Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Na szczęście każdy ma prawo do własnego wzorca szczęścia, radości... wzniosłości i magiczności też;)

Pokazywałam fragmenty moich wnętrz, na pewno ascetyczne to one nie są... będzie choinka... mam nadzieję, że chłopaki ją ubiorą bo ja niecierpię...

przeżyję złoto-czerwone ozdóbki i jednokolorowe światełka. Ale jakby miało toto migać to wyleciało by z chałupy w try miga!!! A jakby jeszcze jakieś dżingle benki do tego bucały to jeszcze i chłopaków bym pogoniła. Wkurza mnie to niesamowicie

Polskie święta... to tak troszkę jak i polscy górale... tradycja... kierpce, juchasiki, baby w haftowanych kubraczkach... taki fetyszyk...

20 km dalej w tych samych górach tyle, że już nie polskich normalni ludzie mieszkają...

cóż... krasnale... a plastikowe sarenki, jelonki, bocianki... pieski:jawdrop:

nadal u nas we wsi stoją...

tradycja??? fetyszyk???

pewnie koszyczki ze starych opon czy inne łabądki tez niebawem symbolem Polskości będą:sick:

Sorki, nikogo obrażać nie zamierzałam:)

BIGOS!!! Zawsze mi się ze świętami kojarzy, jak byłam mała to tylko dwa razy w roku, w święta właśnie go jadłam...

Teraz gotuję kilka razy w roku, jak zatęsknię za smakiem... smakiem bigosu nie świąt...

a że zawsze inaczej smakuje??? wiadomo różna kapusta, różne mięsko, kiełbasa...

tylko nie dośpiewuję, że właśnie ten świąteczny jest najniesamowitszy w świecie

Teraz też bigosik ugotuję, ale nie dlatego, że święta, a dlatego, że dawno nie było:D

Pierogów z kapustą i grzybkami nie lubię, zesrem wolę... albo ze szpinakiem... mniammmm...

własnie też postne!!!

Wczoraj mnie na śledzie naszło, po sułtańsku zrobiłam...

a sałatkę warzywną właśnie przed wczoraj robiłam...

Ryby jemy conajmniej raz w tygodniu, tak na obiad bo wędzonych czy śledzików to nie liczę...

Wiem!!!!

W doopach nam się poprzewracało!!!

Jakby na codzień chleb ze smalcem wcinał to i święta by świąteczne były...

Tak swoją drogą zjadła bym dobrego smalczyku...

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem!!!!

W doopach nam się poprzewracało!!!

Jakby na codzień chleb ze smalcem wcinał to i święta by świąteczne były...

Tak swoją drogą zjadła bym dobrego smalczyku...

Ty wiesz co...?

Ty jednak mądra kobieta jesteś!

Sama drzwi znajdę, sama!!!

A jakby na święta spojrzeć inaczej? Przecież są to urodziny. Urodziny są zwykle radosne (no, chyba, ze ktoś kończy 100 lat, wtedy się cieszy że jeszcze wie, że ma urodziny)... W sumie te tradycje, odpust, potrawy i obdarowywanie się prezentami - to wszystko jest z okazji czyichś urodzin :) Każdy może je obchodzić po swojemu. Jeżeli to ubieranie choinki jest wyrazem radości i oczekiwania, to warto ubierać, warto piec ciasta, mięsa a potem leżeć i świętować.... . Jeżeli nie, to zawsze można skorzystać z wolnego w pracy i skoczyć w Alpy na narty.

Powolutku, pomalutku... przestaję się cieszyć z własnych urodzin...

a jeszcze kilka lat i zdecydowanie wolała będę zapominać które to z kolei:p

A jakby na święta spojrzeć inaczej? Przecież są to urodziny. Urodziny są zwykle radosne (no, chyba, ze ktoś kończy 100 lat, wtedy się cieszy że jeszcze wie, że ma urodziny)... W sumie te tradycje, odpust, potrawy i obdarowywanie się prezentami - to wszystko jest z okazji czyichś urodzin :) Każdy może je obchodzić po swojemu. Jeżeli to ubieranie choinki jest wyrazem radości i oczekiwania, to warto ubierać, warto piec ciasta, mięsa a potem leżeć i świętować.... . Jeżeli nie, to zawsze można skorzystać z wolnego w pracy i skoczyć w Alpy na narty.

a jak kończy ponad 2000:o;):rotfl:

Świąteczne wakacje zawsze były dobrym rozwiązaniem ale za bardzo obrośliśmy w zwierzaki i chwilowo se ne da...

Na starość na pewno wrócimy do tych... tradycji:lol:

No jak tu poczuć atmosferę świąt??? No jak ja się zapytowywuję???

Najprawdopodobniej na wigilijnym stole będę mogła sobie postawić...

róże z własnego ogrodu!!!

Zdjęcia dzisiejsze tj. z 13 GRUDNIA!!!

P1020390.JPG

P1020392.JPG

P1020395.JPG

P1020391.JPG

P1020396.JPG

P1020397.JPG

P1020399.JPG

P1020406.JPG

P1020410.JPG

P1020411.JPG

P1020412.JPG

P1020413.JPG

P1020416.JPG

P1020419.JPG

bo, że bratki w grudniu kwitną to norma:D

P1020388.JPG

no niech będzie jedno jesienne... jesienne podkreślam:rolleyes:

P1020385.JPG

Arcti na pewno fotoszopa jakiegoś uruchomila:p

A my rozmawiamy o przeprowadzce do Australii, chyba chcielibyśmy tam wyjechać i mieszkac, bardzo zgodni jesteśmy oboje z mezowatym. Już mi to jakiś czas po glowie kolacze. Może jeszcze nie jutro ale jest to jakiś pomysl na przyszlosc.:)

Masz rację TAR w Australii lepiej niż na Bliskim Wschodzie

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/swiat,27/chaos-w-pogodzie-na-bliskim-wschodzie-moze-utrzymac-sie-do-3-miesiecy,108485,1,0.html

pod warunkiem, że akurat powódź Cię nie dopada jak 2 lata temu :lol2:

na pocieszenie powiem Ci, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma :bye:

u mnie też jedna kwitła ale był przymrozek i przycięłam. Bałam się, ze przyjdzie ostry mróz i mi zmarznie.

Faktyczne aura coś wybrakowana.

Tak samo było w 2007, przeprowadziliśmy się 1 grudnia i ze strachem czekaliśmy na zimę, bo dom był koszmarnie niewykończony. Zima nie przyszła ;)

no przyjszłam , bo się zdecydowałam :D ....prosić o pomoc fachowcy :yes: zaczynam wielką mękę przez haft ale nic nie wiem , nic nie umiem :lol2:

Arcticusiu mam taki obraz do roboty images.jpg ...na wieki , bo nie na lata chyba :(...czy mogłabyś mi podpowiedzieć jakiej użyć kanwy , co by ładnie wyszedł ...bo muliny DMC użyję .

Proszę o pozytywne ustosunkowanie się do mojej prośby :p

no przyjszła ....i powiedziała co wiedziała :mad: i poszła ....... a może by tak powiedziała konkretnie , ja do tej pory dziergałam na kanwach se otrzymanych , podarowanych :sick: ja w życiu kanwy w sklepie nie kupowała :o to jak ja se pójde i kupię drobniejszą ?:o jak ja nie wiem jak ją nazwać , co?

a powiedziała w ile nitek ? nie ! nie powiedziała i se poszła z powrotem do lasa ....sosnowego

ale coś już umiem i mam taki plan, że się zawezmę i w sypialni powieszę , co by se Hrabia na morze co rano popatrzał, bo on znad morza a w centralnej Polsce tyle lat musi g....ć .............w salonie wisi inny Chambers -olej ....... a tu mam taki mus , co by haftować go :D