Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

To miejsce jest fantastyczne! Wielka działka, a jednak do cywilizacji blisko - super wygodnie.

Czy to jest szkoła podstawowa, czy gimnazjum też?

Szkoła podstawowa... ale gimbus z pod niej do gimnazjum dowozi... ale syn i tak chyba nie pójdzie do "rejonowego" gimnazjum... znalazłam lepsze :roll: :roll: :roll: . Tylko "i chciała bym" "i boję się" :-?, jeszcze mam trochę czasu na przemyślenia...

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No pewnie ,że nie odludzie!

Idealne połączenie cywilizacji z ogromną przestrzenią! :D

A Ty kochana nie zapraszaj na wizję lokalną... bo.... :roll: jeszcze przyjade! :D :wink: :D :D A zimą jak śnieg drzewka pokryje, słoneczko wyjdzie ... to będzie tam bajkowo! :D :D :D :D

Śmiało... tylko zapowiedz się wcześniej, bo póki co żadko bywamy :roll: . A zimą pewnie też zajrzymy... zdjęcia Wam przywiozę :D

Rzeczka to rzeczka.Ja mam tylko w granicy rów melioracyjny ,który okresowo się woda napełnia :lol: I jaka ,tu panie ,sprawiedliwość??

Eeeee... to już swoją rzeczkę wolę :roll: , o tak sobie ciurka :D

http://foto2.m.onet.pl/_m/1954de422275f3710a6f6ffaf304b78e,10,19,0.jpg

a na wiosnę coś pokombinujemy i spiętrzymy i będzie mocniej ciurkało 8)

Arctica !!!! :o :o :o

szczęka mi opadła!!!!!!!! jaka posiadłość!!!!!!!!! ja nie moge!!!!!!! :o :o

jestem pod wrażeniem! :lol: :lol: :lol:

..powiedz mi w którym miejscu jest wjazd na Twoją działke??

Dzięki :D , cudnie czytać takie słowa...

Wjazd jest tutaj

http://foto2.m.onet.pl/_m/80b1d07cec30ee5bf463402f51df729e,10,19,0.jpg

sąsiadeczko czy Ty mnie olałaś ;(

Wybacz, ale nie kumam.... na Twojego ostatniego posta odpowiedziałam o tu :roll:

Dziękuję dziewczyny :oops: :oops: :oops:

Zuziu, Dorfi... ziemi to może i kawał, ale świata to zaledwie kawaląteczek :roll: . Dookoła poza zabudową we wsi to sami obszarnicy. Sąsiad ma 100 ha, nasz kierbud 200 ha, więc gdzie tam moją działeczkę kawałem nazywać :wink:

Elena, dzięki, że wpadłaś sąsiadko :roll: . Tylko teraz na ten kawałek ogródka, "parę" drzewek muszę kupić. I projekt sobie zrobić, bo za projektowanie też z metra biorą :roll: .

Anam, ogrodzenie to jeden z moich poważnych dylematów... Jak wiesz wszystko robimy sami, a tego nie zdążymy... musimy skończyć dom, a nie wyobrażam sobie mieszkania bez ogrodzenia... więc musimy się podeprzeć obcą siłą roboczą :x . Ciekawe jakie będziemy mieli doświadczenia z tym związane...

Zdjęcie z lotu ptaka ... zumi zrobiło :roll: :roll: :roll: :lol:

Danusiu... Ty to masz wzrok :o :o :o

Beatko... :lol: :lol: :lol: , pani ze dwora.... tylko dwora ni ma :-? A "rzeczka" to chyba za mocne słowo :oops:

Skabuś... trochę nie w ta strona. Na północny wschód...na wschód bardziej, a na północ tylko troszkę...

Tolu... baaaaardzo się cieszę, że odwiedziłaś mnie. Połowy gminy???? nie.... chociaż bardzo byśmy chcieli dokupić ten przylegający las... ale właściciel nas znielubił :( :-? :x i nie da rady...

A spacerek, owszem, poranny obchód wzdłuż granic - 1,5 km :roll: , tylko ogrodzenia niestety też tyle :-? .

Karolinko... dzięki... Zapraszam na wizję lokalną. Chociaż teraz jak liście spadły to jest tak.... inaczej :-? . Już nie mogę doczekać się wiosny :roll:

Chyba, że u Ciebie coś... lecę zobaczyć... :roll: :-?

W końcu wykopałam dziś kanny :oops: :oops: :oops: , i nikt mnie więcej nie namówi na wyściubienie nosa z chałupy!!!!. ZZZZZZimno, mokro i wcale niefajnie :x . Chociaż bratki jeszcze kwitną :roll: , ale one to tak cały rok prawie... w zeszłym... nie to już ten był, bo luty, na skalniaku stopniało troszkę śniegu i bratuś łebek wystawił do słonka :D .

Jak coś zrobią z tą pogodą to zdjęcie zrobię tym twardzielom...

Szperałam po necie za jakimiś fajnymi aranżacjami ogrodowymi i nic sensownego nie znalazłam :( . Przeważnie dom z "szalikiem", albo trawnik z "falbanką" :x . Chyba będę musiała sama popuścić wodze fantazji... tylko kto to później zrealizuje????? :roll:

Chciała bym osiągnąć mniej więcej taki efekt

http://foto3.m.onet.pl/_m/1d50087715078ba55e34a342d461d357,10,19,0.jpg