Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

..

Obie... ale nie kraczmy... dopóki samopoczucie jest ok to tylko zwykła... no wiecie co:rolleyes:

W zeszłym roku salmonellę przyniosłam, a właściwie kupiłam z parą białoczubów holenderskich... śp. zresztą bo bez antybiotyku tak to się kończy:(.

Straciłam wtedy kilka sztuk zanim z wetem ustaliliśmy co to za cholera, i właśnie młode mi popadały. Starsze też miały objawy, ale żyją... po lekarstwach oczywiście.

Tak, że teraz trzymam rękę na pulsie;)

O matko :eek:

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No teraz jest znacznie lepiej:p:

"Zaloguj się do YouTube, używając konta YouTube LUB konta Google

Zaloguj się w YouTube

Przyłącz się do największej na świecie społeczności skupionej wokół filmów wideo.

Uzyskaj pełny dostęp do YouTube, używając swojego konta:

Przesyłaj swoje filmy i udostępniaj je całemu światu

Oceniaj ulubione filmy, dodawaj do nich komentarze i twórz odpowiedzi wideo

Twórz playlisty z ulubionymi filmami, by później móc je łatwo obejrzeć"

:rotfl:

Ooooo - piękny portrecik psicy! Bo i piękna modelka Hana :yes::yes:

No ale jeszcze druga panna koniecznie, bo to niesprawiedliwie..

Nasza Bazysia to umaszczenia Selmowego jest ...

PRZYŁĄCZAM SIĘ DO NAJCIEPLEJSZYCH ŻYCZEŃ :hug:!

A tak z innej mańki - jak to jest u Waszych psuk z cieczką? Bo my czekamy na pierwszą a ja nigdy ie miałam suni (zawsze psy-psy).

Jaki przebiegi i czy są problemy?? Pomijając oczywisty z napalonymj narzeczonymi (ach, ci faceci:rolleyes:)..

przepraszam, mogę???? mam w tej chwili trzy suczki ( hi, hi ...suczki......SUKI!!!! raczej. ) Jak wspomniałaś, najwiekszym problemem to narzeczeni... a resztę to.......bywa różnie - jedne suki mają tak jakby nie miały ( niewielkie znaki na ziemi;) ) a niektórym to ho, ho.... także nie ma normy. A jesli chodzi o higienę, to piesa sama sobie poradzi .

A czemu czekacie na pierwszą cieczkę?

Chcecie ją sterylizować czy pojedziecie na wystawę i będziecie dopuszczać? :rolleyes:

Bo jak sterylka, to czekanie na pierwszą cieczkę jest absolutnie zbędne.

Serdecznie dziękuję za życzenia

i Tobie Gagaciu za przyłączenie:D:hug:

Wasza gwiazda maściowo do Salmy naszej podobna, dlatego mi się wydawało, że bardziej do niej podobna, ale teraz to już całkiem nie wiem.

Nasze panny dostały pierwszej cieczki przed ukończeniem roku, coś koło 9-10 miesiąca. Salma wcześniej... była lepiej zbudowana, jak Bazylia Wasza:yes:

Sam przebieg to już kwestia bardzo indywidualna, poza plamieniem dość znacznym, a to już chyba uzależnione też od rasy jest. No i obie częściej na siusiu chcą wychodzić. Poza tym u Hany nie ma żadnych innych objaw, za to Salma jest agresywna. W stosunku do siostry i jeszcze kiedyś do cioci Kai jak jeszcze staruszka żyła, do ludzi na szczęście nie. Mieliśmy parę naprawdę ostrych spięć, i teraz wiemy, że trzeba dmuchać na zimne jak panna Salma ma trudne dni:p

Kawalerowie... no pojawiają się, na szczęście nie jakieś tłumy i póki co same kurduple:D... takie co to najwyżej kostki mogą zrosić:sick:, chociaż czytałam, że sunia potrafi się nawet położyć:o...

Edytowane przez Arctica

Dzięki kobitki za podjęcie tematu :)

Czekamy w tym sensie, że od 7 - 9 miesiąca należy się spodziewać, no to się spodziewamy... ;)

Ano zobaczymy (pewnie tak..) jak to U NAS będzie ;)

Słyszałam też, że np. sunia bywa bardziej łasa na pieszczoty i taka "klejąca się"..

A co do sterylki - tak czy nie - ciągle myslimy jeszcze...

Niebawem jedziemy do naszego weta (standardowo-kontrolna wizyta), więc jeszcze z nim pogadam.

Człowiek mądry, dotąd wiele nam już pomógł i mam do niego zaufanie.