Yeti 28.07.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 ...u mnie - nie Arctica tylko mnie postraszyła, a Tobie nadzieję zrobiła ...ale prorocy zapowiadają burze w całej zachodniej PL - może jeszcze coś się wykręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.07.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Jak się rozciągnie w czasie to jeszcze przyjemniej.... Wszystkiego najlepszejsiego Aniu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.07.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Burza to niech się nie wykręca, starczy jak dobry deszcz się wykręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.07.2013 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 No tak popadało, że mężowaty od trzech godzin olewa:D jakieś trzy cm przesiąkło, dalej skała:sick: Właśnie wróciłam z wieczornego obchodu, taka duchota, że nie da się żyć... nie narzekam... informuję a na deszcz na razie nie ma szans:( Rasiu... dzięki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.07.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 A ja narzekam - musiałoby byc coś ze mną nie tak, żeby nie narzekać w temperaturach rzędu 38*C w cieniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.07.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Narzekanie zostawiam Tobie;) Po to jest lato żeby było ciepło... lepiej tak niż 12-15 stopni i deszcz nie??? Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być... gorzej:rotfl: tylko się znów nie pogniewaj i nie zniknij:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.07.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Jak dla mnie jest męcząco... Kwestia gustu więc się nie czepiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.07.2013 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Depsia no nie mów, że nie było u Ciebie burzy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 29.07.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 U nas się tylko chmury tworzyły. I szły dalej. Ledwie kilkanaście (dosłownie) kropelek spadło na trawnik. I koniec. Ukrop niesamowity. Ale nie narzekam, bo cały rok czekam, żeby latem było gorąco i już A ja od dzisiaj w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.07.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 No nie było burzy... Z daleka tylko w nocy było widać błyski, 2 czy 3 razy słabo zagrzmiało, godzinkę słabo popadało i poszło. Staram się pocieszać, że lepszy rydz jak nic... Wy możecie się cieszyć, ale ja...? Jak patrzę na to, co zostało z orkiszu na polu przez te upały, to nie wiem, czy będziemy żniwa robić, najprawdopodobniej zaoramy to po prostu, bo nie ma czego zbierać. No to niby z czego mam się cieszyć...? Tegoroczne plony szlag trafił po całości, tylko warzywniak jeszcze rośnie, bo codziennie traktorem wodę wozimy i podlewamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.07.2013 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Depsinko wiem... to co u nas spadło przemoczyło 2-3 cm ziemi, nawet na trawę za mało... wiadomo dobre i to ale na trzeci pokos chyba nie mamy co liczyć, znów będziemy musieli siana dokupować U nas wszędzie wkoło kombajny hałasują, aż pachnie żniwami... Troszkę późno ten orkisz posialiście, nie zdążył urosnąć biedaczek teraz go przysuszyło, może coś tam uda się zebrać... Izulka... już Ci mówiłam... wszystko co dobre za szybko się kończy... od jutra ma być podobno ciut chłodniej, ale na weekend ma wrócić żarówa, a myślałam, że sobie pospacerujemy po Gdańsku... może nocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.07.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Ano widzisz, kochana, tak się uparło w tym roku. Najpierw bardzo długo było za mokro, potem ten durny traktor się zepsuł, w końcu posialiśmy i nadal lało, a potem przysuszyło. Czarna rozpacz, jak patrzę na to, co miało być orkiszem. Szkoda, że i u Was tak sucho, gdybyście dali radę z trzecim pokosem mielibyście sporo zaoszczędzone... Ot, rolnicza dola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.07.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 u nas 4 burza wlasnie przechodzi z trzech były tylko grzmoty, blyskawice i wiatr a deszczu tyle co kot naplakal, nie zaczal się a już się skonczyl. może teraz cos lunie, bo czarno się zrobilo. generalnie dookoła wszędzie polalo a ta nasza wiocha to jakies uroczysko nic a nic. 2 kilometry dalej sciana deszczu a u nas ani kropli, wczoraj to samo już chmury szly i nagle się odkrecaly i omijaly nasze miejsce. rosliny sa już na etapie wrześniowym, wino czerwienieje. najpierw dluga zima szybka wegetacja, teraz upaly i przedwczesna starość - bez sensu, wszystko jest takie zolte, zmeczone bez kolorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.07.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 No teraz to chyba i w Despinkowie pada:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.07.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 a u nas pogrzmialo, poblyskalo i się odkrecilo, deszczu nie spadlo nic:bash: normalnie te burze jakies jaja sobie robia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.07.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 tylko nie wiem czy to dobrze czy źle:rolleyes:... że nie pada to wiem, że źle ale burze nie zawsze są grzeczne:sick:... to może trochę dobrze cooo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.07.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 No pada, delikatnie ale zawszeć... Błyskawice z daleka na razie widać, burza gdzieś co najmniej 20-25 km dalej. I niech tak zostanie! Tarciu - oby Wam w końcu też cokolwiek popadało, chociaż trochę, jak u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.07.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 holender ale jak już brzmi i glyska to niech choć pożytek z tego będzie, trochę podlewania od natury sobie zycze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.07.2013 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Depsia 3maj się... jest szansa, że i do nas troszkę tego Twojego deszczu dojdzie... a później może i do Tarci... chyba, że zniknie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.07.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Staram się, choć ta cholera (burza znaczy się) już jest bliżej. Sio, poszła stąd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts