Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zapomniałam jeszcze o odludziu Ci napisać... Odludzia to tyle co mojego własnego. To przez gabaryty działki tak sie wydaje a i zdjęć na wszystkie strony nie robię 8) . Przez ulice mamy ciąg sąsiadów, szkoła jakieś 200 metrów od granicy naszej działki, a mszę co niedzielę na tarasiku kilkakrotnie wysłuchać można 8) .

Nie potrafię z zumi zdjęcia zapisać bo bym się pokazała z lotu ptaka :roll:

ja też nie pamiętam jak się z zumi zapisuje, bo syn mi to wykonał :oops:

jak dobrze mieć takiego prawie dorosłego synka :lol:

Fajnie masz z tym domem na takim odludziu :lol: :wink: Pięknie się prezentuje i b.jestem ciekawa jak będzie wyglądał na finiszu :roll: Kiedy planujecie przeprowadzkę?

Finisz będzie bez fajerwerków. Blacha na dachu i te sprawy... Ale kolumny zerżnę od Ciebie :roll: :wink: :lol:

Termin przeprowadzki bliżej nieokreślony...

Jak kupowaliśmy tą działkę to mieliśmy tam zamieszkać za cztery lata... jak synuś gimnazjum skończy (jest w 6 klasie).

Po kilku wizytach "u nas" zmienił nam się termin... syn idzie do gimnazjum TAM. Więc nie mamy innego wyboru jak przeprowadzić się do

1 września.

Pewnie przez całe wakacje będziemy pomieszkiwać i się wykańczać :lol: .

śmiało, proszę :lol:

to prostsze do wykonania niż się wydaje :wink:

Dzięki za pozwolenie... musiała bym od Jankamy zciągać :wink: :lol: :lol: :lol:

Poradzę sobie na pewno, tylko nie wiem, czy przyszły rok za krótki nie będzie :wink:

U Jankamy jest nieco inaczej - z pewnością szybciej się robi, ale miałam nieco obaw co do trwałości takiego rozwiązania (być może niepotrzebnie) i wymyśliłam inny sposób. Najlepiej gdybyś miała maszynę do cięcia styropianu, to wóczas łatwo się tnie kółka :wink:

Moniu, dobry komputerowiec nie jest zły :wink: :lol:

A maszyny ni ma :( , trza będzie kuchennym siekać :wink:

ja kupiłam maszynę na allegro za ok.160zł, o ile dobrze pamiętam :wink: Polecam, bo naprawdę rewelacyjna pomoc w cięciu i baaardzo prosta w obsłudze. Cięliśmy jedną płytę nożem i ... nawet nie chcę wspominać :-? Szkoda zdrowia :lol:

http://www.allegro.pl/item799207305_wycinarka_do_styropianu_styropian_styrodur.html

tak :wink:

akurat kupiłam u innego sprzedawcy, ale b.podobna maszyneria :D

włączasz przycisk, przystawiasz styropian i tniesz tym cieniutkim drucikiem przesuwając wzdłuż płyty, obracając, jeśli po kole itd :wink:

Hmmmmm.... to może się też przydać do całego ocieplania... :-?

Jesteś winna mojej kieszeni półtorej stówki :roll: :wink: :lol:

Serdeczne dzięki :p

Ps. a ten drucik się nie złamie???

dokładnie tak!!

zajrzyj na priv - coś Ci wysłałam :wink:

drucik się nie łamie, co najwyzej przepala, ale dostałam gratis kilka drucików, więc mam na zapasie w razie czego :wink:

Regulujesz pokrętłem temp., więc naprawdę można sobie z tym bez trudu poradzić :wink:

Dzięki :p

Twoja wydaje się bardziej profesjonalna :roll: .

Muszę pokazać żonowi...

Jak kupowałam, to była jedna i druga oferta do wyboru, ale ta wydawała mi się solidniejsza i myślę, że tak jest :wink: Jestem z niej naprawdę zadowolona, a przy tym tam nie ma się co zepsuć, więc będzie nam towarzyszyła do końca budowy :lol: