Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

nie wiem co robi??

A tak poza tym mój sąsiad znalazł całkiem niezły patent. Na km sznurka poprzyczepiał paski srebrnej folii i całość rozwinął na czereśni. Po raz pierwszy od lat w tym roku mieliśmy czereśnie. Znaczy on miał, ale ja się też załapałam :)

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szczurek już jest św. pamięci...

Należało mu się!

Kabel od lodówki, od pralki, od robota kuchennego - i ta mimoza!

mi Salma wczoraj odgryzła wtyczkę od żelazka... i tak ją kocham:p... a jeszcze wcześniej wygryzła suwak od mojego ulubionego swetra:mad:...

ale jeszcze żyje:yes:

Czereśnie mi zając wyżarł, borówki sama wcięłam... nawet się z rodziną nie podzieliłam:p, przecież mało było...

jesienią musimy je przesadzić pod dom bo też na warzywniaku rosną.

Ale czereśni to muszę parę wsadzić:yes:

Oooo!!!! przypomniało mi się, lecę na maliny:lol2:

jak tak o tej foli opowiadacie to sie mi przypomniało że jak byłam dzieckiem to rodzina moja powiesiła na czereśniach takie odpady z kapsli od mleka i smietany ( pamiętacie te foliowe niby korki - kapsle), wygladały jak łańcuchy choinkowe, ale rzeczywiście skutek odniosło bo czereśnie na drzewach zostały. srebrzyło sie to straszniście że z połowy wsi było ozdobę widać i szeleściło jednocześnie.

jak tak o tej foli opowiadacie to sie mi przypomniało że jak byłam dzieckiem to rodzina moja powiesiła na czereśniach takie odpady z kapsli od mleka i smietany ( pamiętacie te foliowe niby korki - kapsle), wygladały jak łańcuchy choinkowe, ale rzeczywiście skutek odniosło bo czereśnie na drzewach zostały. srebrzyło sie to straszniście że z połowy wsi było ozdobę widać i szeleściło jednocześnie.

Pamietam !!!!!! tymi odpadami ozdabialismy salę na studniówkę....!!!! Było palacowo ;)

Kumpel, do którego wpadłem "w czereśniowym czasie" dał mi drabinę (Jakubowa to PIKUŚ!!!) i powiedział - idź i se pożryj ... (tych czereśni...)...

No, to ja się zastanawiam, - jak ten zając bez drabiny te czereśnie....

:lol:

Dobrego zająca maja!

Adam M.

no drzewa czereśnie nie owoce:D... użarł przy samej ziemi łajdak:mad:

jak napisałam to tak właśnie też mi się skojarzyło z zającem na drabinie, ale stawiałam na Waszą domyślność:rolleyes::p

Mamy w sadzie kilka czereśni, takich strrrrrrasznie starych... jak dęby wielkich. Nawet owocują, ale i zając na drabinie nie dosięgnie, ino skrzydlaki dają radę:D

Będą dobrym opałem na którąś tam zimę...

Drzewa nie owoce;):p

Hiii , hiiii...

W cycu powiadasz... kobiecym czy krowim....;) :lol:

Z resztą co to za różnica...

Raz tylko ktoś mi pokazywał jak krowę doić... no i ja ciągnęłam za te cycki.. i ciągam.. omiatacz sobie luzem .. kopytka krowa miała.. a ja za te cycki... omal ich nie urwałam.. a tu mleka ni ma...

Noooo i teraz wiem, że mleko jest z marketu w kartonikach.. :lol::lol2::rotfl:

Mamy w sadzie kilka czereśni, takich strrrrrrasznie starych... jak dęby wielkich. Nawet owocują, ale i zając na drabinie nie dosięgnie, ino skrzydlaki dają radę:D

Będą dobrym opałem na którąś tam zimę...

Drzewa nie owoce;):p

No zgłupiałaś?! :o

Drabinę kup, kobieto, a nie stare czereśnie wycinaj, w życiu takich się nie dochowasz! :no: