Yeti 23.05.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (...)aha, skromnie sie przypominam !!! MALWY plisssssssss! - OBIECAŁAŚ !! Trafiłem kiedyś na tą Waszą malwową transakcję, ale było to po jakimś czasie i myślałem, że została już sfinalizowana... a tu proszę - wciąż w trakcie realizacji . To ja też poproszę jedną malwinkę... i najlepiej sama ją przywieź Właściwie to nie wiem, czy u mnie przeżyje, bo kiedyś już jedno podejście zrobiłem - co roku wyłaziła z ziemi, ale nigdy nie zakwitła, za to kilkakrotnie została skoszona przypadkowo i... wreszcie odmówiła współżycia . Jeśli więc będziesz miała jedną nadplanową na wydaniu, to chętnie przygarnę (i najlepiej z załączoną instrukcją obsługi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.05.2013 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Posadziłam w tym roku nabyte drogą kupna sadzonki malwy, bo z siewu nijak nie chciały u mnie rosnąć. Na razie rosną, ale malutkie bździnki są, to ma tak wolno rosnąć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 24.05.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 No właśnie u mnie też tak mizernie rosły (też z siewu), dopóki ich kilka razy nie skosiłem... Wtedy nastąpiła radykalna zmiana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.05.2013 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 a u mnie malwy ma sasiadka ale to sie tak dziadostwo rozsiewa ze ja mam tego pelno wszedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.05.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 (edytowane) Jak ZOO to i Łoś się przykulał...http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif ... nooo,masz już co prawda Arctico konie, ale małe (http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif) więc i szlachetna półkrew wielkopolska przykłusowałahttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gif Czy ja - bez narażenia swojego cennego życia - mogę się przyznać, że wszystkie malwy, jakie tutaj u siebie zastałam ... hmyyy ... delikatnie rzecz ujmując ... wyprosiłam stąd ....??? Spadam się okopać i przygotowac do obrony!!!!! Edytowane 24 Maja 2013 przez braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Arcti - ty nas ladujesz, to zdjecia z ubieglego roku no niemozliwe by wszystko bylo takie olbrzymie, mi lubiny dopiero z ziemii wychodza a to jest co? wiciokrzew jakis? te pierwsze bzy rozowe z zewnatrz biale w srodku to krasavice? moje bynajmniej tak wygladaja - to chyba najpiekniejsze lilaki jakie widzialam fajna uczta dla oczu i duszy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.05.2013 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ROGI !! , to ja głupia o czym innym........ Ale aparat foto o masz po zbóju!!! mega zdjęcia! aha, skromnie sie przypominam !!! MALWY plisssssssss! - OBIECAŁAŚ !! No Vito by się uśmiał... najtańszy kompakt:yes: O malwinkach pamiętam tylko poczta mi się nie chce napatoczyć ale jeszcze czas:yes: ależ bzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy i orliki cudneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Orliki to mi się buntowały w zeszłym roku, dużo ślicznego zielska było i 0 kwiatków... w tym się zrehabilitowały:D Piękne, orliki rzeczywiście fantastyczne! Tylko nie zapomnij z tymi rogami i ogonem zdjęcia sobie zrobić... Bo ja tu już odczyniłam, co kto mnie chce przykleić, to do niego wróci... I jeszcze piękne bzy i kwitnący berberys, super! Ożeszty!!! Lustrem we mnie??? Już od gadzin mnie wyzywali, więc może zadziała jak na bazyliszka:sick::rolleyes: I tak Cię lubię Trafiłem kiedyś na tą Waszą malwową transakcję, ale było to po jakimś czasie i myślałem, że została już sfinalizowana... a tu proszę - wciąż w trakcie realizacji . To ja też poproszę jedną malwinkę... i najlepiej sama ją przywieź Właściwie to nie wiem, czy u mnie przeżyje, bo kiedyś już jedno podejście zrobiłem - co roku wyłaziła z ziemi, ale nigdy nie zakwitła, za to kilkakrotnie została skoszona przypadkowo i... wreszcie odmówiła współżycia . Jeśli więc będziesz miała jedną nadplanową na wydaniu, to chętnie przygarnę (i najlepiej z załączoną instrukcją obsługi) Malwinek to mam kilo nasion, nie sadzonki... jak przyjedziesz to Cię poczęstuję Coś się kroi na przyszły weekend, zadryndaj do Izy;) Posadziłam w tym roku nabyte drogą kupna sadzonki malwy, bo z siewu nijak nie chciały u mnie rosnąć. Na razie rosną, ale malutkie bździnki są, to ma tak wolno rosnąć??? U mnie te najmocniejsze to tak do kolan sięgają, ale muszą (!!!) rosnąć w pełnym słońcu. Te od zachodu zdecydowanie marniejsze są. ... nooo,masz już co prawda Arctico konie, ale małe () więc i szlachetna półkrew wielkopolska przykłusowała:yes: Czy ja - bez narażenia swojego cennego życia - mogę się przyznać, że wszystkie malwy, jakie tutaj u siebie zastałam ... hmyyy ... delikatnie rzecz ujmując ... wyprosiłam stąd ....??? Spadam się okopać i przygotowac do obrony!!!!! A bo nie wszystkie malwy i nie wszystkim muszą się podobać... moje są pełne i mnie się podobujom:wiggle: i spoko "nam strzelać nie kazano" Arcti - ty nas ladujesz, to zdjecia z ubieglego roku no niemozliwe by wszystko bylo takie olbrzymie, mi lubiny dopiero z ziemii wychodza a to jest co? wiciokrzew jakis? te pierwsze bzy rozowe z zewnatrz biale w srodku to krasavice? moje bynajmniej tak wygladaja - to chyba najpiekniejsze lilaki jakie widzialam fajna uczta dla oczu i duszy:yes: Nie z zeszłego roku tylko sprzed tygodnia... tak kiedyś się z aparatem przeleciałam, ale zaraz się Neron II urodził i był ważniejszy do pokazania. Teraz łubiny już w pełni rozkwitu:yes: Na zdjęciu wiciokrzew, miała być Serotina i chociaż kwiatki ma identyczne to kolory coś mi nie pasują... może na innej glebie się inaczej wybarwia. Też kocham Krasawicę, zdecydowanie najpiękniejszy lilak... dla oczu bo dla nosa to zdecydowanie Miss Kim:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 a palibina wachalas? drobny wyglad ale zapach oszalamiajacy. ja mam go przy schodach przy wejsciu, jak podziwiamy zachod slonca siedzac na schodkach to jakbysmy w perfumerii jakiejs siedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 toz mowie, ze na lubiny za wczesnie jeszcze. on przeciez kwitnie w czerwcu/lipcu. u ciebie jakis specyficzny mikroklimat panuje:D ale co ja sie dziwie jak tu same czarownice siedza:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.05.2013 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 A Miss Kim wąchałaś??? Pachnie liliami... cuuuuudnie, Palbin też mocno pachnie ale chyba tamten intensywniej. Moje łubiny to byliny i co roku kwitną o tej porze... tak bez czarów:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.05.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 No właśnie u mnie też tak mizernie rosły (też z siewu), dopóki ich kilka razy nie skosiłem... Wtedy nastąpiła radykalna zmiana... Tiaaa, czytałam, wtedy całkiem przestały rosnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 A Miss Kim wąchałaś??? Pachnie liliami... cuuuuudnie, Palbin też mocno pachnie ale chyba tamten intensywniej. Moje łubiny to byliny i co roku kwitną o tej porze... tak bez czarów:D no to dolacze miss kim do chciejstw w nowym ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.05.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Łoooooooooooołłłł jakie kfiotki Ter pierwszy lilak bardzo mi się podoba.. skoro to krasawica, czy latawica.. to ja chcę też taką latawicę.. tylko gdzie się takie nabywa ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.05.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Kto tu mówi o niekwitnieniu łubinów???? Całą działkę sąsiadów (przyszłych) na fioletowo załatwiły a i ode mnie co któregoś musze wywalać, bo rozrastają się straszniście!!! Skoro nie strzelają to jestem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Łoooooooooooołłłł jakie kfiotki Ter pierwszy lilak bardzo mi się podoba.. skoro to krasawica, czy latawica.. to ja chcę też taką latawicę.. tylko gdzie się takie nabywa ??? Krasawica Moskwy, nabyłam w tym ogrodnictwie, z ktorego masz wiaza. to ten sam lilaczek bialy na fotkach u mnie. raczej popularny w ogrodnictwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Kto tu mówi o niekwitnieniu łubinów???? Całą działkę sąsiadów (przyszłych) na fioletowo załatwiły a i ode mnie co któregoś musze wywalać, bo rozrastają się straszniście!!! Skoro nie strzelają to jestem!! ja mowie u mnie nie kwitna, dopiero z ziemi wylaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.05.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 U nas też dopiero z ziemi nosy wystawiły, gdzie im jeszcze do kwitnienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.05.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 To u mnie tropiki jakies som:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.05.2013 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Eee... nie tropiki tylko łubiny wieloletnie... one wcześniej kwitną bo u mnie nie tropiki i kwitną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.05.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 A my własnie walkę prowadzimy o doczekanie się własnych nasion łubinu żółtego, żeby potem jako wsiewka w polu mógł robić, bo łubin pięknie użyźnia pole, na którym rośnie, tak jak motylkowe.Jakbyśmy mielio kupić nasiona to około tysiąca złotych wychodzi, pierdzielę, swoje wyhoduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts