Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Dzisiaj rano wychodzę na obchód i już od drzwi słyszę w kurniku "ko-ko-kooo, ko-ko-kooo" ale nie takie ko-ko po zniesieniu jajka, takie chodzę-boso-jajka-niosę-kup-mi-buty-gospooooodaaaaarz tylko jakieś dziwne, inne.

Całą drogę do kurnika słyszę to kokanie. Idę otwieram kurnik, a tam...

Waclaw siedzi na gnieździe z jajkami, kręci się, wierci, krzydła na boki rozkłada i na cały dziub tak właśnie koka! Pokazuje kurom jak mają jajka wysiadywać:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Wiosna!!!

Poza tym po raz pierwszy słyszałam dziś gruchającą sinogarlicę... albo onego synogalicy, nie znam się:rolleyes:

bo sikory to już dawno tokują:D

Wiosna!!!

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzis mam tak dobry obiad ze grzechem byloby czegos nie zjesc

1. Nie ja robie

2. Wszystko gorace przywiezione z naszej ulubionej restauracji meksykanskiej (miejsc juz nie bylo )

3. Nie musze ruszac sie z domu wiec po jedzeniu pol godzinki dla sloninki moze byc:lol2:

to sie nazywa "ustawic w walentynki" :D:D:D

Dzisiaj rano wychodzę na obchód i już od drzwi słyszę w kurniku "ko-ko-kooo, ko-ko-kooo" ale nie takie ko-ko po zniesieniu jajka, takie chodzę-boso-jajka-niosę-kup-mi-buty-gospooooodaaaaarz tylko jakieś dziwne, inne.

Całą drogę do kurnika słyszę to kokanie. Idę otwieram kurnik, a tam...

Waclaw siedzi na gnieździe z jajkami, kręci się, wierci, krzydła na boki rozkłada i na cały dziub tak właśnie koka! Pokazuje kurom jak mają jajka wysiadywać:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

!

Piękne :rotfl::rotfl::rotfl:

Mnie/nas jeszcze nie zamerykanizowali:no:

w czwarty czwartek listopada też indyka nie jem:no::p

O to masz tak jak ja :yes:

A kochać i szanować to sie trza cały rok a nie od święta :bash:

O matko, usmiałam się z Wacława! :lol2: :lol2: :lol2:

My nie obchodzimy walentynek, ale to miłe święto, jak ktoś lubi, to czemu nie?

Każdy powód jest dobry, żeby kupić kobiecie prezent! :p

Każdy powód jest dobry żeby kupić kobiecie prezent... ale skoro wszyscy kupują, skoro podobno dzisiaj wypada/trzeba... to mój na pewno nie kupi!!!

Ot taki mały oportunist mi się trafił:lol: Owszem... chętnie... ale tylko z własnej, nieprzymuszonej:rolleyes:

Co się dzieje z tą pogodą:(

Bźidko, pochmurno... aż się wstawać nie chce... gdyby nie potwory to by mnie dźwigiem z wyra nie podnieśli:no:

Nic tylko się skulkować i przekimać do wiosny...

Też głównie przy krośnie siedzę, kulig do świąt powinnam skończyć. Tylko to dla odmiany nie jest mały haft... 14 miesiąc go haftuję:lol:

Jakoś nie lubię małych... tylko te elfiki, taki tryptyk sobie zrobiłam. Widziałaś Gosiu, te co w przedpokoju wiszą. Niby maleństwa, ale też każdy miesiąc się robił:sick:... to już wolę coś kontretniejszego, na ścianie chociaż widać:D

Wiesz, to zależy też od wielkości krzyżyków.

Ja mam taką kanwę, gdzie krzyżyki są dość duże, na tyle duże, że nie zakłóca to odbioru "dzieła" :lol2: a jednak nawet niewielki obrazek będzie widoczny.

No przyjechać musisz, obejrzeć moje prace...

Wiszą tutaj, a i to nie wszystkie, sporo nie wlazło...

http://www.admin.agrowakacje.pl/images/zdjecia/d/galeria__41268924432.jpg

http://www.admin.agrowakacje.pl/images/zdjecia/d/galeria__31268924553.jpg

Jakby co, to mów, kochana, zaraz zabiore obrazki! :oops: