Arctica 17.03.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Śliczny cielaczek, ale oboje z Tomciem zastanawiamy się dlaczego on taki cały czarny jest? Przecież Nelson jest brązowy a mamusia biała ???? To jakieś specjalne krzyżówki z krówkami wychodzą???? Lans ma zdecydowanie mamusine geny, jest gallowayem i jako taki nie może sobie za bardzo w kolorkach wybierać, musi do wzorca pasować żadnych łatek! I rogów miał nie będzie:no:... chyba:p Właśnie od niego wróciłam, ma niesamowicie kształtny łebek, taki do zamiziania normalnie, wieeeeelkie oczy w cieniu dłuuuugich rzęs... całkiem tatusiowe te rzęsy:lol:... tylko ciorne nie rude;) Lejdi ma równiutkie jakby sobie maskarą czasnęła, a on w środkowej części znacznie dłuższe i końcówki ciut podkręcone... boskie!!! Edytowane 17 Marca 2013 przez Arctica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 17.03.2013 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Aniu, cudo ten wasz LANSIK :yes: faktycznie taki bardziej "byczkowy" niż Neron, jak był malutki to taki bardziej "gapciowaty" był Dziękujemy... gapciowata krzyżówka małpki z misiem:lol: A Lans to BYK!!! Pełnom gembom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.03.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Lubi Cię ta brzydka płeć, a Ty niedobra do gara z nimi Fajny film niedawno widziałam (to tak na marginesie kastracji Lansa) ,,Obiecaj mi" Kusturicy. Obśmiałam się jak norka, choć moje dziecię ze zgorszeniem na mnie patrzyło. Jest scena usypiania byka do kastracji - niestety w necie nie znalazłam usypiacza ale fragmenty trochę podsyłam http://w.vbox7.com/play:00fa2bcc http://w.vbox7.com/play:4dc5ffc6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.03.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Eeee, i co, Żadnych kogutków sobie nie zostawiłaś? A z byczkiem - jak słusznie zauważyłas, to bydło mięsne jest, nie da się wszystkiego zachować i czasem trzeba podjąc taką a nie inną decyzję. Ale na pewno można każdemu bydlątku zapewnić tyle dobrego życia ile się da i nie mam żadnych wątpliwości, że Lansik będzie miał bardzo szczęśliwe dzieciństwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.03.2013 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Gosiek... my na pewno nie mamy zamiaru pozbaiwać Lansa klejnotów:no: Depsiu... najpierw zostawiłam... ale agresywne są w stosunku do innych egzemplarzy tej samej płci, Djonizego nawet mi lał... to go (ostatniego, bo wcześniejsze też) zrosoliłam. A! Jednego teściowi oddałam. Z bysiami no niestety... już się troszkę z tym otrzaskałam, na poczatku to każdego kuraka opłakiwałam jak kończył swój żywot. Nieważne czy w rosole czy naturalnie... no i oczywiście swoich nie jadłam. Nie jem właściwie do dziś. Na tyle się wycwaniłam, że nie hoduję tyle coby je jeść, tylko na jajka. A przecież byka... byków też osobiście jadła nie będę. Chociaż królewska (na dworze angielskim tylko highlandy się je z krów), marmurkowa wołowinka to jest... dodatkowo bezstresowo wychowana będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.03.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Noo Lansik jest bosssskiiiiiiSkąd wiesz jak skończy... i tego się trzymajmy..A te zielone kurki to wszystkie rosołowe były.. te cztery co zostały dają tyle jajek co potrzeba?i kogut choć jeden musi być czy nie?I dlaczego bez seksu sprzedawali, a Wy kupiliście? Właśnie przedwczoraj męża wysłałam po zakup swojskich jaj.. przywiózł 100 sztuk będzie na miesiąc i swojusie masło.. dzieci nie mogą go jeśc, Emil kanapki oddaje, starszak też.. Noo miastowe jak nic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.03.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Prawdę powiedziawszy ja też wolałam masło z mleczarni, a nie to domowe, nie pasowało mi. Ale za to śmietana prawdziwa, taka gęstniejąca prawie do konsystencji masła.... Żadna się nie równa, kremówka się nie umywa także. Tylko nie ma gdzie kupić mleka prawdziwego, krów we wsi nie ma już. Sami nie weźmiemy, nie mamy obory i nie dalibyśmy rady czasowo, u nas nie ma łąki za domem, tylko las, na łąkę trzeba byłoby pędzić je 2 razy dziennie, plus pojenie (czyli znowu wycieczka na łąkę i przepiąć krowy), dojenie, karmienie, obrządek... Nie ma szans. A taka śmietana to cud absolutny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 18.03.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 słodki bysio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.03.2013 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Koguta nie potrzeba... do znoszenia jajek, do kropeczek robienia tylko potrzebny:lol: Poza tymi zielononogimi to jeszcze parę cudaków mam, kochinkę dużą i małą, wayendottę złotą, dwie Wacinki... cudaki też znoszą jajka, na nasze potrzeby wystarcza, nie dokupuję Ale koguty też mam:cool: I to dwa! Djonizego i Waclawa o tu je widać Waclaw tu jakoś papugowato wyszedł, o tutaj widać jaki jestem piękny:lol: Depsiu... wiem, że to logistycznie trudne do ogarnięcia, ale pomyśl jakim atutem mogło by być w Twoim agro mlesio prosto od Krasuli:rolleyes: i śmietanka... i sery... a na zimę jak mleczko nie będzie już potrzebne zawsze można zacielić Grzesiu... dziękować To od razu pokażę łakomczucha:rolleyes: proszę mnie tu nie obgadywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.03.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Prześliczny Lansik a i kogutki niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.03.2013 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 18.03.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Aniu, ty Lansikowi to te rzęsy doklejałaś??? tak aby do zdjęcia ładnie wyglądał? tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.03.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 to po tacie mam:lol:... Neron tes takie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.03.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Póki co - Lansik słodki, a rzęsy ma rzeczywiście przecudne! Krowa odpada, naprawdę, nie da rady, niewykonalne. Musielibyśmy coś odstawić, przestać robić, zbudować oborę. Dla jednej krowy i 8 gości letnich nie warto całego życia wywracać tutaj do góry nogami. W pole to bym już w życiu nie zdążyła, że o ogrodzie nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.03.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Neruś jaka gapcia fajna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 19.03.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Ale goście faktycznie to bardzo lubią! Brak czasu to ja rozumiem i też bym sama nie mogła. Ale u mnie mam tak (i może i u DPSi tak się da?) - sąsiadka ma krówkę i wszystkiej jej produkty (oraz kurzęce) sprzedaje naszym gościom (są dostępne w specjalnej witrynce w stodole). Ja za to nic nie biorę, kaska jest dla sąsiadki a ja mam urozmaiconą ofertę. I zabawnie jest obserwowac jak z rana goście biegną na wyścigi do stodoły po jajka i masło, bo nie dla wszystkich wystarczy czasem a sąsiadka przynosi świeże każdego rana . Te koguty to faceci, że HO HO! (ko ko?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.03.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Ba! Taka witrynka dobra rzecz, tylko co zrobić, jak we wsi ani jednego ogona już nie ma? Takie czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.03.2013 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Mam genialne rozwiązanie!!! Przeprowadź się koło mnie, mogę za Gagacią sąsiadkę z miłą chęcią robić. Zielononóżkófff dokupię i nawe jersejkę kupię... będę doić, serki robić... może nad oscypkiem by się pomyślało... tylko mi zbyt zapewnisz;) Ja bardzo chętnie, ale przecież na targ z koszem jaj nie pójdę, o serach i innych nie wspominając:sick: A dla nas tylko to się nie opłaca, bo co ja zrobię z trzema zgrzewkami mleka dziennie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.03.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Targ jak targ, ale ty chyba gdzieś niedaleko mnie mieszkasz? To ja mogę jajka i serki odbierać. Dla siebie, ale jeszcze u mnie w pracy chętnych multum. Kurą też nie pogardzę, byle zabitą, bo ja miastowa i zabić nie dam rady. Zresztą jakbym się zaprzyjaźniła, to bym nie zjadała, a tak obcą kurę to jakoś łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.03.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 A nasza sąsiadka ma właśnie jersejkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts