sipatka 03.01.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Zgodzę się ze zdaniem DEPsi. Skoro i tak masz je mieć, to nie wiem po co reszta dylematów? Stać cię na parkę to ją sobie kup. Jak się rozmnożą to na zdrowie i szczęście gospodarzy. Jak nie będzie zbytu to zawsze możesz ograniczyć przychówek. A co z wełną to zobaczysz. Przecież, jak nie znajdziesz nabywcy na wełnę to i tak nie będzie to argument przeciw kupieniu alpak prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.01.2014 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Hej!!! Znów pół nocy nie spałam:sick:... i do tego jeszcze taka doopna pogoda, wrrrrr.... Z Waszych słów wynika, że nie do końca złego pomysła mam... tylko Ewa jest na nie... bez urazy ale do tego to się już przyzwyczaiłam:hug: Bo paniusia nie założy... pewnie, że do biura nie założy bo się ugotuje i to na mientko, ale coraz więcej paniusiófff na wieś ucieka bo to modne przecie... wieczory chłodnawe bywają i nawet jeśli nie kamizela to chociaż cieniutki jak mgiełka, a ciepły jak kożuch szal??? alibo taka kołderka z alpaczkowej wełenki??? albo pled??? a nawet i skarpety do spania jak ktoś lubi (ja bez skarpet nie usnę nawet latem:oops:) Zagramaniczne rynki ciut bardziej nasycone, bo u nich to i wcześniej dotarły alpaki i ich pogłowie jest sporo większe. Sprzedaż samej wełny prosto ze zwierza jest opłacalne w stadzie powyżej 50 sztuk... na tyle to moje konto jednak nie wydoli:rolleyes: O ile surówka kosztuje 15-30 eurosów za kilo to już taka w sznureczku, 100% włóczka alpacza 900-1300 zł/kg. Czy ktoś to kupuje??? Nie mam pojęcia:rolleyes: Ewa piszesz, że za sześć stówek to sweter musi mieć i dizajn i metkę??? Za metkę przytoczonego przez Ciebie Armaniego to na takim sweterku płaci się parę tysięcy nie 6 stówek... a w naszych badziewnych butikach to za akrylowe cudo golfowe, swetrzysko takie made in China dwie stówki bulnąć trzeba... Iza ostatnio szukała, nieee??? Wiem, że są osoby, którym takie swetry są zwyczajnie niepotrzebne, bo w biurze za gorąco, w bloku takoż... ale jak wspominałam coraz więcej ludzi, szczególnie tych majętniejszych jednak ucieka na wieś, no chociaż na przedmieścia gdzie swetrzyska się już przydają Osia... nawet szóstki trafić nie musisz, graj;)... może nie sweter, ale skarpety masz u mnie jak w banku:D Argumentów przeciw nie dopuszczam... przecież zawsze można je sprzedać... bez straty... to nie nowy samochód, który na wyjechaniu z salonu już traci, nie mówiąc o kolejnych latach. Wszystkie moje przemyślenia prowadzą do tego, że stracić to się na tym nie da, kokosy mi nie potrzebne... zresztą jak krowy kupowaliśmy to tez się dużo ludzi w czółko pukało... zwróciły się już i co roku dają i będą dawać niewielki ale stały dochód. Na hand made się nastawiam tylko dlatego, że UWIELBIAM to robić, a czasu mam full:D... cierpliwość ma nie tylko na mozaikach ćwiczona, a przede wszystkim na krzyżykach... a ścian i tak mi powolutku zaczyna brakować... wiem, wiem... nie ma sensu wieszać krzyżykowych prac na ścianach bo to NIE obrazy;)... I jeszcze kwestia parki... nie jest to dobre rozwiązanie... to zwierzątka o bardzo, bardzo mocnym instynkcie stadnym, minimum to trzy sztuki... myślę o trzech panienkach i Tofinku:p Jeżysia... obglądnąć i pomiziać to możesz koło siebie w Holenrach na "Sz" jakiś, no chyba, że gadka ze mną dodatkowym bonusem jezd to ofkors zapraszam... a kiedy bendom???? tego nie wie nikt:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.01.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Hej!!! Osia... nawet szóstki trafić nie musisz, graj;)... może nie sweter, ale skarpety masz u mnie jak w banku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 03.01.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Osia, ja na twoim miejscu bym nie grała. Ania mi kiedyś powiedziała, że "prędzej cię samochód przejedzie, niż w totka trafisz". to ty lepiej nie graj ino czekaj na strzyżenie tych alpak i trzymaj Arcticę za nogę (no od tych skarpet co nie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.01.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Jestem za. Koniecznie zakładaj stado - po pierwsze cudne są i z wyglądu i z charakteru i kochasz je już dawno potrzebny Ci żyd... tak na wszelki wypadek http://duoart.blogspot.com zresztą zakochana jestem w tym blogu (ludziach) - pani wykonuje wyroby na konkretne zamówienie W razie czego zamiast ubrań kilimy możesz tworzyć poczytaj wpis z 10 listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 03.01.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Jestem za. Koniecznie zakładaj stado - po pierwsze cudne są i z wyglądu i z charakteru i kochasz je już dawno potrzebny Ci żyd... tak na wszelki wypadek http://duoart.blogspot.com zresztą zakochana jestem w tym blogu (ludziach) - pani wykonuje wyroby na konkretne zamówienie W razie czego zamiast ubrań kilimy możesz tworzyć poczytaj wpis z 10 listopada To jest dziewczyna z pozytywnym nastawieniem do życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.01.2014 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Iza ale o Gosiek Ci chodzi czy o Panią Zosię z bloga??? A to o totolotku to mi długo jeszcze wypomiać będziesz? To tylko czysta matematyka i moje ulubione prawdopodobieństwo... dziwne bo przez zdecydowaną większość bardzo nielubiane (na matematyce)... zawsze dziwna byłam:lol: Gosiek bloga tego wczoraj znalazłam... już prawie wszystkie literki wyczytałam:p... a o alpakach to wszystkie:yes: Pomysłów mam sporo... A w ogóle to dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.01.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Ceny jak dla mnie kosmiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.01.2014 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 A gdzie Ty tam znalazłaś ceny:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 03.01.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Khm ... khm ... widziałyście jak one to robią ??? Łośka ! Ty też ... tak na leżąco ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.01.2014 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 A Ty Jeżysia w podskokach:jawdrop:... bo że ostrożnie to wiem;) Głodnemu to zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.01.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 A gdzie Ty tam znalazłaś ceny:jawdrop: Mają podstronkę z butikiem... ceny mnie powaliły... Łośka ! Ty też ... tak na leżąco ??? A jak... NA WISZĄCO...? A Ty Jeżysia w podskokach:jawdrop:... bo że ostrożnie to wiem;) CHYBA KOLCOKA JESZCZE GORĄCZKA CZYMIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.01.2014 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 No widzisz jakaś Ty śprytna:rolleyes: Faktycznie kosmiczne... szczerze to myślałam o niezłym zarobku przy cenach o połowę niższych:p tylko czy ktoś to kupi??? a znów jak za tanio będzie to nie będą dumali, że to chińskie podróbki jakie:sick: Dobra na razie szukam do kupienia runa, takiego ze zwierza prosto... będziem próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.01.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Próbuj próbuj a ja zacznę już oszczędzać na twoje dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.01.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 znasz tę stronę? http://alpaki.czarnorzeki.pl/index.php?url=uslugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.01.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 jeszcze trochę linków http://www.art-bijou.com/pol_m_Wloczki_Alpaka-100-266.html http://www.swiatwelny.pl/artykuly/welna-alpak/ http://alpaki.pl/welna.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.01.2014 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Tia... chyba już przeczytałam cały internet;) Ostatni link do polskiego guru alpaczego, rozmawiałam już z Nim:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 ...jestem za 3+1 albo i 5+1... Przynajmniej trawnika nie będziesz musiała strzyc.. a jakbyś miała za mało trawy (w co wątpię...) to przetransportuję taką alpakę do siebie na lato I marzenia trzeba realizować.. bo inaczej umarlibyśmy... Dziwiłam się po co mojemu ślubnemu rumak.. ale jakąż ma on zabawę... jak się cieszy .... i mody połyka bakcyla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 03.01.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Chodziło mi o Gosiek33 dopiero blog zacznę czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.01.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 o..ja nie jestem na nie Ja tylko nie jestem za nastawianiem się na zarobek. Czysta przyjemność, a zarobek jako bonus Bardzo, bardzo bym chciała też mieć... ale ja miastowa, mąż niechętny a cena młodych zabija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts