Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No już dobrze, dooooooobrze... ja o Twoich ostatnich pracach... sama przyznasz, że nie są bycze:p... no i nie chcę się wywyższać, ale odkąd odkryłam goldenki wiem co to praca przy krośnie. Hafty polskie to jak kolorowanki dla przedszkolaków przy impresjonistach:D Dla przykładu sianokosy z HP ogromne przecież, zajęły mi parę miesięcy, w GK obraz tych rozmiarów szyję... 4-5 LAT... przy tej samej liczbie godzin dziennie przy krośnie oczywiście:)

Arni... a co Cię tak zadziwiło:lol:

Na GK to u mnie już oczy nie te, tak drobnej kanwy nie dam rady... :(

Jak mam 12 diptrii, to wiele nie powalczę.

Ale co mogę, to robię! :p

Tiaaaaa...

Chyba muszę wstawić moje dwie ostatnie prace. :evil:

Jasne, że prostsze o niebo.

Ale nie żadne małe!!!

A te róże to ile krzyżyków na ile mają? :rolleyes:

294x376 i równiutko 200 kolorów:D

ale sanna miała ponad 400 na ponad 600... strasznie mnie zmęczyła...

znów mam niesamowitą chcicę na jednego kolosa ale muszę na mniejszych odpocząć:)

Przecież goldenki można na grubszej kanwie robić tylko odpowiednio większą ilością nici, żeby prześwitów nie było. Tutaj nie o drobność kanwy chodzi a o skomplikowanie schematu i ilość kolorów:yes:

Każdy ma jakiegoś bzika,

każdy jakież hobby ma,

a ja w domu mam konika,

kota, krówki oraz psa...

i wszystkiego wielosztuk:lol:

Na samochodach się znam ciut lepiej niż przeciętna kobieta (tutaj myślę inżynierski umysł winien), budowę, jak wiecie uwielbiam i nie tylko w teorii:rolleyes::cool:... też techniczny pomaga;)

to muszę coś dla zrównoważenia kobiecości mej:wiggle:

pasjami haftuję... krzyżykuję właściwie...

no i szydełko uwielbiam:lol:

Ewa... wytłumaczę Ci...

jak przejdziesz na emeryturę:yes:

to zdecydowanie czasochłonne hobby, nie dla zapracowanych;)

Ja na samą myśl... wzięłabym nożyczki i te nitki pocięła.. albo rękoma porwała ... aby nie haftować....:rolleyes:

Budować/zarządzać lubiłam i nawet wyszło mi to nieźle. samochody lubię... załatwianie wszelakich spraw nie stwarza mi problemów, oby być w ruchu..... Haftowanie, druty, czy szydełko ... mnie by wykończyło... na emeryturze też... To czy ja jestem nadal kobietą:confused:

Takiego to ona sobie sprowadzi ................................... w końcu :lol2:

Cześć dziewoje dziergające i nie dziergające. Dawno mnię nie było i ogromnie się stęskniłam za wami.

Nawiązując do waszej rozmowy.

Ja do tej drugiej grupy należę i to w tak przeogromnym stopniu, że jak mi się cosik popruje, to prędzej małżonek mój ukochany to zszyje niźli ja :lol:

Jak już mam wybierać to uwielbiam - remonciki i czytanie książki. A drutów to nawet utrzymać prawidłowo w rękach nie potrafię.

Ale mimo to czuję się baaardzo kobietą :yes:

Edytowane przez sipatka

Takiego to ona sobie sprowadzi ................................... w końcu :lol2:

Cześć dziewoje dziergające i nie dziergające. Dawno mnię nie było i ogromnie się stęskniłam za wami.

Nawiązując do waszej rozmowy.

Ja do tej drugiej grupy należę i to w tak przeogromnym stopniu, że jak mi się cosik popruje, to prędzej małżonek mój ukochany to zszyje niźli ja :lol:

Jak już mam wybierać to uwielbiam - remonciki i czytanie książki. A drutów to nawet utrzymać prawidłowo w rękach nie potrafię.

Ale mimo to czuję się baaardzo kobietą :yes:

podaj mi swa dlon madam:lol2: choc ja na drutach umiem, na szydelku tez i nawet krzyzykowac potrafie :D ale co z tego jak nie lubie i cierpliwosci nie mam, a juz o starannosci to zapomnij:bash:

wole remonciki, ksiazki i ogrod. ooo i jeszcze gotowac lubie ale na to zwykle czasu nie starcza ;)