Arctica 15.04.2013 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 No masz się - a mój Kodak to jakoś TAKICH nie potrafi, choć to też tano kompakt! Chyba muszę się podszkolić w fotografii, kurde. Mnie od zawsze rajcowały stworki... muszki, osy, pszczółki, chrząszcze, żuczki, królewicze...ziaby znaczy się... upylone Gucie... albo krople rosy na ważkowych skrzydłach... Dlatego jedynym kryterium przy wyborze aparatu było dobre macro. Normalnych zdjęć to on robić nie potrafi. Nijak mi np. nie wychodzi Lejdi z Lansem... jakoś biało-czarne to nie najlepsza mieszanka dla niego... ale Gucio:yes: Tak mi się spodobał, że nawet sobie tapetkę z tego środkowego zdjęcia zapodałam:D wiesz ta nasz Jisna to jakaś nie reformowalna - co prawda jak cos złego zrobi to doskonale o tym wie, ale chęć zabawy jest silniejsza od posłuszeństwa nie zawsze zdążę zareagować Normalne!!! Trzeba przystosować ogród do psa/psów, a nie odwrotnie:) Ja dodatkowo jeszcze antykoniowe zasieki robić muszę... też fajnie... I po stokroć wolę moich psotników niż piękny ogród:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 15.04.2013 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Depsia... dzisiaj taki bączuś na krokusach żerował... a taki się sympatyczny wydawał gołym okiem:D i też upylony;) tylko co on ma pod spodem??? jajka??? to bąki składają jaja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 15.04.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 dlatego robię zapory przeciw psom...jeszcze tylko muszę wymyśleć cś na skalniak - małpiszon centralnie włazi na niego i ..... paskuda!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.04.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 No właśnie, jakieś pasożyty? Te muchy, co składają jaja w żywym??? Jakoś tak źle mi się kojarzy, źle dla niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.04.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 No mnie to, niestety, też wygląda na jakieś pasożyty. Ale zdjęcie samo w sobie - absolutnie niezwykłe, NatGeo by się nie powstydził! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.04.2013 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Troszkę poczytałam... to mogą być jego (jej!) jajka. Nie mam czasu na wgłębianie się bo lecę do ogrodu. A jak pasożyty to i tak go przecież nie spotkam... a nawet jakbym spotkała to i tak mi nie da w tych swoich -nie-swoich jajkach pogrzebać Gosiu... spróbuj to co Ci zostawia na skalniaku przerzucić w bardziej odpowiednie miejsce... no bo GDZIEŚ przecież musi to robić. Moja Kaja miała jedno miejsce na działce. Dopiero jak było tam za brudno to zaczynała się załatwiać gdzie indziej. Dla nas to był znak, że trzeba sraczyk posprzątać. Ale to była BOKSERKA(!!!)... to wiele tłumaczy... CC walą gdzie im się rzewnie podoba:(... cóż kolejny "urok" posiadania psa:) Ale nie bój się... nogi nie urywa... no i krowy to to nie są chociaż krowie też nie urywa:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.04.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 to nie tylko cc tak maja, moj robi gdzie akurat mu przypasuje ale my sprzatamy na biezaco, jak nam sie czasem zapomni to bialy pokazuje gdzie zrobil i taki sobie obchod z woreczkiem robimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 16.04.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 my tez w miarę mozliwosci sprzatamy systematycznie.....ale po zimie to ho, ho - kuuuupa roboty była generalnie to one mają swoje miejsca , ale Jisna czasami - pierwszą część, gdzie popadnie a potem dokańcza tam gdzie powinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 16.04.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Taru, Twój piesio zrobi tyle o ile, nie to co CC Ali, czy moje - amstaff i golden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.04.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Arctica ganiałam dziś po ulicy pawia - na łebku miał koronę ale brak mu było długich piór w ogonie A parę dni temu gdzieś z daleka jego wrzask słyszeliśmy. Pewno zwiał komuś jak Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.04.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 A na przyszłość jakoś się je wabi? Cip, cip??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.04.2013 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Tiaaa... "Fraaaneeeekkk... łajzaaaaa" - ja tak swojego wołałam:D to niezbyt mądre zwierzątka som... jak to ptaki:rolleyes: Chociaż moje kury niby na cip-cip nie reagują, a jak z domu wychodzę z czymś w ręku to biegiem lecą do płotu, i wzdłuż niego prowadzą A na pawia wciąż mam chrapkę W minowym temacie to powiem tylko, że moje psice mają jakieś 5 - 7 tys. m2 do wyboru i nie jestem w stanie wszystkiego sprzątnąć. A odminowanie jest wciąż na liście "do zrobienia". Na małej działce łatwiej ogarnąć Tutaj założenie było takie, żeby nam wystarczyło pracy do końca życia... i nic nie wskazuje na to abyśmy się mieli przedwcześnie zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.04.2013 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 A jeszcze miałam o pawiu napisać... normalne, że bez ogona. Wiosna przyszła to się niebawem wystroi:yes: chyba, że to pani była bo też mają korony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.04.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Zaraz, zaraz, to pawie nie mają ogona ciagle? Znaczy odrasta im co wiosnę a jesienią co? Wyskubują sobie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.04.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 No właśnie, też mnie to zaintrygowało. Nie mają tego ogona cały czas??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.04.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Jesienią kilka lat temu byliśmy w Łazienkach i był paw.. ogona to mu już niewiele zostało... myślałam, że mu go turyści wyskubali.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Oj dziewczyny!!! KTÓRA chodziłaby z 10 sezonów w choćby najładniejszym ciuszku?! :lol: W zaprzyjaźnionej firmie, gdzie pawie łaziły po terenie, lubiłem się pętać w okolicy drzew/krzewów, na których posiadywały. Oczywiście - nie w całym roku! Wtedy , gdy te ogony gubiły... Widziałyście naręcze takich piór? Tym z firmy już się znudziły... Tam było z tuzin tych pawi... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.04.2013 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ten wyglądał na nieco oswojonego, ale jak małż do niego z łapami poszedł to zaczął zwiewać ale też nie spiesznie. I nawet jakbyśmy go złapali to co byśmy z nim zrobili ? Do Ciebie Arctica za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.04.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 No ja tak mam, że jak ukochany ciuch, to do zajechania noszę, niektóre rzeczy prawie 30 lat mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 17.04.2013 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 No po Franka to bym do Ciebie Gosiek pojechała:yes:... (chlebkiem go:p) tylko jak taka wędrowna łajza to pewnie by miejsca nie zagrzał. Nic to! Panią bym mu szybciutko dokupiła:D I w ładne piórka miał by się dla kogo wystroić Pawie gubią ogony co roku po amorach... nie wiedziałyście? Kto by to za nie nosił? To jak z trenem sukni ślubnej;)... tylko do kościoła się nadaje:D Ps. na modę nie patrzę, jak coś wygodne to i 10 lat może mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts