Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Nie ma co pokazywać... nic nie skończone... to zabiera więcej czasu niż nam się wydawało...

myślę, że pod koniec przyszłego tygodnia będzie coś do pokazania:wiggle:

Izuś... Tomek nie rychliwy ale spolegliwy:yes:

a mój to jak się na coś zaprze to osioł wysiada:sick:

chyba już jestem mistrzynią perswazji:cool::lol:

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Śliczny klusek! piękne oczka! - gdzie fotki??

(co do samego faktu pojawienia się kluska - nic już nie powiem :rolleyes:)

...a może to będzie właśnie TEN Łosiowy Klusek....??? Imię to może Ewaryst....:popcorn: Jakie możliwości zdrobnienia....... :rolleyes::rolleyes:

Też bym chciała fotki UKOŃCZONYCH (!!) kolumn zobaczyć.... U mnie podobny patent w górnej łazience - cała wanna tak obłożona i rama wokół lustra. Z tym, że to było z resztek kafelków (odpadów czyli "rozkuszu") z całego domu. Wszystkie od bieli przez beże do brązu, więc całość z sensem :yes::yes:

Nie mam czasu na fotki... jak to Depsia mówi "własny zad na zakrętach oglądam"... albo jakoś tak:rolleyes:

Kluska zaczyna łazić, jeszcze baaaaardzo chybotliwie:rotfl: ale łepa już całkiem wysoko podnosi, a dziś po raz pierwszy skupiła swój wzrok na mojej twarzy... takie nic, a cudne uczucie:p

Kluska - Ewaryst... jakoś nie wierzę, że Osia po nią dotrze:rolleyes:

Kolumny... są:lol:...

zapuzlowanie, jedna zafugowana...

biblioteczka zapuzlowana... cała!!!

jutro fugowanko, ale całego nie zrobimy bo rano po sklepach muszę pojeździć, wanny oblukać, armaturę... japonki kupić... takie packi nie buty;)

dzisiaj robiłam reliefowe próby... o cholera jak mi się to podoba!!!:lol2::lol2::lol2:

Roboty z miesiąc pewnie będzie, ale już widzę jak zajefajnie wyjdzie:D

Te moje mozaiki całkiem jednolite... myślałam nad czymś... że albo kolory połączyć albo w ogóle coś przedstawić, pnącze jakieś albo innego wzora jakowegoś. Ale bałam się kiczu... tutaj baaaardzo cieniutka granica jest.

W łazience będziemy kombinować... a jak wyjdzie i zostanie, znaczy nie skuję w cholerę całości znaczy, że może być to pokażę:lol:

A ja w końcu zabiorę się za remont Magdy pokoju.

Lata całe czekałam, aż się dziecku zachce bardziej od matki i doczekałam się :lol2:

Już jej szafę zakupiłam, za dwa tygodnie przywiozą (znaczy do sklepu bo od sklepu to już zdziercy każą sobie 99 zeta płacić, to se sami dowieziemy :p).

Teraz trzeba powyrzucać klamoty stare, pozbierać co się jeszcze do czego nadaje i zabrać się za malowanie i tapetowanie :lol2:

UWIELBIAM REMONTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

UWIELBIAM ZMIENIAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIE CIERPIĘ MONOTONII !!!!!!!!!!!!!!

Chyba jestem szczęśliwa !!!!!:rolleyes:

U nas to jest coś takiego - raczej efekt "wydzieranki" niż mozaiki (ze względu na wielkość kawałków) :D.

Generalnie chodziło o to, żeby czymś tą wannę wyłożyć a takie kupne "mozaiki" była zaj.... e drogie.

Zrobiliśmy więc własną :p Może nie tak stylową ale za to niepowtarzalną:p:P

lazienka gora.jpg

Kiepska fotka, ale tylko takie coś mam..

Fajna ta wanna... mi się chyba już nie chce mozaikować wanny, mam pomysł na art mozaikę do łazienki, zobaczymy co mi z tego wyjdzie...

zawsze można skuć;)

Na kolumnach musieliśmy dać mniejsze puzelki bo krzywizna duża... i tak jest kanciasto:lol:

Dlatego właśnie musiałam chłopa mocno przekonywać, po trzech latach stwierdził, że jednak tak często tych kolumn nie maca:p:rotfl:

To też nie nasze pierwsze spotkanie z własnoręcznie tłuczonymi i układanymi mozaikami. W starym domku mamy takie "dywany":lol:

DSCN2047.jpg

Arnika jakby tak stalową wannę dać to od bidy można by i napalić:p:rotfl:;)

DSCN2010.jpg