braza 21.01.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Chapeau bas!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.01.2014 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 No przestańcie:oops: takie tam maleńkie dłubanki:wiggle:... dzięki:hug: Trzy z nich wiszą u mnie w wiatrołapie w grubych, drewnianych, a'la galeryjnych ramach, a ten z różyczką był prezentem:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.01.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Byłyby jeszcze ładniejsze z tłem. Chociaż mnie też często nie chce się robić tła... Panny ogrodowe z bloga też są bez tła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.01.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 hmm nie widze roznicy z tlem czy bez tla:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.01.2014 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Bez tła zyskują jakby trzeci wymiar... nawet w schematach nie było tła:no: Panny ogrodowe to miałam filetem robić, ale kiepski kolor kordonka miałam i niewiele było widać... więc poprułam:D... tą z grabiami prawie całą wydłubałam:p Tarcia jakby było to byś widziała różnicę Qrna czemu te kociska tak lnieją... Gomorze się na tulaki zebrało, nie dość, że cała biała jestem to jeszcze pluję sierściuchą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.01.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Kociska linieją bo za ciepło było ... A moje jak się teraz zrobiło zimniej - dooopy do chałupy wcisnęły ... i dalej kłak się ściele. Właśnie z nudów po schodach jogging uprawiają. Pozabijają się cholery ... a ja za godzinę będę z odkurzaczem latać bo z góry to się nasypie dziadostwa wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 21.01.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) o dzięk! ...fiu, fiu, fiu:D jakie cuda ...czy mnie się kiedyś tak uda ....czy to są te goldenki ? nie mogę znaleźć w necie wyjaśnień co to są te Wasze goldenki ale pomogłaś mi w decyzji nie będę wypełniać , zresztą w projekcie tyż nie ma wypełnienia ...przy takim hafcie to najważniejsze dopasować ramki mnie oczarował ten Dzwoneczek we wrotyczu a na jakiej kanwie on zrobiony i w ile nitek ,tak ładnie wychodzi ? i mogłybyście przy prostakach hafcianych nie pisać szyfrem "Panny ogrodowe to miałam filetem robić " bo człek zachodzi w głowę co to filet .....o goldenkach już nie wspomnę Edytowane 21 Stycznia 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.01.2014 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 No to Relcia wpadłaś... bo o tym to ja mogę dłuuuuugo:rolleyes: Najpierw filet... to szydełkiem "kwadracik pusty - kwadracik pełny" taka siateczka, to się filet nazywa:) Elfy na 18 robiłam, taką miałam bo zasadziłam się goldenki na 18 robić, ale za ślepa jestem. Takie maleństwa to jakoś poszło. To schematy Cross Sticha są, łatwiutkie. Wrotycz to ten żółty??? Jak chcesz to Co schemacik podrzucę, powinnam jeszcze gdzieś go mieć A!!! Dwoma niteczkami robiony, a konturki jedną Goldenki to schematy produkowane przez firmę Golden Kite. Jak wuja Googla zapytasz to Ci w grafice pokaże mnóstwo. Po pierwsze to kolosy, po drugie naprawdę baaaaaaardzo skomplikowane, z ogromną ilością kolorów, nawet z kolorami łączonymi, tj. jedna nitka jednego koloru druga innego, w jedną igłę i fru. Ogrom pracy, ogrom czasu... ale efekty:cool:... Moje goldenki http://images36.fotosik.pl/133/078040c51e63cee2med.jpg http://images37.fotosik.pl/259/8c130ab8f3107a82gen.jpg[p/img]</p><p> </p><p> [img]http://images35.fotosik.pl/511/84118edafa272433gen.jpg http://images37.fotosik.pl/1889/9b229d6ab729ce2amed.jpg http://images46.fotosik.pl/1883/3907c29e1b06d458med.jpg http://images41.fotosik.pl/1957/16fcf79fc458b4cfmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 21.01.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) rzeeeczywiście efekt ...ta sanna , jak malowana każdy by chciał takie na ścianie porównując je do niektórych bohomazów hafciarskich tak sobie pomyślałam , że postawić te krzyżyki na tych pracach z pustą kanwą w tle , to pikuś ale zrobić im te konturki ....tooo już majstersztik a zdradzisz ile masz tych obrazów na ścianach i ile to Ci życia zabrało ? :)ktować jak goldenki? w którym miejscu kanwy zaczynasz te robótki ? od dołu , od góry , czy różnie? bo patrzę ,że gro hafciarek leci od dołu całą szerokością kanwy do góry? miałam zacząć swoje żaglowce od lewego rogu u góry, potem po lekturze kursów wydedukowałam ,że zacznę od prawego rogu u góry i bedę lecieć do lewego na dole.....nie śmiać się :mad:ja zaczynam acha , a masz coś tym filetem zrobione ? Edytowane 21 Stycznia 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.01.2014 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Na szybko to chyba nic Ci nie pokażę, ale o! to takie coś http://images21.fotosik.pl/157/cf009a9478c9db97med.jpg Poduszkę chyba jakąś mam... Konturowane to mam tylko te elfiki, fakstycznie ciut zabawy z tym było, ale najgorzej zacząć, dalej jakoś leci:rolleyes: Zaczynam tak jak mi wielkość obrazu do krosna pasuje. Zazwyczaj od góry, sanna za duża była, musiałam bokiem robić bo szerokość była większa niż krosno. Tylko ja nie robię ciurkiem od góry w dół, tylko fragmentami równymi z powierzchnią krosna, kolorami. Zaznaczam sobie dany kolor flamastrem spieralnym (!!!) kropeczkami, i później tylko igłą macham. Nie potrafiła bym robić prosto ze schematu, a znam takie artystki:yes:Jak zrobię dany kolor to sobie na schemacie go zamalowywuję i znaczę następny, mając już jakieś punkty odniesienia... i tak 200 razy:sick: bo tyle kolorów mają moje obecne róże:p Ile mam obrazów??? Nie wiem:rolleyes:... z 15... Dom niemały, a miejsca szczególnie na tyle efektownego coby GK wieszać zaczyna brakować. Przecież nie powieszę gdzieś w dziurze dwóch... trzech lat pracy:lol:... bo tyle się je robi:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.01.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Matko przenajświętsza http://www.forum.softzone.pl/style_emoticons/default/awa.poklon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.01.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 alez ty masz cierpliwosc, ja to bym juz dawno ciepnela w kat, kiedys jak haftowalam to nawet kaszubskie wzory mi sie dluzyly. wyhaftowalam pare serwetek, biezniczek i chusteczki. no i rzucilam. ale wtedy zaczelam na randki chodzic:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 21.01.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) no te filety to na firaneczki fajne tak se myszkuję po tych goldenkach w necie ...no wciąga to aaa znalazłam kobitkę co twierdzi,że tę damę w biało-niebieskiej sukni robiła 6 m-cy :otylko u niej strasznie dużo nitek wystaje z tej robótki ....że jej się to nie plątało Edytowane 21 Stycznia 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.01.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Przepiękne rzeczy. Mnie żal, bo za slepa jestem, nie dałabym rady, nawet z lampą powiekszającą (mam taką okrągłą lampę z lupą, taką dużą, jak kosmetyczki czasem używają). Ja muszę zadowolić się duuuużo prostszymi rzeczami na dużo szerszej kanwie. Idę się zamknąć w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.01.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Arctisiu:rolleyes: wstałaś ? bo mam pytanie natury osobistej jako do doświadczonej koleżanki ze wspaniałymi dokonaniami mam taką sklerozę ,że nie pamiętam jakie płótno kupiłam :rotfl:ale z racji tego ,że chciałam drobną kanwę , obrazek się zmalał , a moim marzeniem jest by on był w ramce i w takim grubym paspartu ...marzy mi się takie ale nie wiem czy nasz miszcz od ramek :rolleyes:da radę ......no i z racji kanwy obrazek teraz ma 42 cm na 27 cm ....moje pytanie ile cm zostawić kanwy po bokach ? :hug:nie dokuczam ? i jeszcze apel poszukuję na gwałt namiarów ...miałam taką wycinaną z materiałów , zrobioną przez bardzo uzdolnioną panią ...odtworzyłabym sobie w formie którą potrafię:pmoże ktoś ma namiary ? Edytowane 22 Stycznia 2014 przez relek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 22.01.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Eee jeszcze nie pora. Teraz się najlepiej śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.01.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 tylko tu znalazłam http://wwwmojepasje.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 22.01.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 no tak :rolleyes:ale mi konkretów czeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.01.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 nie znam się i więcej nie znalazłam gospodyni zaginęła.... chwilowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.01.2014 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Hej! Zakupy dzisiaj zaliczyłam i dopiero teraz do lapka usiadłam. Takiego ładnego pasporta to jeszcze nie widziałam:p, elfy mam z paspartu ale taki zwykłym, bez tej mini rameczki. Wiesz co??? Nie wiem ile tej kanwy będzie potrzebował Twój ramkarz, bo ja sama oprawiam, przy tylu obrazach i takiej wielkości to bym majątek musiała u niego zostawić. Kupuję sobie surowe, drewniane ramy, sama maluję, sama oprawiam. Zostawiam ok. 5-8 cm po bokach, bo naciągam później z tyłu niteczkami. Kupuję na wymiar płytę, najczęściej taką na plecy meblowe, zawijam boki i od tyłu zaszywam naciągając. Jak chcę aby było ładnie to jeszcze jedne plecki na tą nitkową szachownicę daję... ale najczęściej nie daję, od strony ściany nikt nie ogląda:p Ale to bez pasportu, a z...????... nie wiem... jakbym sama oprawiała to bym dała chyba na tyle dużo aby i tak mi się zawinęło, albo plaster dwustronny???... nie wiem. Myślę, że ramkarzowi spokojnie wystarczy 5 cm:rolleyes:... niech se radzi;) Chinki, czy tam japonki poszukam Ci, może znajdę w sieci... ale wieczorkiem bo gnam do potworów. 14!!! Pora żarełkowania:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts