Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojejej, szkoda... :(

Z kurkami rasowymi czasem tak bywa, niestety. :(

Ale coś mi się zdaje, że nie potrwa długo i będzie nowa Mura - przecież Torek nie może zostać sam, bidulek! ;)

A jak mają się konisio i byczusio? :D

Nie masz jakich fotek fajnych znowu? :oops:

Kury to nie są stworzonka mocno emocjonalnie związane z partnerką czy partnerem. Może jakby każdą parę oddzielnie w wolierach trzymać???

U mnie pełna koedukacja... właśnie z tego m.in. powodu nie robiłam w tym roku kropeczek, bo cholera wie co by z tego wyszło:rolleyes:

Bysio???

Głównie śpi i rośnie, ciężko mu w te upały i ożywia się w zasadzie dopiero wieczorem. I już nie biega jak małpka... ale wczoraj go jeszcze widziałam z ogonkiem zarzuconym na plecy:), to takie małpie pozostałości

A Vito...

gryzie się z psicami i tratuje moje kwiaty... to jego dwa główne zajęcia:wiggle:

Biedne psinki nie mogą sobie spokojnie pospać na dworku bo im zaraz bestia ucho odgryza:D

No to faktycznie bestia! :lol2:

Bysio będzie szybko rósł, na pewno. :yes:

A powiem Ci, że gdybym już miała tyle kurek różnych różnistych, to chyba puściłabym je na żywioł, ciekawe jakie kropeczki by z tego wyszły! :lol2:

Inna sprawa, jeśli chcesz mieć więcej takich rasowych, a nie skundlonych.

Właśnie dostałem krótka notkę od hodowcy

Nic Pan nie pisał o jakichkolwiek problemach - trzeba było dzwonic lub pisac natychmiast to kurkę by się ocaliło.

Przecież przy odbiorze wszyscy widzieli że nie widac jakichś nietypowych zachowań co by mogło sprawiac wrażenie że są chore.

Skoro miały biegunkę to od zmiany paszy - trzeba było zapytac się co jadły i nie było by problemu. Biebunki są od zmiany karmy.

A że kurka nie wychodziła z kurnika to nic nadzwyczajnego - była w nowym miejscu i nieznała otoczenia i pewnie się bała jeszcze. Kogucik jest śmielszy na ogół.

Młode kurczaki trzeba otoczyc szczególną opieką, albo kupowac dorosłe jak się nie ma doświadczenia lub czasu na zajmowanie się nimi.

No przecież wiedziałam, że to moja wina:rolleyes:

Sranie to zauważyłam następnego dnia rano, więc jeszcze nie od mojej paszy.

U kuraków jestem kilkanaście razy dziennie i w sumie pewnie kilka godzin by się uzbierało... może powinnam jakieś wyrko do kurnika wstawić??? zmieściło by się... a miała bym monitoring i nocą:rolleyes:

A i kurczaki to nie moje pierwsze...

od jajka w zeszłym roku wychowałam...

Nigdy nie zapomnę ćwierkającego jajeczka:wiggle:

No dobra, bo będzie, że się tłumaczę:sick:...

Cieszę się, że doszły w całości, bo baba na poczcie potrząsając miała dziwną minę... nie wiem o co jej chodziło:rolleyes:

Szukam nowego miejsca na warzywniak bo zwierzęta mojego męża mi w szkodę wlazły:mad:... to ja siódme poty przy pieleniu wylewam żeby bydlę stratowało wszystko w p...du:mad::mad::mad:

A jak mój Vito czubek róży użarł to od razu awantura:sick:

Wynoszę się stamtąd... i wcale nie mam pomysła gdzie... wszędzie albo moje zwierzątka, albo chłopine potwory... albo za dalekpo, albo za blisko, albo na środku, albo nie pasuje... wrrrrrrrrrr

A pracki będzie troszkę jesienią bo i młody sadek musimy przenieść (krowinki znów się poczęstowały:mad:) i maliny będziemy przesadzać:sick:, i borówki i porzeczki...wsio!

Zostaje kwatera pod wypas skodników