Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pewnie, że mogą! Byle by jakiś spory kawał, tak koło 30 ha w jednym było, żeby krówki mogły na nim brykać:wiggle:

Sianko możemy gdzieś indziej hodować:rolleyes:

Znalazłam równiutko 50 ha gdzieś przy A2 od nas patrząc to za Poznaniem... nawet w jednym kawałku wyobraź sobie

ale przecież górki miały być:p...

Arctica , u Ciebie jak zwykle cudownie sielskie klimaty...patrząc na te zdjęcia można się naprawdę zrelaksować ..

Ja tam bardzo wieś lubię ,ale jeżeli chodzi o dzieciory to jestem zdania ,ze póki chodzą do szkół powinno się mieszkać w mieście...:yes:zdałam sobie z tego sprawę odkąd mam studenta.

Niech zaprosi kolegów na grilla w ogrodzie, jak jest ładna pogoda, niech zostaną w namiocie albo w gościnym na noc, potem na grzyby - niech na kolegach zrobi wrażenie siedzibą i jej możliwościami.

Zyska na znaczeniu wśród rówieśników i bardziej doceni zalety takiego miejsca zamieszkania.

Można mu urządzić sylwestra tematycznego (np. szlacheckiego, w dworku będzie cudnie pasował), przebieranki chłopaków i dziewczyn, wypożyczane stroje szlacheckie, opracowane pomysły zabaw tematycznych.

Warto włozyć trochę wysiłku, to sie opłaci, bo Młody będzie miał sznasę dostrzec, że jest uprzywilejowany, a nie ciemiężony miejscem zamieszkania. :yes:

Jak coś, to mogę podrzucić pomysły takiej imprezy, czy to jednodniowej, czy takiej z noclegiem, mam trochę wprawy. ;)

To jak organizacja małego festynu, trzeba się nastawić na dwa dni pracy, ale pożytku może być naprawdę wiele, zwłaszcza po kilku dniach, kiedy zachwycona grupa rówieśnicza będzie mu namolnie gratulować udanej imprezy i zazdrościć takich możliwości.

Beauty... najpierw były takie plany, że młody skończy gimnazjum w starej szkole... ale ja w gorącej przecież kąpana, wzięliśmy sobie na kark dowożenie do gimbusa. Niby niedaleko, 12 kilosów... ale dwa razy dziennie o spore obciążenie. No i dla młodego też dojazd to jednak spore utrudnienie. W starej szkole wychodził 10 min przed lekcjami, tutaj 1,5 godziny. Ale na to jakoś nie narzeka, lubi tą szkołę.

Przecież nie mogłam czekać trzech lat gimnazjum, trzech liceum i studiów! Myślę, że na studia już wyfrunie, albo do dziadków do miasta, albo dostanie jakąś kawalerkę...

Mam tylko nadzieję, że będzie lubił do nas wracać...

Meg... mam nadzieję...

Depsia... kiedy on ma naprawdę dobre stosunki z kolegami, jest tolerowany, a nawet lubiany. Na GG wciąż się ktoś do niego dobija, a wieczorami potrafi rozmawiać z dwudziestoma osobami jednocześnie:o...

Ale ja odnoszę wrażenie, że on się wstydzi wsi. Jeszcze konie mogą być, ale hodowla krów to już mega obciach.

Ale ja odnoszę wrażenie, że on się wstydzi wsi. Jeszcze konie mogą być, ale hodowla krów to już mega obciach.

no, w sumie tak :lol2:

może niech idzie w unikatowiść tych krów? Że to krowie mercedesy? I nie hodowla ale hobby?

Krowa jest krowa... już sama nazwa przekreśla ją jako pupila:p

Poza tym rogi ma?, ma:yes:

Kopyta ma?, ma:yes:

Muczy? muczy:yes:

Placki zostawia? no zostawia:rolleyes:

Czy ona szlachetna i rodowodowa (pochodzenie udokumentowane od ładnych nastu pokoleń:cool:) czy zwykła czarno-biała mlekodajka to nie ma większego znaczenia, wszak trza przyznać, że to KROWA!!!

No i jak na hobby to nam się trochę stado ciut zanadto rozrosło:p:lol2: