Arctica 22.10.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 No jak mogło by Vitka u nas nie być??? Przecież to mój suprajsik... dożywocie ma murowane:rolleyes: Przez tą pogodę to nie mam czasu się w zadek podrapać... pobluźnię troszkę, dobrze, że idzie ochłodzenie:lol: to se odpocznę i pokrzyżykujemy z Vitem trochę Wciąż coś przesadzamy, dosadzamy, wysadzamy, wsadzamy... i wykopujemy (warzywa zapiwniczone), jeszcze dalie, ale na mróz czekam bo jeszcze kwitną. Sad mały przesadzony, coś koło 100 drzewek:cool:... trochę zabawy z tym było:wiggle:... jeszcze siatki antyzajcowe muszę założyć, no i maliny zostały do przesadzenia, ale też poczekać jeszcze chwilkę musimy bo jeszcze owocują... mniam:lol: Aaaa i jeszcze zapory antykuniowe robimy bo Don Vito drapie się w podbrzusze:rolleyes:... o krzaczki mojego m. Nie zjada, nie obgryza, ale udało mu się kilka połamać. A że qnie MUSZĄ chodzić po ogrodzie (zagroziłam rozwodem:lol2:) więc wykombinowaliśmy takie coś. Na razie działa, nie wchodzi... nie ma jak okrakiem po chabazi przelecieć Ze zdjęciami Vita to trudno będzie... bo on zapracowany biedaczek:wiggle: nie maluje:no: nie haftuje:no: kurs na kozicę wysokogórską robi:lol2: Zaraz pokażę zdjęcia, tylko chłopa na pole musiałam posłać bo telefon zostawił... na środku pola:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.10.2012 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Jestem:) moja domorosła kozica wysokogórska:lol: mamusia szkoli:rolleyes:... bo ciotka za tłusta, nie wdrapie się no nie ma czasu pozować może jutro go ścignę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.10.2012 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 To mi się jakoś dziwnie dodało:oops:... a też ładne:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 22.10.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Aniu, ja nie widziałam u ciebie takich gór??? gdzie ten Vitos wlazł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 23.10.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 no Vito w alpinistę się zamienił, no no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.10.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 To masz przechlapane - tak z góry na Ciebie patrzy potem się chyba nieco dziwi, że znowu górą Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 24.10.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Oby tylko z tej górki do Aneczki nie leciał na całuski - bo może nie wyhamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.10.2012 04:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Z górki na pazurki... na kopytka właściwie, bo na pazurki to psinki:) Strrrasznie się te kopytka rozpędzają przy schodzeniu z piwniczki, aż się czasami o nie martwię coby się gdziesik nie podwinęły... nie złamały:eek: Gosiek najfajniej to jest jak się wychodzi z piwnicy, a nad Tobą cztery sępskie paszcze zwisają ze znakiem zapytania na facjatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.10.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 znaczy psio-końskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.10.2012 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.10.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 To widok bezcenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.10.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Łooo, to ja na urlopie, a tu takie fajoskie foty! Vitek cudniasty, a piwniczka... mrrrrrrr!!! Co trzymasz w piwniczce, przetwory i warzywa? Sami robiliście czy była? Jak sami, to masz projekt? Podzielisz się doświadczeniami? Bo mnie chodzi po głowie taka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.10.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Jakbyś się lepiej przyjrzała to zobaczyła byś, że mocno nadgryzione... zębem czasu. Piwniczkę, a właściwie dwie piwniczki:cool:... kupiliśmy z dobrodziejstwem inwentarza. Dwie bo podwójna, dwupokojowa z oddzielnymi wejściami. Druga prawdopodobnie była później domurowana wraz z kawałkiem muru, który się ostał i jest na nim taka tablica. W jednej trzymamy jabłuszka i wino, w drugiej warzywa. Przetwory nie bardzo, bo pokrywki strasznie rdzewieją... w domu mam spiżarkę Tak, że niestety w budowie nie pomogę... chociaż jakby co to wykopać dół, wymurować... z bloczków fundamentowych najlepiej, no chyba, że chciało by się Wam bawić w kamień (moje kamienne:cool:), ocieplić (styropian + klej + folia kubełkowa), strop... w naszych super półokrągłe sklepienie:D, później tylko zasypać ziemią, obsiać trawką... albo innymi chabaziami i gotowe! Pomogłam, nieeee???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 29.10.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 byłam,a nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.10.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 piwnicy czy tablicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 29.10.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 (edytowane) nie, no piwniczki widziałam ale , kurcze, tablicy NIE !!! aaaaaa mam prośbę, mozesz przesłać mi zdjecie tego kamiennego wodopoju???? na priv albo wstaw na fm, oczywiscie jak mozesz... Edytowane 29 Października 2012 przez meg60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.10.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Wszelkie foty starych elementów tutaj poproszę! Bo ja do skarbczyka sobie je zbieram. Z budową piwniczki to zejdzie jeszcze pewnie parę lat nim się weźmiemy, ale trza się teoretycznie przygotować. Pomogłaś jak cholera!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 30.10.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Wszystkiego, to ci ona na pewno nie pokaże Mnie wpuściła łaskawie tylko do jednej piwniczki - leżące ziemniaki mogłem sobie popodziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.10.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Słabo naciskałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 31.10.2012 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Nie słabo tylko nieodpowiednią osobę J. bronił tylko zapasów swojego winka... albo Wasze żołądki przed zgubnymi skutkami degustacji niedojrzałego trunku:p a poza tym sam mówiłeś, że wszystkie kąty przeniuchaliście:P... nic nie chowałam:P:P:P Depsiu... u nas stare to tylko te piwniczki były... no i rozwalający się budynek gospodarczy, ale on tylko środkowy segment ma równie stary jak piwnice, reszta dobudowana później. No i mało staro-rasowo wyglądał Zresztą zobacz:rolleyes: http://images43.fotosik.pl/590/54e989a06c3314e5med.jpg Kamienny wodopój to dzieło mojego mężusia. Najpierw mój dziadek wyorał u siebie na polu kamień... taki który najprawdopodobniej kiedyś, bardzo kiedyś służył do mielenia zboża. Widziałam takie w którymś muzeum:wiggle: Ten nasz, znaczy dziadka, ale skubnęliśmy przecież tak wygląda sorry nie odliściłam:rolleyes: Wymyśliliśmy, a J. zrobił takie cuś podłączenie wody musi niestety nabrać mocy prawnej... ale kiedyś będzie;) Marzy mi się wybudowanie murów, takich z czerwonej cegły rozbiórkowej... takich niedokończonych jakby zruinowanych... może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts