?

Przecie rolnik w domu spi, a w polu samo mu rośnie! :rotfl:

Wszystkie miastowe "mądrale" tak gadajom!

Dobrze, że się wreszcie pojawiłaś, kobieto, bo jeszcze trochę, a zadzwoniłabym bez litości! :lol:

Ileś nafatowała, chwal się!

Ty wiesz, że jeszcze całkiem niedawno myślałam, że jak się warzywa opieli na wiosnę to później już zielsko nie rośnie:rotfl:

No bo przecież skoro wyrwę zanim zdąży zrobić nasionka to skąd się to cholerstwo bierze??? Tydzień temu miałam czyściutkie warzywa... dziś poszłam, nosz ... zieloniutko jak rzęsa na wodzie!

Cóż... uświadomiło mnie:p

Zahaftowałam całą górę nad tymi ludźmi na saniach, jakieś 150x200 krzyżyków... i trochę Końskiego targu też, ale mniej...

No wreszcie się pojawiłaś:hug:

:hug:

Oooo - jak miło :bye::bye:, hej, hej!

No hej:bye:

Rolnik śpi a w tym czasie mu rośnie - ja się tego trzymam :D

... a rośnie, rośnie, a jakże... ZIELSKO!!!:sick:

Nooo, tos kawał roboty odwaliła, kochana!

Co do zielska - szczerze mnie ubawiłaś tym przekonaniem, że więcej nie urośnie... :rotfl:

Kurna, nie mam kiedy pietruchy i marchwi przerwać. :(

Ile to się człowiek mądrości dowie, jak tak sobie gadki poczyta. Ja też myślałam, że wyrywa się te większe do zupki a mniej sze niech rosną dalej. Znaczy się taką odwrotną nienaturalną selekcję prowadziłam tak :rotfl:

Fajnie Aneczko, że wróciłaś.

Cieszę się i szykuję na lipcową rewizytę :lol2:

A teraz zasuwam z robotą, bo w sobotę to już frrrrrrrruuuuuu

Całuski dla wszystkich od gospodyni przez znajomych do czytaczy nieujawnionych :D

"Dobrze zrobionej"... hmmmm... to co ile mam te marchewy zostawić??? No bo wczoraj mi się nie udało dotrzeć na warzywka. Nową stajnię robimy, znaczy się nowe pomieszczenie odgruzowaliśmy i tam będą koniny spały, a ich stajnia zostanie zasypana sianem. Jakoś niezbyt dobrze się pod gołym niebem sprawuje. Niby przykryte, ale straciło swój zapach...

Dziś mam ambitne plany, cukinię muszę obdziabać, plac pod truskawki przygotować to i może tej marchwi trochę wytarmoszę... ale koniny będą miały frajdę:lol2:

Izulka... no tak... to już tuż! Spakowana???

Aleś się nabuziakowała:rolleyes:... dobrze, że tłok u mnie niewielki:p

No to spadam... dobrze, że jeszcze kropi to se podziurgam chwiluńkę:wiggle:

Mnie te wasze odległości dobijają. Depsia co 5 cm marchewka, Ania co 3 metry krzaczek. Nic tylko z miarką latać muszem :lol2: .

Aniu jaka spakowana ??????? Na razie to jeszcze prania robię, żeby mieć w czym wybierać i nawet jeszcze jednej torby w odpowiednich wymiarach nie mam. Dzisiaj Tomcio pójdzie kupić.

A w ogóle to mi się chce beczeć, że trzeba Karola zostawić.

Dobra wiem, że u Yetusia mu będzie dobrze, ale tak mi żaaaaaaaal się z nim rozstawać :cry:

Plecy mnie bolą, kręgosłup cały... dupa mnie boli... nogi z tyłu mnie bolą...

a to wszystko przez Depsię:yes:

Wymyśliła se "przerywanie marchewek":sick:

To przerywałam...

Wnioski:

-albo za wąskie grządki

-albo za szeroki zadek (wolę myśleć, że to pierwsze:p)

ową cudowną czynność zwaną "przerywaniem" muszem w nietoperzej pozie robić, z łepem w dół znaczy się... a to zdecydowanie nie na moje ciśnienie... nie na mój kręgosłup... wiem, wiem... starość nie radość:rolleyes:

Połowę przerwałam bo to trochę schodzi, nad każdą kępką strategię obmyśleć, każdej sztuce zatwierdzić "być albo nie być"... no kupa czasu normalnie. a i w rękawiczkach się nie da, ładne rączki papa:rolleyes:, a za dwa tygodnie wesele mam, może się domyją:D... a pietruszka to się urywa... sama nać, chyba z nożem dziś pójdę i podważać będę. Marchewek też mi się kilka urwało... a buraki też mam przerywać?????

A najlepsze w tym wszystkim są słowa synusia mojego

-mamoooo... te wszystkie co zostawiasz to akurat do zjedzenia się nadają, szukać nie trzeba:rotfl::mad:

Mnie te wasze odległości dobijają. Depsia co 5 cm marchewka, Ania co 3 metry krzaczek. Nic tylko z miarką latać muszem :lol2: .

Aniu jaka spakowana ??????? Na razie to jeszcze prania robię, żeby mieć w czym wybierać i nawet jeszcze jednej torby w odpowiednich wymiarach nie mam. Dzisiaj Tomcio pójdzie kupić.

A w ogóle to mi się chce beczeć, że trzeba Karola zostawić.

Dobra wiem, że u Yetusia mu będzie dobrze, ale tak mi żaaaaaaaal się z nim rozstawać :cry:

Trzeba mu było bilet wykupić:p

A może kogoś do Waszego mieszkania ściągnij, u siebie było by mu łatwiej...