Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O rrrrany, no to współczuję, tyle roboty poszło... się paść... :lol2:

Mnie by chyba nagły i jaśnisty szlag trafił, no ale u nas warzywniak to podstawa, przede wszystkim własne warzywa cały rok jemy. :yes:

Jak nie zainwestujesz w siatkę jakąś alibo płot konkretniejszy, to nie ma rady - wszędzie wejdą.

Najpierw wybierz miejsce, a potem, zanim cokolwiek zrobisz, postawcie porządne ogrodzenie. :yes:

Tak całkiem wszystkiego nie pożarły...

dla mnie i dla koni wystarczy:p

Depsiu co najśmieszniejsze to warzywniak jest ogrodzony! Tylko siatką leśną... a ciocia Lejdi nie ma rogów i jak się łeb zmieści to i cała krówka słusznej wagi przelezie, takie 500 kilo to jak taran:sick:...

a jak ciocia się zmieściła to już dziureczka taaaaka, że i reszta sfory przelezie:mad:

Chyba wiatrówkę uruchomię:evil:

Doróbcie rygle drewniane na krzyż, takie żerdzie znaczy się, może to ją powstrzyma. Siatka to już dla niej żadna przeszkoda, zwłaszcza, że już spróbowała, że da się wejść, a żarełko smaaaaczneeee....

Ha!!!

No pewnie, że jest pastuch:yes:

Był znaczy się z trzech stron:lol:, z czwartej ta nieszczęsna siatka, co to cały czas właściwie spełniała swą chwalebną funkcję ogrodzenia:sick:

ale nie wiecie, że dopóty dzban wodę nosi dopóki.... krowa przez siatkę nie przelezie:rolleyes:

Dobrze, że przelazła... lubię mieć front robót opracowany bo inaczej mnie leniwiec dopada... tak jak teraz:oops:...

Tobie krowa, a mnie... ptaszyska! :mad:

Jak grządki w polu ogrodziliśmy siatką leśną, to teraz zwierzaki nam nie włażą i nie zżerają, ale za to jakieś ptaszyska duże (gawrony czy co) przylatują i spustoszenie w kukurydzy sieją! :mad:

Jak nie z ziemi, to z nieba, zawsze jakaś cholera przylezie i chce wpier..lać MOJĄ kilkumiesięczną pracę!!! :evil:

Rolnikowi to zawsze wiatr w oczy - albo słońce, albo deszcz zawsze nie w porę i za dużo albo za mało :lol2: A przecież wszystko samo mu rośnie

U mnie rośnie borówka i widzę czasem owoce na niej, gdy już biorą się do dojrzewania, ktoś inny je wypatrzy i zieźre, tak samo jak poziomkówkę indyjską - takie niejadalne wielkie czerwone poziomki - co i rusz znikają z szypułki :rolleyes:

Co roku lecę wtedy do szmateksu u nas, co to mozna na kilogramy po kilka zł kupować.

Kupuję największe firany, jakie znajdę, zazwyczaj są brzydkie jak 150.

I nakładam na te drzewka/krzewy/rośliny.

Dzisiaj już bylim w mieście, przynajmniej część kukurydzy osłonięta malowniczo firanami. :lol2:

Zobaczymy, czy pomoże... :evil:

Też miałem zostać "plantatorem"...

Córcia przyniosła mi MIMOZĘ w takiej małej doniczce...

SAMA ją od ziarenka "wyhodowała".

(Naprawdę, cały las mimoz w różnych doniczkach...)

Postawiła, kazała czasem podlewać i....

Szczurek ją na śniadanko wpier....:mad:

Nie wiedziałem, że dziecko zna takie słowa...

(Teraz już wiem!)

I zamiast plantatorem zostałem traperem!

Szczurek już jest św. pamięci...

Należało mu się!

Kabel od lodówki, od pralki, od robota kuchennego - i ta mimoza!

Mam następną otrzymać....

Trochę się boję co będzie, jak zapomnę ją podlewać...

A wiecie co ona robi, jak się ją pogłaszcze?

:lol:

(Ta MIMOZA!!!)

Adam M.