braza 15.08.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Bo Żywiec ponoć dobry jest, tak znawcy twierdzą, musi te ślimaki też to wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.08.2013 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Widać nie taki ślimol goopi jak nam się wydaje:D Ja tam piwa nie lubię... żadnego o smaku piwa;) te ze smakowymi E mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.08.2013 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 KLUSKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.08.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Przeurocza.... albo przeuroczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.08.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Cudeńko, jak wszystko co małe!!!! Maść ma trochę podobną do mojej starszej!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.08.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Kluseńka cudna po prostu, taaaaaki słodziak! Aż człowiek sobie przypomina własne dwie ludzkie kluseczki... ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 17.08.2013 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Kluska taka szaro-bura będzie... pręgowana... z białym podwoziem i łapkami:D A teraz tadaaammmm... W końcu coś pasującego do forum BUDOWLANEGO:p Kupiłam se 5m2 glazury... jasnej... ecru... nie! kremowej:yes: Trochę ją, hmmm... o wiem! trochę ją popsułam:lol2: o tak i będąc pasjonatem puzli zaczęłam się bawić zabawa przednia, trochę kręgosłup boli ale co tam, fajnie jest... jeszcze z tydzień i skończę Najpierw jednej kawałek... później drugiej... Po całym dniu pracy jest tyle... tak jak mówiłam, z tydzień i skończę Troszkę fugi walą po oczach ale jak się je zaklajstruje powinno być fajnie. Później tylko zareliefować ściany coby trwałą tapetkę mieć... wygrać z chłopem batalię o kolor... uparł się na czekoladowy salon:sick: a ja chciałam jasny!!! a może dam się przekonać:rotfl: Echhhh... Idę trochę płytek na jutro popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.08.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Fajnie będzie. A mężowi przypomnij, że prawdziwe dworki miały ciemną boazerię i bielone ściany. Za to można gdzie-niegdzie boazerię do sufitu pociągnąć albo odwrotnie (ja tak mam) na jednej ścianie tylko ramka z boazerii a wnętrze albo jasna tapeta materiałopodobna, albo białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.08.2013 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 No i mnóstwo pracy, ale efekt będzie spektakularny! Ja bym też nie szła w czekoladowy, Ewa ma rację z boazerią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.08.2013 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 No mnóstwo!!! Nie myślałam, że to będzie takie mozolne:sick:... gdyby nie zaprawa w krzyżykowaniu to chyba by sobie poczekały te kolumny na dokończenie:lol: ale tydzień niewyjęty:sick: A już mnie nachodzi na następne mozaiki:p Ewa... nie mamy wielkiego parcia na DWORSKIE wnętrza, one mają się po prostu mi podobać i ja muszę się w nich dobrze czuć... w muzeum mieszkać nie myślę... a ciemne wnętrza podobają mi się pod kilkoma warunkami... przede wszystkim porządne oświetlenie i mnóstwo odpowiednich (jasnych) dodatków... Po pierwsze porządne oświetlenie, a właściwie jego późniejsze użytkowanie duuuużo kosztuje, a dodatki... nie lubię kupować wszystkiego na raz... lubię okazję... nie problem stworzyć fajne wnętrze jak ma się ful kasy... teraz jest taaaaaki wybór:rolleyes: No i najważniejsze! Nasz salon jest z natury ciemny... wschodni z niewielkim oknem i niby dużym tarasowym, ale taras zadaszony i tego światła za wiele nie wpada... Boazerię, ciemną zresztą mamy w korytarzu i wiatrołapie i w salonie jej na pewno już nie będzie. Powolutku kiełkuje mi myśl, żeby właśnie ten korytarz zrobić na ciemno... wtedy salon pomalowany na jasno, bardzo jasno! będzie się wydawał jeszcze jaśniejszy... Kolumny zaczynają mi się podobać. Pomysła miałam już baaardzo dawno, ale właśnie do dworskości to one mają się średnio:D No i mam stu procentowe potwierdzenie, że ciemne wyszczupla:lol:... teraz to będę miała KOLUMNY!!!... strrrasznie przytyły w tym kolorze:p I news z ostatniej chwili Kluska zaczyna łotwierać łocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.08.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 ja ci tylko podsuwałam argumenty do niemalowania salonu na czekoladę. wiem, ze kolumny dworkowe nie są, choć jakby dobrze się przyjrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 19.08.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Tak sobie myślę, że na przestrzeni wieków wnętrza dworków ulegały zmianom, więc nie widzę powodów żeby teraz tkwić tylko w tym co stare i nic nowego nie wprowadzać stosując zasadę, że tak nie było we dworach. Słusznie piszesz Aniu, że Ty nie tworzysz muzeum,ani też w nim zamiaru mieszkać nie masz. Żyjesz obecnie i Ty tworzyszs nowy dizajn dworu.Mnie się podoba. Już Ci to zresztą dawno mówiłam. I cieszę się, że w końcu zebrałaś się do zrobienia tych kolumn. Ja bym się nie zebrała NIGDY nawet na ściankę w kuchni co mi ją radziłaś. Ja za prędka jestem bym chyba te płytki pogryzła...... Mówisz, że Ci to tak z tydzień zajmie? No to może jak skończysz............to ...................... no ale to już też od Tomcia dyspozycyjności zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.08.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Zaglądam - a fotka kluseńki z oczkami gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.08.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Skoro salon położony tak jak położony to tylko jasne ściany!!! Wiem, co mówię, przechodziłam to!!! Czekolada może byc gdzieś na kawałku!!! Chyle czoło przed puzzlami!! Uwielbiam je układać, ale nie jestem pewna, czy chciałoby mi się tak na tych kolumnach .... No ale efekt juz widać, gratuluję!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.08.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 No Iza Ty najlepiej wiesz jak długo mi te kolumny po łepetynie chodziły:D... Kolumny z tydzień... później (chyba?) biblioteczka... później salon (reliefy a'la tapety - kuuuuuuuuuuupa pracy, malowanie pędzelkiem szkolnym:yes:, sztukaterie i takie tam)... a później.................................łazienka:lol2: W trans wpadliśmy:lol::lol: Tak, że chcesz - przyjeżdżaj, ale na porządki to kochanieńka nie licz:p A!!! Jeszcze zapomniałam... kuchnię muszę pomalować Depsiu... jutro... dziś cały dzień jak ten króliczek na duracelkach latałam, a jak chwilkę czasu złapałam to się już ciemno zrobiło... przecież nie będę po świeżo otwartych ślepkach fleszem czaskać, nieee??? i to tak ledwie otwartych:p Braza... dziękować za pochwałki... salon będzie (!!!) jasny. Kolumny już mi się zaczęły podobać, początki miałam mieszane... że uczucia miałam mieszane na początku. Dwa słupy, a już o niebo jaśniej... wszytko na jasno czasnę!!! I kropka:p A puzelków chyba nie mam dosyć bo się na biblioteczkę zasadzam... chyba ją też zapuzluję... zamozajkuję znaczy się Ratuknu!!! Jak boli reumatyzm??? Prawa noga od kolana do zada boli mnie w środku!!! Jakby szpik mnie bolał... Masowanie, ruszanie, przysiady... prochy (!!!) nic nie pomaga:bash: Nie uderzone, nie nadwyrężone... To reumatyzm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.08.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 kolumienki pochwale jak się zrobia w calosci a noga, hmmm tez tak mam czasem na zmiany pogody (to chyba reumatyzm) a czasem tak rwie od kregoslupa jak się nadwyreze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.08.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Weź coś przeciwzapalnego, ibuprom albo nurofen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.08.2013 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Wzięłam ibuproma maxa... i nic:-x Tarcia 3mam za słowo:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.08.2013 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 To nie romantyzm , tylko najprawdopodobniej ucisk od kręgosłupa. Posmaruj jakąś maścią przeciwzapalną kręgosłup - odcinek lędźwiowy (byłaś pochylona i w kucki siedziałaś? ) delikatnie pogimnastykuj kręgosłup ruszając bardzo delikatnie miednicą... i pouciskaj trochę wokół kręgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.08.2013 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 No wiesz, od jednej tabletki to jeszcze nikt nie wyzdrowiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts