Arctica 07.06.2013 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) 76 km w stronę prawie Warszawy Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Arctica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.06.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Neron III dołączył do stada:lol:... Najpierw mamusia, bo maluch zakitrał się gdzieś na odległej kwaterce wypasowej. Może to i dobrze bo Nely dosyć długo była odseparowana od stada i musiała sobie od nową hierarchię ustalić. Najbardziej z Nike się dymiła... albo Nike z nią... no i Nelsio bardzo zainteresowany odzyskaną żoną Małe wstało... pomogliśmy mu znaleźć drogę powrotną do mamy, tatuś obejrzał, obwąchał... nawet po łebku łozorem przejechał... niestety nie miałam aparatu ale szczerze się wzruszyłam:p Tylko nie wiem czy głowa stada nie żałuje tej chwili słabości bo później osesek bardzo wyraźnie domagał się od taty cyca... zdecydowanie bardziej niż poprzednik:rotfl: aż się trochę o niego obawiałam:sick: w końcu dał radę... trafił do cysterny... odpowiedniej:yes: trudne to cielacze życie;) Jutro może uda mi się złapać całe przedszkole:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.06.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 No ja bym chciała zobaczyć tę próbę wycyckania .... tatusia ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.06.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Doobre...O zdjęcia poprosimy..Nooo Arctica... zabieraj no w pole i do zagrody aparat... bo umykają takie chwile, że młode chce wycyckać tatusia... W sumie to mu się nie dziwię... potomstwa zazwyczaj wycyckuje tatusiów.. z kasy... noo i czasami mamusie też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.06.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Tylko jak sobie pomyślę, ile siana Wy musicie zrobić... We dwójkę to siano robicie, sami...? Jakieś maszyny macie, bele rolują...? U nas jak były 2 - 3 krowy to siano było koszmarem, a co dopiero takie stado! I na dodatek nijak nie ma suchego siana, mokro i mokro. I poprawy nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 08.06.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 KAPITALNE zwierza (jak zwykle:cool:) Ta grzyw(k)a u Vita, ten ruch głową i spojrzenie..........! Niezły cyrk z Salma pilnująca cnoty Sodomki - uśmiałam się!!! Jak widzę START Bazylki do obcych kotów, to zaczynam być spokojna o wyżej wspomnianą.. Ale ...nie do końca... (będzie to w zasadzie cud mniemamy jeśli kota z rują hasająca poza domem... uchowa się..) Najwyżej będą kotusie w większej liczbie :D I dużo nowych fotek:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 08.06.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Aaa - co do zdjęć - niebieskie lub żółte to może być kwestia balansu bieli, innymi słowy - w dzień (światło dzienne) jest tzw. "dominanta" niebieska a przy sztucznym - "dominanta żółta". Jeśli sa ustawienia w aparacie - można ustawić, pokombinowac. Kiedyś w tradycyjnej fotografii "pokazywało" się aparatowi białą kartkę (albo coś), żeby wiedział co to biel i wtedy dobrze ustawiał. A - jeszcze może być kwestia "przewagi" jakiegoś koloru na "planie zdjęciowym" - wtedy też ten kolor "narzuca się" całemu zdjęciu... Edytowane 8 Czerwca 2013 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.06.2013 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Brazulka, Arnika... kilka stron wcześniej była próba wycyckania tatusia przez o trzy tygodnie młodszego braciszka:lol: "tata daj cyca'" Depsinko nam w tym roku odało się pierwszy pokos wysuszyć Wszyscy się jak na idiotów patrzyli, pierwsi w całej okolicy skosiliśmy... wysuszyliśmy, zebraliśmy (po raz pierwszy facio nam sprasował)... i śmialiśmy się do rozpuku z całej reszty:p Sąsiad już chyba ze cztery tygodnie siano suszy. Nie dość, że do niczego się już to siano nie nadaje to jeszcze nowa trawa nie ma jak rosnąć. Wiesz... namy internet... a tam czasami prognozy pogody można znaleźć... sprawdzające się (!!!) bo ten Kret to tylko tańczyć przed kamerą potrafi;) niby co mu napiszą to musi powiedzieć ale pajac jest to też fakt:D Siano robimy sami, we dwoje...mamy ciapka, kosiarkę rotacyjną i słoneczko do miąchania i zgarniania na wałki... pierwszy raz zwałkowaliśmy ale nie ma to jak luzem w sąsieku, to dopiero jest zapach... zobaczymy jeszcze czy będziemy drugi pokos prasować Gagaciu... dziękuję za pochwałki zwierzowe:) Na przetrwanie Sodomiej cnoty to oczywiście nie liczę , tutaj niestety sterylka będzie konieczna. Zdjęcia mówisz balansem bieli kombinować??? Muszę instrukcję poczytać Jeśli miała by się narzucać przewżająca barwa to wszystko bym zielone miała:lol:, więc tym balansem muszę kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Eeee, no to superaśnie, że tak fajnie z sianem się udało! A skąd tę prognozę bierzecie, że się Wam sprawdza? Rzucisz jakąś linkę? Ja korzystam z TEJ, ale też czasem krewią, choć rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.06.2013 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Na kilka godzin to z dokładnością do kropli deszczu można podejrzeć w pogodynce, o tu http://www.pogodynka.pl/polska/radary burze na blidsie http://www.industry.siemens.com/services/global/de/blids/service/spion/seiten/spion_pl.aspx na kilka dni to twoja pogoda często prawdę mówi, TVN24 też... jak skompilujesz z kilku to można coś wydedukować... no a poza tym to Główny Meteorolog Kraju powiedziała, że prognozę można podać na 24 godziny, później to już jest wróżenie z fusów:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.06.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Goździki zaczynają kwitnąć uwielbiam je bo długo kwitną, długo w wazonie stoją... i mają mnóstwo kolorów, ciężko znaleźć dwa takie same:D rozkwitła też pierwsza różyczka:D niebawem ostróżki zniebieścieją, a wybujały w tym roku... są wyższe ode mnie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.06.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 eee no piękne te gozdziczki ja korzystam tylko z pogodynki zwykle maja najlepsza sprawdzalność, zjaranego kreta nie lubie taki sliski, odstreczajacy typek:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Hooo, Twoje goździki i u nas rosną, jeszcze nie kwitną, ale na pewno będą! Róża ma przepiekny kolor, taka ciemna, śliczna! Nasza pnąca czerwona też już wypuściła się, duuuużo kwiatów ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.06.2013 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Super!!! Fajnie, że będzie coś mojego u Ciebie;) Nasza pnąca jeszcze w mocnych pąkach, ale ogromna się zrobiła, w tym roku łaskawa zima dla róż była. No i niestety owa pnąca zamszycona jest, już dwa razy pryskałam ale za wielka jest żeby wszystkie ścignąć Mmmm... właśnie wciągnęłam poranną owsiankę z łychą konfitur różanych... nie zmieściły mi się wczoraj do słoiczka... mrau... idę na płatkobranie:lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 10.06.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 B Zdjęcia mówisz balansem bieli kombinować??? Muszę instrukcję poczytać Jeśli miała by się narzucać przewżająca barwa to wszystko bym zielone miała:lol:, więc tym balansem muszę kombinować Zawsze jadnakoż ta zieleń jest w JAKIMŚ świetle (zwykle dziennym ) i to juz daje jakiś wspólny efekt.. I teraz zalezy jakie to jest to światło... poczytaj, poczytaj, czasem rozwiązanie jest banalnie proste i pod ręką tylko ....KTO CZYTA INSTRUKCJE????:P ...ja nie...:D:D No chyba, że już mus i wiem gdzie położyłam... Ależ piękne kwiaty....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.06.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Ja czytam... Chyba coś ze mną nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.06.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 ja tez nie czytam, wszystko na czuja. uwielbiam rozpracowywac sama nowy sprzecik, a najlepiej na czas - niezle sie umysl cwiczy do instrukcji zagladam w razie problemu/bledu. mojej mamie z kolei nawet instrukcja by nic nie dala, ona musi miec wielka kartke z pismem obrazkowym - lecz niz wiecej jak 4 obrazki , techniczny ckm (jak sama o sobie mowi:lol2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 10.06.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Czyli mama może tylko montować meble z IKEI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.06.2013 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Ze mną też coś nie tak... czytam instrukcje... zachwycam się wielofunkcyjnością urządzenia, po czym zaczynam użytkować... wykorzytuję jedną lub dwie funkcje i całkowicie zapominam, że jest ich xxx, a tym bardziej zapominam jak je zaprogramować Dobrze, że w pralce mam ściągę nad szufladką od proszku:p Qrcze byliśmy w sobotę na ognisku... długo przed wyjazdem pamiętałam o czym przeciw krwiożerczym latajcom... zapomniałam:sick: Zadrapię się chyba na śmierć! Do wszystkiego mogę mieć silną wolę - do niedrapania NIE:no:... słaba jezdem:p Płatków nazbierałam, zdecydowanie nie jest to robota dla uczulonych na pszczółki, osy... bączki... trzmiele... i inne fruwajce:no: Z dzisiejszej porcji będzie różany cukier... do zimowej herbatki. A jak się nie uda bo padało i trochę mokre płatki były to zmiksuję na konfiturkę Same płatki mi się szybko zbierają tylko później to odrywanie koncówek, wrrrr... Teraz w domciu hojowy zapach walczy z różanym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.06.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 kochana ja smaruje się zelem po ukaszeniach z aloesem brosa . rewelacyjny jest, rany nie swedza, polecam naprawdę przynosi ulge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts