Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arctica, ślicznie u Ciebie jest, tak spokojnie ...

Braza... to chyba największy komplement jaki usłyszałam:hug:...

uczymy się:yes:...

Patrz - chmury wolno płyną

Śnieg cicho sypie zimą

Wiatr szemrze w kołysce traw

I rzeki leniwy spław

Świat, jak w pół taktu, w półśnie

Przetacza się

ADAGIO

Czas drepcze bez pośpiechu

W rytm serca i oddechu

I z wolna snuje się dym jesieni

Nim ostrze zim

Nim wiosen niespieszny gwar

Zanim lata żar

ADAGIO

Tylko ludzie, tylko my

W cierniach zdarzeń źli

Szarpiemy się, miotamy się

Wciąż niepewni i źli

Kto zasłużył, kto nie

Mówić Bogu na "ty"

Nim srebrni i przejrzyści

Sfruniemy lotem liści

Nim los dowiedzie nam, że

Byliśmy blotką w tej grze

Dopóki drga czasu nić

Próbujmy żyć, próbujmy żyć

Uczmy się żyć

Nim los dowiedzie nam, że

My ledwie blotką w tej grze

Dopóki drga czasu nić

Uczmy się żyć, uczmy się żyć

Uczmy się żyć

ADAGIO!!!

Jeszcze całkiem niedawno oboje z mężem studiowaliśmy, wychowywaliśmy syna, budowaliśmy dom i... pracowaliśmy po 16 godzin na dobę, 6,5 dnia w tygodniu. U siebie co prawda ale od 6 do 22:rolleyes:

Uważam to za nasze największe osiągnięcie, jeszcze nie "srebrni i przejrzyści", a naprawdę czuję, że nauczyliśmy się żyć ADAGIO!!!

To moje ulubione wykonanie ulubionego utworu...

http://www.youtube.com/watch?v=4j-lkwikrRI

Z czasem człowiek zwalnia i normalnieje, żyje zgodnie z tym, co dyktuje natura, chciał nie chciał.

I to jest bardzo dobre.

Powraca poczucie więzi z naturą, poczucie, że jest się częścią większej całości, która ma głęboki sens i mnóstwo piękna w sobie.

Takie uczucie to przywilej nielicznych, bo nawet ci, którzy mieszkają na wsi, często nie mają przywileju dostrzegania tego.

Ja czuję się wyróżniona.

Ale melancholią powiało:rolleyes:...

Tymczasem w poczuciu dobrze spędzonego dnia, z bólem kręgosłupa i łokcia właśnie wróciłam z ogrodu. Dwa tygodnie temu, no może trzy miałam wszystko opielone, a tak zarosło, że zielsko do kolan miejscami:o:oops:

Opieliłam warzywniak, rondo, rabatę koło ronda, pod piwnicami, koło kur i prawie pod obórką... pion mi ciężko się łapie, jak stara babcia normalnie:sick:

Nic to, jutro powtórka z rozrywki to się może kości przyzwyczają;)

Nie zdążyłam na poziomki... ściemniło mi się:bash:... a próbowaliście owoców świdośliwy??? Nie miałam pojęcia, że to taaaaakie dobre!!!

Ale melancholią powiało:rolleyes:...

Tymczasem w poczuciu dobrze spędzonego dnia, z bólem kręgosłupa i łokcia właśnie wróciłam z ogrodu. Dwa tygodnie temu, no może trzy miałam wszystko opielone, a tak zarosło, że zielsko do kolan miejscami:o:oops:

Opieliłam warzywniak, rondo, rabatę koło ronda, pod piwnicami, koło kur i prawie pod obórką... pion mi ciężko się łapie, jak stara babcia normalnie:sick:

Nic to, jutro powtórka z rozrywki to się może kości przyzwyczają;)

Nie zdążyłam na poziomki... ściemniło mi się:bash:... a próbowaliście owoców świdośliwy??? Nie miałam pojęcia, że to taaaaakie dobre!!!

znaczy tez dzień konia mialas cyt. pewna kolezanke z mojego watku :D:D:D

swidosliwe jadlam, pyszna, mama ma na działce wiec miałam okazje bezkarnie się nażreć :D

"dzień konia"... hmmmm... jakby koń tak kręcił jak ja to by go do żadnego westernu nie przyjęli:p

nie potrafię prosto i do przodu zawsze gdzieś, coś mi się przypomni, lecę... np. kurom ziarenek sypnąć, to jak wyjdę od nich to od progu zielsko się ładnie wita... to go za łeb... tamto zostało, tutaj coś przyciąć trzeba... lecę po sekator, gdzie on do cholery jest (chyba 4 szt. mam i nigdy nie mogę znaleźć:bash:) o znalazłam... a tutaj miałam przesadzić...

i tak nonstop...

koń by świra dostał:p

......

Powraca poczucie więzi z naturą, poczucie, że jest się częścią większej całości, która ma głęboki sens i mnóstwo piękna w sobie.

........

Nieee, aż tak poetycznie to ja do tego nie podchodzę, nie mogę czuć się wyróżniona, bo mnie ten przywilej nie był dany. Po prostu zwolniłam, bo tak naprawdę to gdzie ja mam się spieszyć??:rolleyes:

Bo tego nie czuje się tak szybko.

Pamiętasz, jaka byłaś załamana po wprowadzce?

Mówiłam wtedy: daj sobie i domowi dwa lata.

I po dwóch latach jest ZUPEŁNIE inaczej!

Takie poczucie sensu też zyskasz, ale to przychodzi po 8 - 10 latach. ;)

Póki co, zrobiło się fajnie i tego się trzymaj. :D

Nie, nie Depsiu, nie chcę pozowac na wielbicielkę sielskości i głębokiej natury, nie mam do tego prawa. Lubię otoczenie domu, od samego początku miało dla mnie magię i nie ukrywałam tego, dom powoli zaczynam lubić ale nie mogę uzurpowac sobie prawa do jakichś głebszych przeżyć ... Wielu ludzi kocha przyrodę, spokój i ciszę, ja zaczęłam, bo sama to sobie wybrałam. Do wszystkiego powoli można przywyknąć i ja przywykłam a nawet w pewien sposób cenię sobie ten spokój i ciszę którą mam. Ot i cała filozofia:D

"dzień konia"... hmmmm... jakby koń tak kręcił jak ja to by go do żadnego westernu nie przyjęli:p

nie potrafię prosto i do przodu zawsze gdzieś, coś mi się przypomni, lecę... np. kurom ziarenek sypnąć, to jak wyjdę od nich to od progu zielsko się ładnie wita... to go za łeb... tamto zostało, tutaj coś przyciąć trzeba... lecę po sekator, gdzie on do cholery jest (chyba 4 szt. mam i nigdy nie mogę znaleźć:bash:) o znalazłam... a tutaj miałam przesadzić...

i tak nonstop...

koń by świra dostał:p

normalka, mam tak samo - to chyba z charakteru wynika :D