Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O nie, nie!!!

To już bym kocią hacjendę wolała:sick:... jak dobrze pójdzie to te różyczki zajmą mi...

ROK!!!!!!!!!!

Wystarczy, że mnie wczoraj przez Ciebie (Braza:rolleyes:) bolał słup kręgowy:o... zmolestowałaś mnie na pielenie:P

sama se piel... wiem, nie masz co:P:P:P

Chcesz róże??? To masz... jeszcze kwitną:)

P1020214.JPG

P1020215.JPG

P1020216.JPG

P1020218.JPG

P1020249.JPG

P1020251.JPG

P1020263.JPG

P1020266.JPG

P1020268.JPG

P1020269.JPG

P1020270.JPG

P1020280.JPG

P1020219.JPG

P1020220.JPG

zupełnie nie dostrzegają, że się toszkę zjesieniło wkoło:rolleyes:

P1020274.JPG

P1020273.JPG

P1020277.JPG

P1020259.JPG

P1020210.JPG

P1020228.JPG

P1020229.JPG

jeszcze ciut innych kfiotków:D

P1020253.JPG

P1020213.JPG

P1020261.JPG

P1020282.JPG

na deser maleńki wycineczek mojej fauny:wiggle:

Mała Dosia

P1020279.JPG

Celebrytka Hannah

P1020260.JPG

i moje kochane łobuziaste Vitki:lol:

P1020248.JPG

Witaj!

Jestem pod wielkim wrazeniem Waszego domu! Piekny jest nie tylko dom ale i ogrod i wszystko co wookolo:)

Przecztalam caly watek (zajelo mi to 4 dni, z przerwami oczywiscie) i zdecydowanie bylo warto.

Zwykle nie udzielam sie na formu tylko poczytuje, ale u Ciebie postanowilam zostawic jakis slad:bye:

Teraz bede sledzic na biezaco:)

Pozdrawiam!

Arctica, czy ty na zimę róże przycinasz nisko? Zastanawiam się, co zrobić z moją jedną jedyną, która przeżyła dwie zimy, więc może zostanie na dłużej ;)

Inne padały sukcesywnie przycinane i nie, osłaniane i nie....

Arctica, coś długo do Ciebie nie zaglądałam a jak zajrzałam i przeczytałam to szczęka mi opadła na podłogę...:jawdrop:... normalnie zdolna i wszechstronna laska jesteś...:yes::yes:... ja bym tak nie potrafiła... raz mozaika, dwa łazie nka no i hafty za.....iście piękne....coś odlotowego normalnie....i do tego cała ta ferajna ( w pozytywnym słowa znaczeniu :p ) przy której ciągle coś trzeba robić... jak ty znajdujesz na to wszystko czas i ochotę....:cool:..

Pozdrawiam i podziwiam jak zawsze :yes:

Witaj!

Jestem pod wielkim wrazeniem Waszego domu! Piekny jest nie tylko dom ale i ogrod i wszystko co wookolo:)

Przecztalam caly watek (zajelo mi to 4 dni, z przerwami oczywiscie) i zdecydowanie bylo warto.

Zwykle nie udzielam sie na formu tylko poczytuje, ale u Ciebie postanowilam zostawic jakis slad:bye:

Teraz bede sledzic na biezaco:)

Pozdrawiam!

Ojejku!!! Jest mi niezmiernie miło, że poświęciłaś tyyyyle czasu... cieszę się...

Miałam sporo zwątpień co do sensu ciągnięcia dalej dziennika, przecież to forum budowlane, a u mnie zwierzowo... zwierzowo... i zwierzowo...

Dom jak dom... jak się nie ma co się lubi...

to trzeba zakasać rękawy i se zrobić... przecież nie było by nas stać na fachoffffców. A jak naczytam się o problemach z tymi fachowcami to już wolę na mężusia pokrzyczeć... i na siebie czasmi się powkurzać:p... ale na siebie rzadziej;):lol:

Za wiele to już się działo nie będzie, wokół potworków moich raczej się będzie kręciło ... może coś tam w ogrodzie postawimy... może... może... może...

na pewno narodziny nowe będą... ale to już nie nowość:D

Zapraszam serdecznie i również pozdrawiam:)

:eek: jeszcze lato masz... prawie

Vito odjajczony?

:no:

Wet powiedział, że musi dwa latka skończyć. I gdyby nie obawa, że pokryje matkę to wcale by mi te jego jajcątka nie przeszkadzały:p

Ujeżdżać nikt go przecież nie będzie, dzieć za stary, a wnuków jeszcze nie ma...

Wredny nie jest... że cielaka czasami pogoni??? zdrowsze będą jak się przebiegną;)

Nie kopie, nie gryzie... a kopytka miał ostatnio werkowane na leżąco:D

ja sie tak nie bawie, u ciebie jeszcze lato a u mnie juz szaro i ponuro, jedynie trawa zielona. dzis znowu byl przymrozek.

ale slicznie masz :)

dziękować... dzisiaj u nas też szaro i ponuro:(

Arctica, czy ty na zimę róże przycinasz nisko? Zastanawiam się, co zrobić z moją jedną jedyną, która przeżyła dwie zimy, więc może zostanie na dłużej ;)

Inne padały sukcesywnie przycinane i nie, osłaniane i nie....

Róż nie przycinam jesienią, czasami kwitną do końca grudnia:D. Jak się zaczynają mrozy to okrywamy słomianymi chochołami na mw. pół metra, a wiosną przycinam to co zmarznie. Niekiedy na równo z ziemią... Peace np. w tym roku mimo przykrycia calutkie zmarzły. Nic to bo i tak najlepiej kwitną na tym co wylezie z ziemi, a nie na zeszłorocznych badylkach.

Arctica, coś długo do Ciebie nie zaglądałam a jak zajrzałam i przeczytałam to szczęka mi opadła na podłogę...:jawdrop:... normalnie zdolna i wszechstronna laska jesteś...:yes::yes:... ja bym tak nie potrafiła... raz mozaika, dwa łazie nka no i hafty za.....iście piękne....coś odlotowego normalnie....i do tego cała ta ferajna ( w pozytywnym słowa znaczeniu :p ) przy której ciągle coś trzeba robić... jak ty znajdujesz na to wszystko czas i ochotę....:cool:..

Pozdrawiam i podziwiam jak zawsze :yes:

No zaczerwieniła bym się normalnie... jakbym umiała:p

Tyle pochwał i zachwytów... dziękuję...

Taki już jestem dłubak amator:D... obadwa z mężowatym moim zresztą, jego też wciąż łapki swędzą do dłubanki jakiejś:rotfl:

ostatnio ze slifierką się na kamulcach wyżywa:lol2:... super dziam-dziama zrobił, jak dopieści to się pochwalę... męzulka pochwalę znaczy się bo nie "się";)

A ferajna to jak rodzina... tylko mniej kłopotliwa niż dziatki, na pastwisko wypuścisz i nie marudzą:D

Zresztą jak nie ma po co wstać to nie ma po co żyć... a ja muszę potwory wyprowadzić lub zależnie od pory roku, nakarmić... muszę wstać i mam po co żyć!!!

Przepięknie u Ciebie :)

U mnie szaro, buro i ponuro...

Byłam u znajomych i na kota się skichałam....:bash:

Goopia jestem i nic z tego nie rozumiem, może rzeczywiście to egzemplarz konkretny uczula... aaaa... :bash:

Nic tylko organoleptycznie stwierdzić musisz:lol:

Już Tarci pisałam, u nas też dziś szaro, buro i ponuro:(

Matko, zatkało mnie!!!! Cuda tam u Ciebie normalnie - cuda natury!!!!

A przyznac się do czegoś musze ..... z tym wypieleniem .... no bo ja pokazałam tylko odpowiednie odcinki .... takie specjalne ... Skoro zmolestowało Cie to do pracy ... no cóż, jeśli muszę (albo humor Ci to poprawi) to się zawstydzę ....;)

Hana i Vito rulez!!!!

• 2 weeks później...

Braza... u mnie niestety tych "wypielonych" to zdecydowana mniejszość jest:oops:

Niiiiieeeee chceeeee miiii sięęęęęęęęęęęęęę

Przecież i tak zaraz zamarznie, zasypie i na wiosnę znów trzeba będzie odgruzowywać:p:rolleyes:

Tylko Brazowe róże wciąż kwitną:D

P1020294.JPG

Miałam mężowatego pochwalić... to chwalę...

skamieniałe dziam-dziamy zmajstrował, o takie

P1020286.JPG

P1020288.JPG

P1020296.JPG

Dzisiaj tylko niepocieszony jest... bo w niedzielę nie pozwalam włączać szlifierki... bo księdza zagłusza;)

no ja se tak z rzadka zaglądam tu i tam :rolleyes:alem nieśmiała , to się z rzadka odzywam ...do Depsi mam śmiałość :yes:......ale nagromadziło mnie się przemyśliwań, to się odezwę :rolleyes:

Dzińdybry :D

zacznę od pomady :cool:podziwiam Ciebie od dawna za to ,że chce Ci się rano wstać :lol2: no za tę miłość do tych, dziwnych dla mnie , miziastych :D

...ja też bym tak chciała ale mam za chory umysł , zbyt się do zwierzyny rodzinnie nastawiam :p musiałam wydać kozę , bo nie mogłam spokojnie spać z powodu jej zamknięcia w komorze na noc samiutkiej ...bez wygód

nie zamykaj wątku , przeca cały czas coś tworzysz , rozwijasz , to i jesteś dla drugich natchnieniem , no nie ? ja też lubię dłubać ....no zawsze podobają mi się różne nowoczesne dizajny, wszystkie gadżety dostępne w sklepach :lol2:jest tego tyle teraz , że zawrót głowy w każdym sklepie dopada .........ale lubię robić tak jak mi w duszy gra :D sama

teraz troszkę prywaty ....nużna mi pomoc :p pragnę na płótno przenieść taką damę ale nie mam w tym temacie żadnej praktyki ...zdolności się znajdą :p gdybyś mi mogła podpowiedzieć jaką kupić kanwę i w ile nitek haftować :rolleyes: to byłabym wdzięczna, bo widziałam ,że dama w czepcu wyszła Ci genialnie :p ja też tak chce :lol2: ja też tak chcę :p

mozajek tyż Ci zazzdraszczam :p ta na słupkach to proste ino dłubanina ....ale ta w łazience , to majstersztyk :yes:

a mężowskie głowy , to jakoweś totemy ? że też mu się tak chciało....w takim twardym maeriale ....rzec by można w twardym jak skała , kamień .....:jawdrop: ale czemu nie jelenie głowy a ludzkie ?

Edytowane przez relek

Może i do mnie śmiałości nabierzesz:oops::oops::oops:

dybry:D

za pomadę serdecznie dziękuję,

Też nie mogłam przeżyć jak Kalinka sama musiała w stajni spać, w dzień z psicami biegała, do domu przychodziła, a w nocy taka sama, samiutka...

Jakby wiedziała gdzie za potrzebą się wychodzi to jak nic w psim pokoju by kącik dostała:p

Tylko tydzień dziurkę w brzuchu wierciłam... ma koleżankę:yes:

Tera pomoc:)

Masz jakieś... jakiekolwiek doświadczenie z krzyżykowaniem??? Bo ta dama to jakby tu powiedzieć troszkę wyższa szkoła jazdy jest. Jak będzie to Twój pierwszy krzyżykowy obraz to może coś prostrzego, poszukamy razem schematu. No ale jeżeli już coś dłubałaś i wiesz czym to pachnie to dawaj maila na priv wyślę Ci schemat.

Kanwa zdecydowanie i TYLKO firmy DMC. Osobiście haftuję na 16, jeszcze lepiej wygląda na 18 ale ja ślepawa trochę jestem i dużych prac nie dam rady robić na drobniejszej.

:lol2: jak fajnie, że nie tylko ja będę "dziwna"... no Depsia coś tam też dłubie ale maleństwa:D

a mężowskie głowy , to jakoweś totemy ? że też mu się tak chciało....w takim twardym maeriale ....rzec by można w twardym jak skała , kamień .....:jawdrop: ale czemu nie jelenie głowy a ludzkie ?

hmmm... bo nie mamy rogatych kamieni???:p otoczaków w brud... ciekawe kiedy wszystkie przedłubie... i jak to się rozwinie:lol:

Obraziłam się za maleństwa. :evil:

Ja OBRAZY robię! :p

Chełmońskiego mam haftowanego i Schwarzwald i różne takie!

Ludzkie pojęcie, ledwie człowiek zdąży wrócić, a już postponują i niedoceniają! ;)

Paskudy jedne. :hug: