Arnika 05.11.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ja nie mam KA tylko zelmera i dobrze pianę ubija.. chyba nie dałby rady ciasta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.11.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ja do takiego ciasta to ni mam robota, Izulowy przepis w try miga się zagniata. Mogę sama, nie przeszkadza mi to... tylko mięcha niecierpię dotykać, mąkę mogę wręcz lubię. Pamiętam jak dawno, dawno temu babcia, właściwie to moja pra-babcia wyrabiała ciasto na święta... drożdżowe... z 5 kg mąki!!!...zawsze asystowałam:lol:... znaczy łapy wtryniałam:p Tylko do wałkonienia tfu wałkowania mężowatego zatrudniam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.11.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 moja ciocia też zagniatała. Fuj. A teściowa to już mojego męża uzywała, bo takie zagniatanie drożdzowca to ciężka praca jest. Ja mam słabe rączki, dlatego sobie silny mikser kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.11.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ja drożdżowe bardzo lubię, i paczki domowe... ale ani razu nie robiłam... Za nic nie włożę rąk do miski i nie będę mieszać tej brei... A jaki to jest Izulowy przepis? I gdzieś kiedyś był przepis na drożdżowe bez mieszania.. ale zgapiłam się i nie spisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.11.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 mam taki RONIC http://www.ronic.pl/index.php/roboty-ronic/ronic-rytmo.html jest genialny i ciasto na pierogi i mrożone truskawki z dodatkiem śmietany na lody ukręci i zawsze w nim rozdrabniam mięso gotowane na pierogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.11.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 filmik dolny 12,24 min http://www.ronic.pl/index.php/roboty-ronic/filmy-roboty-ronic.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 06.11.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 obejrzałam i zdumiona jestem jak prosto zupę ugotować jak się ma takie cudo ...no prościej niż z torebki ...a zara lecę i mrożoną kawę robię no nie mam takiego robota alem zainspirowana przeglądnę swoje instrmenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 06.11.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Mam nadzieję Aniu, że te pierogi Ci dobrze wyszły, bo zapomniałam o jednym składniku - trochę oleju trzeba dolać. No ale tak to jest, jak się do człowieka do pracy dzwoni i każe przepisy z pamięci podawać A jeśli chodzi o ciasto drożdżowe to było to dla mnie (do dwa tygodnie temu) najokropniejsze ciasto świata. Oblepiało ręce do obłędu brrrr Ale ostatnio ciepnęłam tam co było w przepisie nie przejmując się wcale jakimś tam wyrastaniem drożdży, wymajtałam drewnianą łychą i tylko potem ledwo ledwo dotykałam mocno omączoną "paciaję" coby mi łapek nie okleiło. I wiecie co - superzaste wyszło . Co prawda robiłam je na spód pizzy ale i tak zawsze gniot wychodził. Dobrze ciocia mówiła - tym ciastem nie należy się przejmować (zajęło mi to nieprzejmowanie dobrych parę lat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.11.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 ja ostatnio w masterszefie australia widzialam super przepis na sernik, babeczka tez wrzucala wszystko jak leci i sernik jej genialny wyszedl. a ja sie bawie najpierw z jajami, maslem, cukrem, ucieraniem a ona pstryk i wszycho do miksera. i podala fajny patent na nie opadanie i mokrosc sernika, skracamy czas pieczenia i tyle czasu ile pieklismy zostawiamy sernik w zamknietym piekarniku po wylaczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.11.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Fajny ten robot, tym fajnieszy, że ja nie dysponuję żadnym:D A przymierzam się ... ho ho ho!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.11.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Pewno, że się udały... bo tak profilaktycznie jedno jajeczko dorzuciłam:p Cała tajemnica świetności przepisu we wrzątku... 3szkl. mąki, szkl. wrzątku, sól... teraz wiem, że jeszcze olej, ale ja dałam jajo i wyszło super. Wrzątek powoduje to, że momentalnie się zagniata:) Na drożdżowe to nie mam dobrego przepisu, dla moich to ino słodkie ma być... za to na seeeeeerrrrrnikkkk... dobry , no nie Iza? Wyrośnięty, nie opada i mokrutki... Jak pierwszy raz zrobiłam to nie wierzyłam, że można taki dobry zrobić... no skromna też jestem przy okazji:wiggle: Co do mikserów to mam Brauna, ten mocniejszy. Warzywka wszystkie na dowolne kształty przetworzy, mięsa nie mielę tylko w nim siekam, czekoladę na czekoladowy piasek przerabiam... i puder sobie z cukru robię... Ale z miąchaniem gęściejszych rzeczy sobie nie radzi, i z rozdrabnianiem paciajastych... w poprzednie święta poległ na kutii, na rozdrabnianiu bakalii. Plastikowy wirniczek się spsuł, a to podobno nie rozbieralne (mąż wyjął) i trzeba było cały napęd kupować Od zawsze łazi mi po głowie taki samomiąchający, coby trzymać nie trzeba było... tylko dosypywać... i gęste ciacho wyrabiać... Muszę pogadać ze starym mikserem, może by się zdecydował na zepsucie:razz: A na super gęstą paciaję mam sposoba:lol: dobra przyznam się... chleb wyrabiam... wiertarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 06.11.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 NIE CHWAL SIĘ TYLKO, DAWAJ PRZEPIS NA SERNIK PYSZNIUSI:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.11.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 TARcia w tym moim brzoskwiniowym wyjsciowy przepis to bylo wlasnie wszytsko wymieszac Podajcie dziewczynki ten przepis na ciasto na pierogi ale z wszytskimi skladnikami Jesli chodzi o robot do wyrabiania ciasta to mam KA, to jest po prostu rewelacja, bardzo polecam tego typu roboty bo wrzucam maslo samo sie ucieram, dorzucam cukier , samo ie uciera, potem kolejne skladniki i sernik gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 mój przepis na oko - mąka, oleju troszkę, soli do smaku, włączam mikser i dolewając gorącej wody patrzę jaka konsystencja się robi. Jak odskakuje od ścianek naczynia - gotowe Z zimną wodą jest bardziej twarde i grudki się robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.11.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 uwielbiam przepisy na oko ale sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 tyle wody i mąka wchłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.11.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 ale to jest ciasto typowo kluskowe. a moja mama robi jakies takie pulchne, jajka dodaje i coś tam, dlatego jej pierogi sa niepowtarzalne, w każdym razie ja nie umiem ich powtórzyć. nawet dziecko wysłane na przeszpiegi do babci nie przeniknęło tej wiedzy magicznej podobnie mam zresztą z ciastem kruchym. Moja mama wsypuje do miski produkty "na oko", pomiącha i jest super. Ja wsypuję niby to samo ale moje oko się różni... nie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Ewa.. a może Mama zakłada okulary, a Ty nie.. albo odwrotnie.. i dlatego jest różnica;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.11.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 no wlasnie mi tez ciezko czasem podac przepis, bo ja zwykle tez na oko robie. te "na oko" wychodza najlepiej tylko czasem za duzo:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Ostatnio gdzieś widziałam ,,szczyptę" soli a potem innego dodatku w wykonaniu jakiejś ,,kucharki" w telewizji i zdecydowanie jej szczypta różniła się od mojej "lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.