Arnika 05.11.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ja nie mam KA tylko zelmera i dobrze pianę ubija.. chyba nie dałby rady ciasta... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6169496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.11.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ja do takiego ciasta to ni mam robota, Izulowy przepis w try miga się zagniata. Mogę sama, nie przeszkadza mi to... tylko mięcha niecierpię dotykać, mąkę mogę wręcz lubię. Pamiętam jak dawno, dawno temu babcia, właściwie to moja pra-babcia wyrabiała ciasto na święta... drożdżowe... z 5 kg mąki!!!...zawsze asystowałam:lol:... znaczy łapy wtryniałam:p Tylko do wałkonienia tfu wałkowania mężowatego zatrudniam:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6169835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.11.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 moja ciocia też zagniatała. Fuj. A teściowa to już mojego męża uzywała, bo takie zagniatanie drożdzowca to ciężka praca jest. Ja mam słabe rączki, dlatego sobie silny mikser kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6169955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.11.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ja drożdżowe bardzo lubię, i paczki domowe... ale ani razu nie robiłam... Za nic nie włożę rąk do miski i nie będę mieszać tej brei... A jaki to jest Izulowy przepis? I gdzieś kiedyś był przepis na drożdżowe bez mieszania.. ale zgapiłam się i nie spisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6170036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.11.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 mam taki RONIC http://www.ronic.pl/index.php/roboty-ronic/ronic-rytmo.html jest genialny i ciasto na pierogi i mrożone truskawki z dodatkiem śmietany na lody ukręci i zawsze w nim rozdrabniam mięso gotowane na pierogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6170506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.11.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 filmik dolny 12,24 min http://www.ronic.pl/index.php/roboty-ronic/filmy-roboty-ronic.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6170513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 06.11.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 obejrzałam i zdumiona jestem jak prosto zupę ugotować jak się ma takie cudo ...no prościej niż z torebki ...a zara lecę i mrożoną kawę robię no nie mam takiego robota alem zainspirowana przeglądnę swoje instrmenta Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6170948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 06.11.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Mam nadzieję Aniu, że te pierogi Ci dobrze wyszły, bo zapomniałam o jednym składniku - trochę oleju trzeba dolać. No ale tak to jest, jak się do człowieka do pracy dzwoni i każe przepisy z pamięci podawać A jeśli chodzi o ciasto drożdżowe to było to dla mnie (do dwa tygodnie temu) najokropniejsze ciasto świata. Oblepiało ręce do obłędu brrrr Ale ostatnio ciepnęłam tam co było w przepisie nie przejmując się wcale jakimś tam wyrastaniem drożdży, wymajtałam drewnianą łychą i tylko potem ledwo ledwo dotykałam mocno omączoną "paciaję" coby mi łapek nie okleiło. I wiecie co - superzaste wyszło . Co prawda robiłam je na spód pizzy ale i tak zawsze gniot wychodził. Dobrze ciocia mówiła - tym ciastem nie należy się przejmować (zajęło mi to nieprzejmowanie dobrych parę lat ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6171016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.11.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 ja ostatnio w masterszefie australia widzialam super przepis na sernik, babeczka tez wrzucala wszystko jak leci i sernik jej genialny wyszedl. a ja sie bawie najpierw z jajami, maslem, cukrem, ucieraniem a ona pstryk i wszycho do miksera. i podala fajny patent na nie opadanie i mokrosc sernika, skracamy czas pieczenia i tyle czasu ile pieklismy zostawiamy sernik w zamknietym piekarniku po wylaczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6171056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.11.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Fajny ten robot, tym fajnieszy, że ja nie dysponuję żadnym:D A przymierzam się ... ho ho ho!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6171084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.11.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Pewno, że się udały... bo tak profilaktycznie jedno jajeczko dorzuciłam:p Cała tajemnica świetności przepisu we wrzątku... 3szkl. mąki, szkl. wrzątku, sól... teraz wiem, że jeszcze olej, ale ja dałam jajo i wyszło super. Wrzątek powoduje to, że momentalnie się zagniata:) Na drożdżowe to nie mam dobrego przepisu, dla moich to ino słodkie ma być... za to na seeeeeerrrrrnikkkk... dobry , no nie Iza? Wyrośnięty, nie opada i mokrutki... Jak pierwszy raz zrobiłam to nie wierzyłam, że można taki dobry zrobić... no skromna też jestem przy okazji:wiggle: Co do mikserów to mam Brauna, ten mocniejszy. Warzywka wszystkie na dowolne kształty przetworzy, mięsa nie mielę tylko w nim siekam, czekoladę na czekoladowy piasek przerabiam... i puder sobie z cukru robię... Ale z miąchaniem gęściejszych rzeczy sobie nie radzi, i z rozdrabnianiem paciajastych... w poprzednie święta poległ na kutii, na rozdrabnianiu bakalii. Plastikowy wirniczek się spsuł, a to podobno nie rozbieralne (mąż wyjął) i trzeba było cały napęd kupować Od zawsze łazi mi po głowie taki samomiąchający, coby trzymać nie trzeba było... tylko dosypywać... i gęste ciacho wyrabiać... Muszę pogadać ze starym mikserem, może by się zdecydował na zepsucie:razz: A na super gęstą paciaję mam sposoba:lol: dobra przyznam się... chleb wyrabiam... wiertarką Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6171567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 06.11.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 NIE CHWAL SIĘ TYLKO, DAWAJ PRZEPIS NA SERNIK PYSZNIUSI:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6171711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.11.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 TARcia w tym moim brzoskwiniowym wyjsciowy przepis to bylo wlasnie wszytsko wymieszac Podajcie dziewczynki ten przepis na ciasto na pierogi ale z wszytskimi skladnikami Jesli chodzi o robot do wyrabiania ciasta to mam KA, to jest po prostu rewelacja, bardzo polecam tego typu roboty bo wrzucam maslo samo sie ucieram, dorzucam cukier , samo ie uciera, potem kolejne skladniki i sernik gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6172269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 mój przepis na oko - mąka, oleju troszkę, soli do smaku, włączam mikser i dolewając gorącej wody patrzę jaka konsystencja się robi. Jak odskakuje od ścianek naczynia - gotowe Z zimną wodą jest bardziej twarde i grudki się robią Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6172371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.11.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 uwielbiam przepisy na oko ale sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6172403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 tyle wody i mąka wchłonie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6172638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.11.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 ale to jest ciasto typowo kluskowe. a moja mama robi jakies takie pulchne, jajka dodaje i coś tam, dlatego jej pierogi sa niepowtarzalne, w każdym razie ja nie umiem ich powtórzyć. nawet dziecko wysłane na przeszpiegi do babci nie przeniknęło tej wiedzy magicznej podobnie mam zresztą z ciastem kruchym. Moja mama wsypuje do miski produkty "na oko", pomiącha i jest super. Ja wsypuję niby to samo ale moje oko się różni... nie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6172742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Ewa.. a może Mama zakłada okulary, a Ty nie.. albo odwrotnie.. i dlatego jest różnica;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6172916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.11.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 no wlasnie mi tez ciezko czasem podac przepis, bo ja zwykle tez na oko robie. te "na oko" wychodza najlepiej tylko czasem za duzo:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6172965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Ostatnio gdzieś widziałam ,,szczyptę" soli a potem innego dodatku w wykonaniu jakiejś ,,kucharki" w telewizji i zdecydowanie jej szczypta różniła się od mojej "lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/129940-a-mo%C5%BCe-by-tak-jeszcze-raz-dworek-potworek/page/426/#findComment-6173089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.