Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej ja mam 2ha w jednym kawałku, w drugim 1/2 4,85ha a gdzie indziej jeszcze 0,28 ha więc prosze mnie pisać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prezes kazał się wpisywać :D , o tu

http://forum.muratordom.pl/zapraszam-inwest-z-dzialkami-pow-0-5h-walczacy-z-wiatrakami,t174574.htm

a Ty, kochana załapiesz się nawet po Nowym Roku :wink: :lol:

Hej ja mam 2ha w jednym kawałku, w drugim 1/2 4,85ha a gdzie indziej jeszcze 0,28 ha więc prosze mnie pisać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

My mamy 24 ary więc się schować możemy :wink: :lol: No ale co tam .... fajnie,że mozemy podglądać wasze piękne posiadłości :D

Pozdrowienia dziewczyny!

My do Was też zaglądamy i zaglądać będziemy, czy Wam się to podoba, czy nie :wink: :roll: :D .

Powiedz ile razy słyszałaś, że "małe jest piękne" :wink: :lol: :lol: :lol: , a 2400 m2 to wcale nie takie małe.... właściwie to takiej działki szukałam :-?

Dzięki dziewczyny :p

Chcieć to u mnie najczęściej mieć :roll: , szydełka w dłoń i do dzieła!!!

Meg... wzór dzwoneczka jest tutaj

http://lh6.ggpht.com/_e2o9tZwKjwI/Sp1-pq7ur8I/AAAAAAAABGo/tuTkY-R9U34/6.jpg

Jest tam jeszcze jeden, myslę, że podobnych wymiarów i też ładny... muszę zrobić :-? .

Bombkę robiłam z serwetki (2 x środeczek), jeżeli chcesz to jutro pstryknę fotkę gazetce i Ci podeślę :D .

Kalu... nie wystawiam bo mają one dla mnie za dużą wartość sentymentalną, sporo czasu trzeba przy tym posiedzieć i nie bardzo wiadomo jak by to wyceniać???

Szydełka w dłoń!!!!

:cry: :cry: :cry:

szydełkiem umiem tylko łańcuszek robić :lol: :lol:

Kaluś, a łańcuszek to jedna z trzech akrobacji szydełkowych, jeszcze półsłupek i słupek i.... bombki Twoje, i dzwoneczki... :roll:

czyli brakuje mi jeszcze 2/3 umiejętności :evil:

A co to dla Ciebie :roll: , nie daj się... nie daj się... nie daj się!!!! :wink: :lol:

Czesc Arctica co tam słychac u Ciebie :D :D jak pogoda dopisuje bo u nas dzis ładnie ale po wczorajszym dniu to tragedia ,padało okropnie i do tego wiatrzyske straszne ,a na dodatek droga którą idę do szkoły była nieprzejezdna bo była zalana tak że można by było sie kąpac w niej jak w basenie :o :o :o :o ,i kurcze musiałam zachrzaniać kawał drogi dookoła :x :x i dzisiaj to samo dookoła trza było isc bo niestety dalej powódź ale całe szczęście że już dzis jest ładnie i da się isc i do tego cieplutko :wink:

Witaj Jessi, u mnie słonko, prawie jak wiosenne... niestety prawie tradycyjnie robi dużą różnicę, bo to wstrętne słonko o 16 idzie spać :evil: . I przysyła swojego brata, księżyca, który nie dość, że świeci jak by chciał a nie mógł, to jeszcze go dzisiaj ktoś użarł. Nawet mu zdjęcie zrobiłam to jak się raczą zgrać to pokażę :roll: .

A na drogę... kajak, ponton, materac.... kalosze :-? Wybór jest spory :wink: , a jak się kochana chce w pantofelkach chodzić, to na około trzeba popylać :wink:

Oby do wiosny.... no nieee?????

Dajcie namiar na hektarowców jak założycie grupę. Z moim obecnym 3.5 ha w jednym kawałku, chyba się zaliczę :wink:

Fajnie będzie poczytać jakie macie pomysły na zagospodarowanie takiej połaci ziemi - bo ja na razie żadnego...

Witaj u mnie!!!

Grupa założona... prezes założył :wink: , o tu

http://forum.muratordom.pl/zapraszam-inwest-z-dzialkami-pow-0-5h-walczacy-z-wiatrakami,t174574.htm

A pomysłów u mnie jek mrówków.... tylko doba niestety nadal ma 24 h, a my z mężem niestety (łoj to to chyba stety) nadal po dwoje rąk :roll: .

Zapraszam serdecznie na relację z realizacji tych pomysłów, ale ostrzegam że tempo nie będzie powalające :D

dzisiaj dopiero odkryłam to:

http://nasza-klasa.pl/profile/8917382

i pytam dlaczego Was tam jeszcze nie ma???

Już się zameldowałam... ale w komentarzach... a jeszcze jakoś inaczej powinnam???? :roll:

może jeszcze wyślij zaproszenie do znajomych? :p

Kogo znałam to wysłałam... a i Twoje przyjęłam 8) ... dzięki :p :p :p

Dajcie namiar na hektarowców jak założycie grupę. Z moim obecnym 3.5 ha w jednym kawałku, chyba się zaliczę :wink:

Fajnie będzie poczytać jakie macie pomysły na zagospodarowanie takiej połaci ziemi - bo ja na razie żadnego...

Wątek założony.

Można się przedstawiać i dopisywać.

Na razie w promocji :) przyjmujemy z działkami powyżej 0,5 hektara a od nowego roku koniec promocji i przyjmujemy powyżej 1 hektar :)

pozdrawiam

Byłam pierwsza!!!!

Mam nadzieję, że się nie gniewasz za tego prezesa.... ale jednogłośnie (dosłownie) zostałeś wybrany 8)

Ciekawe, czy uda się ściągnąć dużo hektarowców (ta nazwa chyba mi się spodobała :-? ), jakby co to sami będziemy tłum robić :wink:

Pzdr

My mamy 24 ary więc się schować możemy :wink: :lol: No ale co tam .... fajnie,że mozemy podglądać wasze piękne posiadłości :D

Pozdrowienia dziewczyny!

My do Was też zaglądamy i zaglądać będziemy, czy Wam się to podoba, czy nie :wink: :roll: :D .

Powiedz ile razy słyszałaś, że "małe jest piękne" :wink: :lol: :lol: :lol: , a 2400 m2 to wcale nie takie małe.... właściwie to takiej działki szukałam :-?

No male juz jest :) a jak się zadba w przyszłym roku to... :roll: może i piękne będzie :wink: :p :D :D

A odwiedzać nas trzeba koniecznie! Nie ma zmiłuj! :lol: :lol: :lol:

Buziaki i miłego wieczorku zyczę :wink: :***

Pozdrowienia dziewczyny!

No male juz jest :) a jak się zadba w przyszłym roku to... :roll: może i piękne będzie :wink: :p :D :D

A odwiedzać nas trzeba koniecznie! Nie ma zmiłuj! :lol: :lol: :lol:

Buziaki i miłego wieczorku zyczę :wink: :***

Jakie może... już domek cudnie rośnie... aż czasami zielenieję z zazdrości jak do Was zaglądam :-? :wink:

Również buźka :D

Może w końcu zdam relację :roll:

Dzionek zaczął się nader udanie, bo od zaspania... A jak się z rana obrotów nabierze, to później cały dzień się kręci :wink:

Byliśmy na dzisiaj umówieni z koparką, hmmm... z koparkowym chyba...

no nieważne...

Tak naprawdę, to dobrze się złożyło, że zaspaliśmy, bo mężuś przekonał się, że powyżej stówki przyczepka nie odlatuje :wink: :lol: .

Musieliśmy rurę wodociągową dowieźć i nijak samochód się nie chciał rozciągnąć, trza było na doczepkę :-?

Spóźniliśmy się............................. 1 minutę :D , a koparka już czekała :o , noooo.... chyba się polubimy...

Plan na dziś był dwupunktowy:

1 - zrobić przyłącze wody z budynku gospodarczego do chałupki, cirka ebout ... 90 metrów

2 - zebrać humus pod drogę dojazdową ... do chałupki :lol: , cirka... jak wyżej :wink:

Z punktem nr. jeden uporaliśmy się gdzieś tak do południa.

Efekt??? proszę 8)

http://images43.fotosik.pl/229/e4b4e7ec4eff8c08med.jpg

dziura w kotłowni... nigdy więcej kopania w glińsku :x

Upssss... właśnie wymyśliłam, że zapomnieliśmy zasypać :-? ... nic to, jutro zasypię :roll: .

Co masz zrobić dziś, zrób........................... pojutrze!!!!! Będziesz miał dwa dni wolnego :wink: :lol:

A tu jeszcze głównodowodzący przy pracy :D . Proszę tylko nie zwracać uwagi na to coś żółte w tle :roll: , ja śam kopię... widzicie??????

http://images50.fotosik.pl/229/b724e4cf8d268d8cmed.jpg

Wykopali... zakopali... na wiosnę jeszcze z główną rurką połączą i.... parę tysiów w kieszeni.... :D

Aaaa... punkt drugi też wykonali... tylko koparką to se można :roll: , ale nie wyrównać :-? Jutro cały dzionek na grabkach polatamy to się pochwalę podjazdem 8) , dziurą na podjazd raczej :wink:

Niestety słoneczko teraz wcześnie spać chodzi, i tylko swojego zastępce wysyła, o tego...

http://images43.fotosik.pl/229/a2553a0385fc9519med.jpg

a przy nim to jakoś ciemno murgać :-? :wink: