Arctica 12.12.2013 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Na szczęście każdy ma prawo do własnego wzorca szczęścia, radości... wzniosłości i magiczności też Pokazywałam fragmenty moich wnętrz, na pewno ascetyczne to one nie są... będzie choinka... mam nadzieję, że chłopaki ją ubiorą bo ja niecierpię... przeżyję złoto-czerwone ozdóbki i jednokolorowe światełka. Ale jakby miało toto migać to wyleciało by z chałupy w try miga!!! A jakby jeszcze jakieś dżingle benki do tego bucały to jeszcze i chłopaków bym pogoniła. Wkurza mnie to niesamowicie Polskie święta... to tak troszkę jak i polscy górale... tradycja... kierpce, juchasiki, baby w haftowanych kubraczkach... taki fetyszyk... 20 km dalej w tych samych górach tyle, że już nie polskich normalni ludzie mieszkają... cóż... krasnale... a plastikowe sarenki, jelonki, bocianki... pieski:jawdrop: nadal u nas we wsi stoją... tradycja??? fetyszyk??? pewnie koszyczki ze starych opon czy inne łabądki tez niebawem symbolem Polskości będą Sorki, nikogo obrażać nie zamierzałam:) BIGOS!!! Zawsze mi się ze świętami kojarzy, jak byłam mała to tylko dwa razy w roku, w święta właśnie go jadłam... Teraz gotuję kilka razy w roku, jak zatęsknię za smakiem... smakiem bigosu nie świąt... a że zawsze inaczej smakuje??? wiadomo różna kapusta, różne mięsko, kiełbasa... tylko nie dośpiewuję, że właśnie ten świąteczny jest najniesamowitszy w świecie Teraz też bigosik ugotuję, ale nie dlatego, że święta, a dlatego, że dawno nie było:D Pierogów z kapustą i grzybkami nie lubię, zesrem wolę... albo ze szpinakiem... mniammmm... własnie też postne!!! Wczoraj mnie na śledzie naszło, po sułtańsku zrobiłam... a sałatkę warzywną właśnie przed wczoraj robiłam... Ryby jemy conajmniej raz w tygodniu, tak na obiad bo wędzonych czy śledzików to nie liczę... Wiem!!!! W doopach nam się poprzewracało!!! Jakby na codzień chleb ze smalcem wcinał to i święta by świąteczne były... Tak swoją drogą zjadła bym dobrego smalczyku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.12.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Wiem!!!! W doopach nam się poprzewracało!!! Jakby na codzień chleb ze smalcem wcinał to i święta by świąteczne były... Tak swoją drogą zjadła bym dobrego smalczyku... Ty wiesz co...? Ty jednak mądra kobieta jesteś! Sama drzwi znajdę, sama!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.12.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 A jakby na święta spojrzeć inaczej? Przecież są to urodziny. Urodziny są zwykle radosne (no, chyba, ze ktoś kończy 100 lat, wtedy się cieszy że jeszcze wie, że ma urodziny)... W sumie te tradycje, odpust, potrawy i obdarowywanie się prezentami - to wszystko jest z okazji czyichś urodzin Każdy może je obchodzić po swojemu. Jeżeli to ubieranie choinki jest wyrazem radości i oczekiwania, to warto ubierać, warto piec ciasta, mięsa a potem leżeć i świętować.... . Jeżeli nie, to zawsze można skorzystać z wolnego w pracy i skoczyć w Alpy na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.12.2013 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Powolutku, pomalutku... przestaję się cieszyć z własnych urodzin... a jeszcze kilka lat i zdecydowanie wolała będę zapominać które to z kolei:p A jakby na święta spojrzeć inaczej? Przecież są to urodziny. Urodziny są zwykle radosne (no, chyba, ze ktoś kończy 100 lat, wtedy się cieszy że jeszcze wie, że ma urodziny)... W sumie te tradycje, odpust, potrawy i obdarowywanie się prezentami - to wszystko jest z okazji czyichś urodzin Każdy może je obchodzić po swojemu. Jeżeli to ubieranie choinki jest wyrazem radości i oczekiwania, to warto ubierać, warto piec ciasta, mięsa a potem leżeć i świętować.... . Jeżeli nie, to zawsze można skorzystać z wolnego w pracy i skoczyć w Alpy na narty. a jak kończy ponad 2000:o;) Świąteczne wakacje zawsze były dobrym rozwiązaniem ale za bardzo obrośliśmy w zwierzaki i chwilowo se ne da... Na starość na pewno wrócimy do tych... tradycji:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.12.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 a jak kończy ponad 2000:o;) no to tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 13.12.2013 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 No jak tu poczuć atmosferę świąt??? No jak ja się zapytowywuję??? Najprawdopodobniej na wigilijnym stole będę mogła sobie postawić... róże z własnego ogrodu!!! Zdjęcia dzisiejsze tj. z 13 GRUDNIA!!! bo, że bratki w grudniu kwitną to norma:D no niech będzie jedno jesienne... jesienne podkreślam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.12.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Jesteś pewna, że w Polsce mieszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 13.12.2013 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.12.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 W takim razie to dowód na ocieplenie klimatu W Izraelu katastrofa - obfite śniegi gnębią mieszkańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.12.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.12.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Arcti na pewno fotoszopa jakiegoś uruchomila:p A my rozmawiamy o przeprowadzce do Australii, chyba chcielibyśmy tam wyjechać i mieszkac, bardzo zgodni jesteśmy oboje z mezowatym. Już mi to jakiś czas po glowie kolacze. Może jeszcze nie jutro ale jest to jakiś pomysl na przyszlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.12.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Tarcia - Australia to fajny kraj, choć MNÓSTWO tam Azjatów, najechali się jak najęci. Arctisia, te róże... No ja Cię proszę, nie rób sobie jaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.12.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Śniegi w Egipcie http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/swiat,27/pogodowy-fenomen-w-egipcie-pierwszy-snieg-od-112-lat,108585,1,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.12.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 możliwe ale rozeznać się możemy. mamy kilku znajomych tam i im się podoba, to ponoc bardzo przyjazny kraj do zycia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.12.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Masz rację TAR w Australii lepiej niż na Bliskim Wschodzie http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/swiat,27/chaos-w-pogodzie-na-bliskim-wschodzie-moze-utrzymac-sie-do-3-miesiecy,108485,1,0.html pod warunkiem, że akurat powódź Cię nie dopada jak 2 lata temu na pocieszenie powiem Ci, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.12.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 u mnie też jedna kwitła ale był przymrozek i przycięłam. Bałam się, ze przyjdzie ostry mróz i mi zmarznie. Faktyczne aura coś wybrakowana. Tak samo było w 2007, przeprowadziliśmy się 1 grudnia i ze strachem czekaliśmy na zimę, bo dom był koszmarnie niewykończony. Zima nie przyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.12.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Gosia, no może, ale mam powoli dość naszego polskiego smrodka, te same posrane geby w tv, karzel psychopata, naczelny temat o katastrofie , psychol maciarka i rząd, który ciage chce nas udupic w g....nie. normalnie bajka. zyc nie umierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 13.12.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 no przyjszłam , bo się zdecydowałam ....prosić o pomoc fachowcy zaczynam wielką mękę przez haft ale nic nie wiem , nic nie umiem Arcticusiu mam taki obraz do roboty ...na wieki , bo nie na lata chyba ...czy mogłabyś mi podpowiedzieć jakiej użyć kanwy , co by ładnie wyszedł ...bo muliny DMC użyję . Proszę o pozytywne ustosunkowanie się do mojej prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.12.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Im drobniejszej kanwy użyjesz, tym lepiej haft będzie wyglądał. Resztę niech Arctiśka opowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 14.12.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 no przyjszła ....i powiedziała co wiedziała i poszła ....... a może by tak powiedziała konkretnie , ja do tej pory dziergałam na kanwach se otrzymanych , podarowanych ja w życiu kanwy w sklepie nie kupowała to jak ja se pójde i kupię drobniejszą ? jak ja nie wiem jak ją nazwać , co? a powiedziała w ile nitek ? nie ! nie powiedziała i se poszła z powrotem do lasa ....sosnowego ale coś już umiem i mam taki plan, że się zawezmę i w sypialni powieszę , co by se Hrabia na morze co rano popatrzał, bo on znad morza a w centralnej Polsce tyle lat musi g....ć .............w salonie wisi inny Chambers -olej ....... a tu mam taki mus , co by haftować go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts