Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pewnie i lepiej, ale usytuowanie budynku gospodarczego wymusza takie rozwiązanie... a poza tym nasza zwierzyna będzie traktowana inaczej niż większość ludzi ją traktuje ...

A właściwie, to nasz dwór raczej będzie daleki od doskonałości :wink: .

Bardzo nie lubię ślepo naśladować pierwowzorów, dwór MUSI być stary, prawdziwy... a te nasze dworki - potworki powinny mieć trochę nas samych w sobie :roll: .

Tak myślę :-? ...

Arctica -spóźnione ale szczere :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14285/bukiet_kwiat%F3w_-1.jpg

W dniu urodzin Twych kochana, życzę szczęścia pod dostatkiem. Aby troski i kłopoty, odpłynęły gdzieś ukradkiem. Słońce niech Ci zawsze świeci, a na twarzy uśmiech gości. I by nigdy Ci nie brakło - marzeń, wiary i miłości.

STO LAT :wink: :D

Jak ja bym chciała, chociaż przez chwilkę zobaczyć jak to będzie wyglądało za.... 5 lat

Nu jak to jak będzie wyglądało za 5 lat?! - rondo z kamyczków posypane wzdłuż całej drogi a w środku niego iglaki - taka z kamieni ogrodowych i wrzosów piękna skarpa :wink: :wink:

Druga wesja fontanna pośrodku ronda :wink:

Ja już widzę .. nawet teraz jak pieknie tam u Ciebie - wystarczy spojrzeć na wjazd -dosadzić drzewek i hmmmmmmmm

Ok wystarczy bo się rozmarzyłaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmm :wink: :D

Jak ja bym chciała, chociaż przez chwilkę zobaczyć jak to będzie wyglądało za.... 5 lat

Nu jak to jak będzie wyglądało za 5 lat?! - rondo z kamyczków posypane wzdłuż całej drogi a w środku niego iglaki - taka z kamieni ogrodowych i wrzosów piękna skarpa :wink: :wink:

Druga wesja fontanna pośrodku ronda :wink:

Ja już widzę .. nawet teraz jak pieknie tam u Ciebie - wystarczy spojrzeć na wjazd -dosadzić drzewek i hmmmmmmmm

Ok wystarczy bo się rozmarzyłaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmm :wink: :D

Wiesz co Miśka.... nad wrzosami nie pomyślałam :-? ... mogą nie być za smaczne dla mojej trzody :roll: ... fontanna nie dla mnie, chociaż feng shui było by usatysfakcjonowane :-?

Dzięki.... "że widzisz".... a na drodze bruk planuję, ciekawe co z tego wyjdzie :roll:

No i dzięki za życzenia :p

Znalazłem u kogoś takie.

Bardzo mi się podoba.

Zrobię podobne. Śliczne IMHO

http://foto1.m.onet.pl/_m/4357a078be899044b879f268926f9221,10,19,0.jpg

A jeszcze post wyżej pisałam, że fontanna nie dla mnie :-? .

Dzięki.... suuuper pomysł.

Tylko to śliczna odpaska niestety nie miała by racji bytu :( , ale fontanna może chyba robić za wodopój :-? :D , ale mi pomysła dałeś!!!!!

Yupiiiii....

wow!!!! :o

będziesz miała własne rondo??? :p

suuuuuuuper 8)

a jakie będzie miało wymiary to rondo u Ciebie??

Nooo... do czego to doszło... własne rondo :wink:

Przy dworze tak podobno ma być, ale i mi się zdecydowanie podoba... chłop będzie pod domek podwoził, wysiądę sobie, a on biedak do garażu i pieszko te prawie 100m. Ale jak będziemy wyjeżdżać to już chyba po mnie nie przyjedzie :-? :wink:

Zewnętrzna krawędź ronda ma szerokość domu, czyli średnica 20m. Szerokość drogi tak na oko narazie piaskiem narysowałam, nie wiem, jakieś 4m.

Jaki bruk? Granit czy kamień polny?

Moniu, dzięki za życzenia, różyczka piękna :roll: , jak się nazywa???

Bruk oczywiście z polnego, dla mnie taki prawdziwszy... i schody też z polnego planuję :D

Różyczka to Biedermeier :D Jak dla mnie - najpiękniejsza wśród niskich róż, idealna do sadzenia w donicach.

Kamień polny to również mój ideał. Wkleiłam niegdyś w dzienniku zdjęcia z takimi podjazdami - wspaniale wygląda. Na schody chciałabym również kamień, tylko oczywiście cięty w plastry. Podobnie rozważam podmurówkę domu.